Mondial'in kötü imajı neticesiyle Zongshen firmasına mail attım. Yurtdışında satılan diğer markalarla Mondial'in Türkiye'ye getirdiği model arasında farklılık varmı diye. Malum Çin'de aynı fabrikada aynı ürünün hem kalitelisi hem de ucuzu üretilebilmekte ve ülkemizdeki firmaların satış politikası genel olarak ucuzu getir pahalıya sat, fahiş kar elde et olduğundan (genel olarak bahsettim bu sınıfa girmeyenleri tenzih ederim) aklımda oluşan soruları yönelttim.
Mail trafiği şöyle;
"Hello dear authorized,
Here (Turkey) is a company, that is called "Mondial", and it is selling your RX3 model motorcycle. I searched some inform about it on net and i've seen it's sold on Russia and USA with different names (Minsk, CSC etc.). I just want to know "is there any difference among USA's, Russia's, China's and Turkey's models?". Are they exactly the same? Because i suspect Mondial Company brings the cheapest version if you have different versions (most quality, poor qualty, etc.). Please reply my message because i want to buy one of this. Thank you.
Regards,
Engin Tokar"
Türkçesi:
Merhaba sayın yetkili,
Türkiye'de Mondial isimli şirket sizin RX3 model motorunuzu satıyor. İnternette bu model hakkında araştırma yaptım ve Rusya ve ABD'de farklı isimlerde satıldığını gördüm. Türkiye'de satılan modelle ABD, Rusya ve Çinde'ki modeller arasında herhangi bir farklılık var mı? Eğer kaliteli ve düşük kaliteli modeller üretiyorsanız Mondial'in en ucuz, en düşük kaliteli versiyonunu getirdiğinden kuşkulanıyorum. Lütfen mesajımı cevaplayın çünkü bu modelden almak istiyorum. Teşekkürler.
İyi dileklerimle,
Engin Tokar
Gelen cevap:
"Hello, dear.
Thanks for your email and thanks for your support for our products.
I am surprised when I received your email. Could you please inform me what makes you have the preconception that"Mondial Company brings the cheapest version" of RX3? And I believe you are totally wrong.
First of all, for the products manufactured in Zongshen are according to the same standard with best quality. And the engine and chassis of RX3 are the same even for different markets or different countries.
Secondly, Our factory takes strict control on the quality of the RX3. Our engineers check the models one by one before sending them, which is 100% inspection of all the models. And Mondial company also did the same inspection for all the models before sending them in Chongqing and after their arrival in Turkey. Both our company and Mondial company want to bring the best model with the best quality to the market.
Thirdly, you can also check the comments of RX3 on internet. More and more end customers buy this model and share their stories on line. People love it because it is best model with the best quality.
So, our suggestion is -- do not waste your time. And just go to the Mondial dealers' shop and have a try with RX3. Then, you will find a new start and enjoy a new life with RX3!
Thanks and best regards,
CHONGQING ZONGSHEN GROUP I/E CORP."
Türkçesi:
Merhaba,
Emailiniz ve ürünlerimiz hakkında desteğiniz için teşekkür ederiz.
Emailinizi aldığımda şaşırdım. Mondial firmasının RX3 modelinin en ucuz versiyonunu getirdiği konusundaki önyargınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Tümüyle yanıldığınıza inanıyorum.
İlk olarak, Zongshen'de üretilen ürünlerimiz aynı standartta ve en iyi kalitededir. RX3'ün motor ve şasesi farklı piyasalarda veya ülkelerde aynıdır.
İkinci olarak, şirketimiz RX3 kalitesini titizlikle kontrol etmektedir. Mühendislerimiz tüm modelleri yollamadan önce tek tek kontrol etmektedir, tüm modellerde %100 denetleme yapılmaktadır. Mondial firması da aynı şekilde tüm modellere Chongging'de ve Türkiye'ye varışlarında aynı denetimi yapmaktadır. Şirketimiz ve Mondial şirketi, her ikimiz de piyasaya en iyi kalitedeki en iyi modeli getirmek istiyoruz.
Üçüncü olarak, internet üzerinden RX3 hakkındaki yorumları bulabilirsiniz. Artan sayıda son kullanıcılar bu modeli satın almakta ve hikayelerini internet üzerinden paylaşmaktalar. İnsanlar bu modeli seviyor çünkü en iyi kalitedeki en iyi model.
Önerimiz, vaktinizi harcamayın. Mondial mağazasına gidip RX3'ü deneyin. Sonrasında RX3 ile yeni bir hayata katılın, yeni bir başlangıç yapın.
Teşekkürler ve iyi dileklerimizle,
CHONGQING ZONGSHEN GROUP I/E CORP.
Verdiğim cevap:
"Hello dear authorized,
We (motorcycle riders) have all seen and experienced about Mondial Company's motorcycles in Turkey. They always sold the poorest quality models in the near past and they didn't attention about mechanical problems. Also Mondial's services are awful because they don't have knowledge. So we have strong preconception about Mondial Company. They don't have test motorcycle, we can't try it. You should make sanction about service quality etc.
When the Bajaj Company joined the market of motorcycle in Turkey, they made deal with Kuralkan Company. They've started to change or upgrade the service quality. The sales manager, whose name Mr. Ekrem ATA, always listen our suggestion and complaint. Many people choose Bajaj Motorcycles because of the concern.
I mean if you attention about our preoccupations and share with Mondial Company, i am sure that you will win many people.
Thank you for your interest and best regards,
Engin TOKAR, TURKEY"
Türkçesi:
Merhaba sayın yetkili,
Biz motosiklet kullanıcıları hepimiz Türkiye'de Mondial'in motorlarını gördük ve tecrübe ettik. Yakın geçmişte herzaman en düşük kalitedeki ürünleri sattılar ve sorunlarla ilgilenmediler. Ayrıca servisleri de rezalet, tamamen bilgisiz ve tecrübesizler. Bu sebeple Mondial hakkında güçlü bir önyargımız var. Test motoru yok, bu modeli deneyemiyoruz. Servis kalitesi ve diğer durumlar hakkında yaptırımlar uygulamalısınız.
Bajaj şirketi Türkiye'de motosiklet piyasasına girdiğinde Kuralkan firmasıyla anlaştılar. Servis kalitelerini yükseltmeye veya değiştirmeye başladılar. Satış müdürü Sayın Ekrem ATA Bey herzaman önerilerimizi ve şikayetlerimizi dinliyor. Çoğu insan bu ilgi alaka sebebiyle Bajaj motosikletlerini tercih etti.
Söylemek istediğim, kaygılarımızı dikkate alıp Mondial'le paylaşırsanız birçok insanı kazanacağınıza eminim.
İlginiz için teşekkür ederim ve en iyi dileklerimle,
Engin TOKAR, TURKEY
Gelen cevap:
Henüz gelmedi, geldiğinde paylaşacağım.
Saygılarımla, tekeriniz düz bassın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------
Sayın Ekrem ATA Bey'in ismini bilgisi olmadan kullanmış bulundum. Umarım anlayışla karşılayacaktır.