Arkadaşlar merhaba;
2 sene cbf 150 kullandıktan sonra 250liğe geçeyim dedim. Bu forumda okuduğum kadarıyla benim 12000tl ye kadar olan fiyat aralığına en uygun cruise GV 250.
Belki burada daha önceden yazılmıştır ama ben göremedim. Öncelikle sıfır ve ikinci el arasında intenette baktığıma göre fazla fiyat farkı yok. Sizin öneriniz nedir? Temiz bir ikinci el iş görür mü? Yoksa 500-1000 tl için değmez mi?
Memleketim izmir çalıştığım yer istanbul. Bu nedenle cbf 150 ile bile izmir-istanbul yapıyorum. GV 250 uzun yolda nasıl?
En büyük korkum ise sürekli arıza çıkaran, tamirciden çıkaramayacak bir araç olması. Çevremdekiler "japondan şaşma,yoksa tamirciliği öğrenirsin" diyor. Ama okuduğum kadarıyla bu araç çin markalarından daha iyi.
Bu forumdaki ilk mailim, ufak tefek hatalarım varsa hoş görün![]()
Belirli bir tecrübeden sonra hacmi yükseltmekte 2. el mi alayım sıfır mı sorusu biraz kişisel bir tercih olur. 2. el şöyle avantajlı olur; sıfır alıp da üzerinde yaptırmak isteyeceğin aksesuar vardır ama bütçen el vermediğinden pek çok aksesuarlı hor kullanılmamış bir modeli almak sıfır almaktan avantajlı olur. Buna istinaden kendi ilanımı da paylaşmak isterim (Link; bu da sıfırı: Link
GV250, sürüş dinamiği, pozisyonu, yere yakınlığı dolayısıyla çok rahat bir motosiklettir. CBF ile yaptığınız uzun yolun daha fazlasını rahatça yapabilirsiniz. Çinlilerle alakası yok bu markanın. Hyosung Kore malıdır. Kalite skalasında Çin ve Japon arası bir noktadadır. Hatta pek çok modeli Japonlarla kafa kafaya görüyorum ben. Japon motosikletleri ve özellikle Honda, marka olarak net overrated. İnsanlar servisten ötürü yöneliyor bunlara. Ben Çinli de, Amerikan da, Japon da kullandım. İyi bakıldığında her motosiklet uzun ömürlü olur. Hor kullanılmış bir Japon üretimi motosiklet de pekala uyduruk Çinliler kadar arıza çıkarır. O Cbf de kronik yağ yakma sorunu olan bir motosiklet değil mi nihayetinde ? Çok takılmamak lazım böyle şeylere.
Son bir bilgi bu forumdan ogzcngdk nickli arkadaşımız hem GV250'sini yeni sattı ve CBF kullanıyor şu anda. 2 motosikleti de kullanmış biri olarak sana epey yardımı dokunur diye düşünüyorum.