2015 plaka ruhsat masrafları

Selam arkadaşlar ( konu bu işlemi yapacak arkadaşlar için bilgi amaçladır yanlış yere açılmış ise af ola )
bu gün 11,08,2015 yeni motorum motoran spada xray 150 için plaka ruhsat sigorta işlerimleri ve masraflarını yazıcam
size ilk tavsiyem erken kalkın ve hemen bir sigortacıya gidin. Sigorta acenteleri size uygun teklifler sunuyor siz size en cazip gelen teklifi değerlendirip motor sigortası yaptırın. Bu sigorta yaşa şehre göre değişiklik göstermekte kimine 100 kimine 500 TL çıkabilir ( ben 220 liraya yaptırdım + 30 lira ek 1 dosyası )
sigortamız tamam şimdi hemen oradan çıkın ve acele edin trafik şubeye gidicez hangi semtte oturuyorsanız oranın trafik şubesine gidelim. Ben tüm belgeleri hazırladım hemen semtimdeki trafik şubeye gittim şükür fazla sıra yoktu 5 dakika bekledim sıra bana geldi tüm belgeler hazır diye sevinirken o belgelerin fazla bile olduğunu söyleyen polis bana ' ek 1 dosyası artık istenmiyor lazım değil dedi' ama ben ona 30 lira para vermiştim :) neyse dedim yapacak birşey yok artık 20 dakika içinde ruhsat işim halloldu ve ruhsatı hemen teslim aldım ( 179 lira ) polis memurunun vermiş olduğu bir belge ile hemen yine o semtte bulunan şoförler odasına gittim ve 25 lirada oraya verip plaka için
saat 13:00 ı beklemek kaldı.
Ve mutlu son saat 13:05 plaka ruhsat sigorta tamam bize kalan tek şey plakayı motora monte etmek :D

Önemli not : polisin ek 1 dosyası lazım demesi üzerine kendisine ne zamandır diye sordum ve bana temmuzdan beri lazım değil dedi ama ötv si yatmış olan araçlar için lazım değil ötv si yamamış araçlar için ek 1 lazımmış

harcanan para toplamı : sigorta : 220 TL
trafik şube : 179 TL
plaka basım : 25 TL
toplam : 424 TL

Temmuz değil, çok daha önceden beri ek-1 gerekmiyor. Benim motorun tescilini martta yapmıştım benden de istemediler.

belki ben polisin dediğini yanlış hatırlıyor olabilirim ama sonuç aynı istenmiyor artık 20-30 lira heba etmekten kurtulduk :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cuma günü plaka çıkarttım.
sigorta...77tl
ek 1......15 tl
trafik...176 tl
plaka.....20 tl
toplam: 298 tl
yer:bursa yenişehir.

sanırsam vergi dairesine de temmuz bandrolünü yatırmam gerekecek.gidip sormadım.ama plakayı ruhsatı aldım.

benim yaş 27 Eskişehirde yaşıyorum cumartesi günü cbf 150 aldım gelicekmiş bu hafta içi gelicek dediler ama sanki gelmicekmiş gibi bir his var plaka ruhsat masrafı için 500-550 tutar dediler bana yüksek geldi açıkcası daha önce araç almadım yamaha bayisine farklı bir motor için gitmiştim onlar plaka ruhsat masrafına 400 lira demişti şimdi şehre yaşa göre değişir sigorta da bir yerde bir yanlışlık var farklı bayi biri 400 lira diğeri 500-550 lira dedi plaka ruhsat sigorta için.Perşembe cuma günü gelirse motor ruhsat işlemlerini kendim halledebilirim sanırım ama hafta içi olursa izin sıkıntım olduğu için sanırım 500-550 geçirmelerine izin vermem gerekicek.

benim yaş 27 Eskişehirde yaşıyorum cumartesi günü cbf 150 aldım gelicekmiş bu hafta içi gelicek dediler ama sanki gelmicekmiş gibi bir his var plaka ruhsat masrafı için 500-550 tutar dediler bana yüksek geldi açıkcası daha önce araç almadım yamaha bayisine farklı bir motor için gitmiştim onlar plaka ruhsat masrafına 400 lira demişti şimdi şehre yaşa göre değişir sigorta da bir yerde bir yanlışlık var farklı bayi biri 400 lira diğeri 500-550 lira dedi plaka ruhsat sigorta için.Perşembe cuma günü gelirse motor ruhsat işlemlerini kendim halledebilirim sanırım ama hafta içi olursa izin sıkıntım olduğu için sanırım 500-550 geçirmelerine izin vermem gerekicek.

Evet sigorta fiyatları değişkenlik gösteriyor yasa ile karıştıgin kazaya
Bu işlem için bence ekstradan 100 150 lira fazla verme maximum 2 saat sürer erkenden başlarsan

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

cuma günü plaka çıkarttım.
sigorta...77tl
ek 1......15 tl
trafik...176 tl
plaka.....20 tl
toplam: 298 tl
yer:bursa yenişehir.

sanırsam vergi dairesine de temmuz bandrolünü yatırmam gerekecek.gidip sormadım.ama plakayı ruhsatı aldım.

Yaş kaçtı sigorta çok iyi fiyat vermiş
Hayırlı olsun
Temmuz bandrolü nedir benim bilgim yok ama :)

30 TL Trafik müşaviri / muameleci
179 Trafiğe ruhsat
20 TL Plaka
Yaş 55 Antalya 237 TL Sigorta

yas yuksek olunca sıgorta daha ucuz oluyor ben babaeskıde 2015ybrmı 15 gun once 78tl ye yaptırdım bıraz arastımanızı tavsıye ederım buarada yas 38

Bugün halletim plaka ruhsat işlerini honda bayi benden 550 lira para istedi sigorta artı plaka ruhsat masrafı için.Bende dosyaları alıp tanıdığa gittim 250 lira plaka ruhsat ve takipçi ücreti verdim vaktim olmadığı için randevu saatinde gittiğimde tüm evrakları vs.hazırlamıştı sadece imza attım ben 20 30 lira fazla vermiş oldum trafik sigortasıda 150 liraya yaptırdım 400 liraya malolmuş oldu bana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar