İlk mesajımda yazdığım gibi sizde heves yok. Motor işi mantık olayı değildir. Bunu anlayalım önce. Motosiklet tutkusu yürekten gelir. Her bindiğinde hissettiğin o tatlı sevinçden gelir. İnsanların dediğini değil hissetiğini yapmaktan gelir. Manzaralı bir yol görünce gitmen gereken yolu değiştirip o yoldan gitmekten gelir. Motorunu yere düşürünce ilk sağlık desekten düşen motorun için geceleri uyuyamamaktan gelir. Motorunun üzerindeyken üstüne damlayan yağmurlarla zevkten 4 köşe olmaktan gelir. Çocuğunun olcağını hayal edip ona ilk minik crossunu alacağını düşünûrken mutlu olmaktan gelir. Sevdiğin kızın artçın olduğunun bilmenin sevinciyle kaskın içinde gülmekten gelir. Kısacası yürekten gelir motosiklet işi benzini falan değil ustündeykenki mutluluktan gelir...
Tam anlattıklarını yaşamak istiyorum aslında. Hevesimde var emin ol. Eğer öyle olmasaydı motora karşı çıkan herkes ile onlar pes edene kadar tartışmazdım.
Ama ne yapalım eldeki imkan buna müsait değil.
Bak ben 600 cc hastasıyım. Bu yıllardan beri böyle hiç değişmedi. Ne zaman yanımdan geçse gözlerim dolar derecesinde imrenir izlerim.
Geçenlerde 2 bayan r6 ile yanımdan geçerken biri kaldırıma çıktı ve güvenlik görevlisi bayanı durdurup tartışmaya başladı buradan gidemezsin diyerek.
Hiç işim olmamasına rağmen olaya müdahil olup bu 2 bayanı yolladım. Böyle bir sevda bu ve bunu bana anlatmana, anlatmanıza gerek yok çünkü biliyorum!
Ama şimdi ben alacağım o 600 cc motor için KOL gibi ÖTV ödiyicem. Sırf bu sebepten fiyatı olmuş 40 bin TL..
250 cc lik motoru alma sebebim de yine buraya geçmek için toyluğumu atmak amacıyla. Şimdi hiç bir zaman ulaşamayacağımı biliyorsam bu yola neden çıkayım?
Ben sana söyliyim hiç bir zaman ben kalkıp 30-35 bin tl veremiyicem r6'ya. Çünkü ben bu parayı biriktirirken bir yandan da yaşlanıyorum. Yakında evlilik, eş çocuk derken yine olmayacak. Yani piyango, loto vs vurmazsa ulaşamayacağım bir hayal önümüzdeki 5 yıl içerisinde.
Kalkıp yurtdışına bakıyosun adam 3 aylık maaşıyla alıyor. Hatta benim dengim mühendis 2 aylık maaşıyla r6 alıyor. Ben ise 2 yıl yemeden içmeden çalışmak zorundayım o motoru alabilmek için.
Koyuyor arkadaş, bana en çok bu koyuyor... 2 ay nerede, 2 yıl nerede?r:
Tam anlattıklarını yaşamak istiyorum aslında. Hevesimde var emin ol. Eğer öyle olmasaydı motora karşı çıkan herkes ile onlar pes edene kadar tartışmazdım.
Ama ne yapalım eldeki imkan buna müsait değil.
Bak ben 600 cc hastasıyım. Bu yıllardan beri böyle hiç değişmedi. Ne zaman yanımdan geçse gözlerim dolar derecesinde imrenir izlerim.
Geçenlerde 2 bayan r6 ile yanımdan geçerken biri kaldırıma çıktı ve güvenlik görevlisi bayanı durdurup tartışmaya başladı buradan gidemezsin diyerek.
Hiç işim olmamasına rağmen olaya müdahil olup bu 2 bayanı yolladım. Böyle bir sevda bu ve bunu bana anlatmana, anlatmanıza gerek yok çünkü biliyorum!
Ama şimdi ben alacağım o 600 cc motor için KOL gibi ÖTV ödiyicem. Sırf bu sebepten fiyatı olmuş 40 bin TL..
250 cc lik motoru alma sebebim de yine buraya geçmek için toyluğumu atmak amacıyla. Şimdi hiç bir zaman ulaşamayacağımı biliyorsam bu yola neden çıkayım?
Ben sana söyliyim hiç bir zaman ben kalkıp 30-35 bin tl veremiyicem r6'ya. Çünkü ben bu parayı biriktirirken bir yandan da yaşlanıyorum. Yakında evlilik, eş çocuk derken yine olmayacak. Yani piyango, loto vs vurmazsa ulaşamayacağım bir hayal önümüzdeki 5 yıl içerisinde.
Kalkıp yurtdışına bakıyosun adam 3 aylık maaşıyla alıyor. Hatta benim dengim mühendis 2 aylık maaşıyla r6 alıyor. Ben ise 2 yıl yemeden içmeden çalışmak zorundayım o motoru alabilmek için.
Koyuyor arkadaş, bana en çok bu koyuyor... 2 ay nerede, 2 yıl nerede?r:
Seni anlıyorum evet haklısın ülkemizde kol gibi otv kdv falan var. Burda sana bir şey diyemem çünkü senin o parayı kazanabilecek gücün yok. Fakat sen kendine inansan senin bu parayı kazanabileceğine inanıyorum. Ben sana inanıyorum ama sen kendine inanmıyorsun. Sen kendini çaresizliğe vurmuşsun ama şöyle hiç düşünmüyorsun ben yaparım diye. Sen kendinde olayı bitirmişsin kardeşim. Biraz kendine güvensen emin ol yapamam dediğin her şeyi yaparsın çünkü maddi durum değişicidir. Bildiğim kadarıyla mühendislikte de yükselme var işine kendini daha çok adasan kazanırsın o parayı. Kendine inan kardeşim insanoğlu istediği her şeyi yapabilecek kapazitededir. Umarım o r6 en kısa sürede ulaşırsın. Senin motr istediğin bu sözlerinden belli oluyor sık dişini kardeşim mücadele et ve al o r6yı. İyi akşamlar. (Demesinin kolay olduğunu bende biliyorum fakat elimden gelen bu kadar )
İlk mesajımda yazdığım gibi sizde heves yok. Motor işi mantık olayı değildir. Bunu anlayalım önce. Motosiklet tutkusu yürekten gelir. Her bindiğinde hissettiğin o tatlı sevinçden gelir. İnsanların dediğini değil hissetiğini yapmaktan gelir. Manzaralı bir yol görünce gitmen gereken yolu değiştirip o yoldan gitmekten gelir. Motorunu yere düşürünce ilk sağlık desekten düşen motorun için geceleri uyuyamamaktan gelir. Motorunun üzerindeyken üstüne damlayan yağmurlarla zevkten 4 köşe olmaktan gelir. Çocuğunun olcağını hayal edip ona ilk minik crossunu alacağını düşünûrken mutlu olmaktan gelir. Sevdiğin kızın artçın olduğunun bilmenin sevinciyle kaskın içinde gülmekten gelir. Kısacası yürekten gelir motosiklet işi benzini falan değil ustündeykenki mutluluktan gelir...
Hocam öncelikle anlayışlı yazın için teşekkür ederim..
Konu tam olarak özetlediğiniz gibi ama ben motordan tamamen vazgeçtim demedim zaten. Şimdilik pazar bu haldeyken motor almaktan vazgeçtim sadece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------
Ya güzel kardeşim ben motoru kötülemiyorum niye beni yanlış anlıyorsunuz???
Bu forumda fiyatları boykot etmek için kaç tane konu açıldı??? Benim boykot ettiğim hak etmeyen paraların istenmesi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
Ne paramın yetmemesi gibi bir durum var, nede motor almanın mantıksız olduğunu savunuyorum ben..
Sadece ilk mesajımı okuyarak diğer attığım mesajları dikkate almazsanız böyle bir sonuca ulaşabilirsiniz tabi.
Benim derdim, 2 yıl içerisinde motor piyasasının 10 yılda olduğundan daha fazla ZAMLANMASI.
Lineer artışa baktığımızda 2 yıl öncesine kadar max 500 tl, 1000 tl zam alan 600cc makineler bu yıl 4-5 bin tl zamlandı.
Bunun karşısında bu forumda boykot çağrısı yapan bir çok insan oldu, peki bu konu hakkında ne yapıldı? HİÇ BİR ŞEY.
O kadar motor grubu bilmem ne var, kim ne yaptı? Sesi çıkmadı hiç kimsenin.
Ocak ayından beri dolar düşsün diye bekliyorum tam tersine arttıkça artıyor.
Piyasanın bu halini görüp de hak etmedikleri o parayı vermemek benim amacım. Yoksa ne paranın yetmemesi durumu var, nede motoru kötülemek gibi bir amacım var. :farao:
Kalkıp tatile gitsen yanına birini alıp rahat yolculuk edemezsin. En ufak bir yere gitsen kapıda motoru bırakamazsın. Bıraksan için rahat etmez.
Çantanı atıp hafta sonu arkadaşlarınla denize gidemezsin. Kış aylarında hava yağmurluysa kullanamazsın. Bu kadar dertli bir işe cebimdeki tüm parayı gömersem ve yarın öbür gün itin şerefsizin biri tarafından çalınırsa ben katil olurum.
Bu eksi yönleri siz benden daha iyi biliyorsunuz anlatmama gerek yok.
Yillardir biriktiriyorum,vari yogu motora gömmek filan yazmissin 20 bin lira icin ..gelecekten filan bahsetmissin
Biz 60 binliranin ustunde gomduk motorlara ekipmana,icinde ekstrasi yok ve gelecegimiz bitmedi ..millet dahada fazla veriyor ee bu zevk isi..pahalimi bencede pahali ama bunu protesto etcem diye yillarca binmesem ne gibi birsey olacak ??? Ve ben istedigim ,sevdigim birseyi ,alamadiktan,yapamadiktan sonra beni mutlu etmiyorsa o para niye var ki cebimde dursa nolacakkk ??? Kazik cakmadik ya dunyaya
Hic bu hesaplarin pesine dusmedim oyuzden..
Fazlasinin pesinede dusmuyorum biz bu kadarina yeterli geliyoruz ,alabiliyoruz bu kadara biniyoruz..
Butcem 3 bin liraydi ,3 binliralik motorada bindim zamaninda kendimi yirtmadim ilk motorum ille reyzing gozuksun pahalilardan istiyorum diye..
Oyuzden ben pek sizi anlayamiyorum .. butcen neyse alip bineceksin ,asiri cimri bir insan degilseniz zaten butcenizi asmayan fiyatlardaki motorlari alirken "varimi yogumu gömdüm" hissi olusmaz
Herhalde arkadaşı biraz yanlış anladınız. Arkadaş gelecekte evlenmem gerekecek çocuklarım olacak diyor. İşe de yeni başlamış 8.ci ayı. Herkesin ekonomisini kendinizinki gibi görmeyin siz evlisiniz ve 2. Kişi çalışıyorsunuzdur muhakkak. Çoğu yorumunuz sert ve üzücü oluyor biraz empati kurun lütfen. İyi günler.