varyatör filitresi ve hava filitresi olarak var. onların fiyatları normalo değilde hava filtresini 100 yazıp sonradan 50 tl yapıp iki tane hava filtresi yazmalarına anlam veremedim kaç tane hava filtresi var senin motorda bilmediğimden soruyorum 2 taneyse tamam dıcemde ben hep 1 tane dite biliyorum ve 50 tl bile bi filtreye çok
250cc japon motor kullanıyosun, olur öyle. O motorun zaten en incik boncuk parçası 50 liradan başlar. Garantiye götürmesen en ufak arızada bile cebinden 300-400 lira çıkar. Garanti bakımına o paraları vererek kendini bir nevi sigortalıyosun aslında. Hava filtresi için 50 lira olağanüstü yüksek bi fiyat ama çin malı olmayınca fiyatlar böyle.
Selamlar,
Ben de servis fiyatlarımı yazayım. Yaptırdığım ilk bakım (18.000) bende ufak bir kalp krizi yarattı =)
Bu benden önceki sahibinin Kadıköy Motor'da yaptırdığı 12.000 bakımı:
Yağ ---------------------- 35
Yağ filtresi ------------- 45
Varyatör tırnağı --------- 25
Varyatör plastiği -------- 105
Varyatör kayışı ---------- 285
Hava filtresi ------------ 35
Buji --------------------- ?
Parça temizlik spreyi ---- 30
Antifriz ----------------- 5
İşçilik ------------------ 120
TOPLAM ------------------- 680 (üstünü çizip 600 lira yazmışlar. indirim falan yapılmış heralde)
Bu da benim yaptırdığım Hobby Motor Etiler - 18.000 Bakımı:
Arka fren balatası ----------- 186
Varyatör kayışı -------------- 165
Buji ------------------------- 32
Hava filtresi ---------------- 22
Tapa oring ------------------- 6
Antifiriz -------------------- 15
Varyatör misketleri ---------- 40
Yağ filtresi ----------------- 29
Motor yağı ------------------- 45
Şanzıman yağı ---------------- 15
Servis işçilik --------------- 130
TOPLAM ----------------------- 685
18.000 bakımının iki büyük kalemi olan kayış ve arka balatanın gereksiz değiştiğini düşünüyorum. Ama biraz aceleye geldi ve önceki bakımını falan incelemedim. Uzun yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir abime teslim ettiğim için de sorgulamamıştım. Şimdi siz servis muhabbeti açınca kontrol ettim de içime oturdu =)
Arka balatayı benden önceki sahibi ötmesin diye EBC ile değiştirmişti. Ancak benim güvenilir servisim "Arka balataya çakma bişey takmışlar. Orjinali ile değiştirdik (186tl)" dedi. Şimdi korna gibi öten bir arka frenim var.
250cc japon motor kullanıyosun, olur öyle. O motorun zaten en incik boncuk parçası 50 liradan başlar. Garantiye götürmesen en ufak arızada bile cebinden 300-400 lira çıkar. Garanti bakımına o paraları vererek kendini bir nevi sigortalıyosun aslında. Hava filtresi için 50 lira olağanüstü yüksek bi fiyat ama çin malı olmayınca fiyatlar böyle.
gidin motoru sokmek icin gerekli her turlu alet alin. Cok bisey tutmaz.ben herseyini kendim yapiyorum. Cok basit seyler. Motor olmasi gozunuzu korkutmasin ufacik parcalardan olusan alet. Emin olun ustalar sizin motorunuzu sizden daha cok onemsemez. Yag hava filtresi buji degisimi cok kolay vida sokup baglamaktan baska bisey degil