Aynı dertten muzdarip bir arkadaşım ben de...
İlk bakımda 500'de söyledim. Zımpara atıyorlar diske, şehirden çıkıyorum otobana girince tekrar başlıyor. 20-30 arası duyuluyor filan ama 60-70'de duyulmuyor neyseki. Motor ve rüzgar sesi basdırıyor.
Geçenlerde yine ustaya söyledim abi böyle böyle servis beceremedi filan diye o da Balata spreyi dedi sıktı, yanlışlıkla pas sökücü sıkmış iki dakika yanında değildim... Ardından tutmuyor diyince Wd40 sıktı daha da beter oldu. (Wd40 iyi güzel de her tarafta kullanmamak lazım bu 1.)
Fren tutmamaya başladı. Bu da 2... Normalde yarı yapsam amasörleri kapatıp saniyede duran fren şimdi anca sona çekip daha da sıkınca o hareketi yapıyor. O da benim çözümden sonra...
Daha sonra içeri sinen yağı temizlemek iÇin tiner ile sildim, kaliperlere döktüm uçursun diye olmadı. Marketten kaliteli yağ çözücü aldım yine bir derece oldu şimdi ama yine eskisi gibi değil ve daha fazla ötüyor.
Yakında internetten adam akıllı markalı balatalara spreyi alıp güzelce silmem lazım. Hem ötüyor hem tutmuyor artık.
He ben bunları niye anlattım, hepsi tecrübeyle sabit, sakın yapmayın... Özel sprey varsa tamam yoksa salla gitsin.