iyi günler
paslı açılmayan iki pense bulup denedim birinde wd 40sıktım düzenli aralıklarla zorla açtım kapadım, diğerini bildiğimiz kolanın içinde yarım gün bekletim kola olayı çözdü, birkeresinde arabanın aküsünü sökmem gerekti 5cm vida var anahtar kırıldı vida kımıldamadı dahi... aklıma kola geldi bir kutu kola işimi gördü...
kola içindeki asitte işe yarıyor dağda bayırda aklınızda olsun...
birde Q16 diye bir temizleyici sıvı var ana metal üzerindeki herşeyi kaldırıyor,sır kaplı nikalaj vidanın üzerinden elma kabuğu soyar gibi cikardı herşeyi
geçenlerde benzini kesik kesik alıyordu karbürotör temizlenmesi gerekiyordu galiba sökmeye üşendim benzin deposundan hortumu cikardım, tahliye vanasından şamandıradaki benzini tahliye ettim, bol wd 40 sıktım benzin girişinden bikaç marş yaptım onuda tahliye ettim sonra tekrar wd 40 sıktım benzin hortumunu taktım yaklaşık bir 15-20 km rolanti çok düzensizdi ama yaklaşık 1000 km sonra kendine geldi öncesinde 90 km zorlayan motor 110km yi rahat görüyor...
bilmiyorum iyimi yaptım kötümü contalara iç aksama kalıcı zarar verirmi vermezmi ama ilk tepkiler güzel