Motor yağları hakkında

Merhabalar. Ybr kullanıcısıyım motosikletimde öncesinde repsol 4t 10w40 yağ kullanmıştım bide castorlü denemek istedim. Bp'ye gittiğimde oradaki adam elime castrol 4t 10w40 scooter isimli yağı tutuşturdu elime ve bişekilde beni ikna etti. İçim hiç rahat etmemiş olsada dün motosiletime yağı koydum ve yaşadıklarım:

- Motorsiklet devir çevirirken sanki zorlanıyor gibi repsol kullanırken çok iyi ivmeleniyordu
- Titreşimin arttığını farkettim
- Vites geçişi fena değil iyi geçiyor ama kalkışta tam debriyajı bırakma seviyesine geldiğinde motor sekteliyor gibi yani ön frene basıp basıp bırakıyomuşum gibi oluyor.

10 dk deneyemim bunlar bir yağın bu kadar etki edebelilmesi beni şaşırttı ve dünden beridir binmedim korkudan. Ne dersiniz benmi gözümde büyütüyorum yoksa bir yağ bütün bunlara sebep olabilirmi. Belkide debriyaj ayarım filan bozuldu diyorum ama yağı değiştirmeden önce böyle sıkntılar yoktu.. Tavsiyelerinizi bekliyorum

scooter yazan yağı bence kulanma. Farkları ne tam olarak bilmiyorum ama vitesli motosikletler bu yağı debriyaj içinde kullandıklarından dolayı fark vardır diye düşünüyorum.

20 liraya yeni bir castrol yağ alabilirsin bence, değmez motoru yıpratmaya.

scooter yazan yağı bence kulanma. Farkları ne tam olarak bilmiyorum ama vitesli motosikletler bu yağı debriyaj içinde kullandıklarından dolayı fark vardır diye düşünüyorum.

20 liraya yeni bir castrol yağ alabilirsin bence, değmez motoru yıpratmaya.

Değiştirirsem repsol alırım 40tl litresi ama sonuna kadar hakediyor. Çok memnundum ama neden değişikiliğe gittim bilmiyorum pişman oldum :(

Tavsiyem Castrol 4T 10w40 racing olanını kullanman. Şahsen ben kullanıyorum ve memnunum. Sanayide 1 litresi 30 lira civarı ama internetten 5 lira gibi daha ucuza bulabilirsin. Şayet kargo ücreti ödersen yine aynı fiyata denk gelir.

Ben Castrol un 10W-40 ını kullanıyorum. gayet memnunun. epeydir de kullanırım. ama arkadaşın da dediği gibi üzerinde motosiklet resmi olanından.

Motosikleti
600RR
scoter almamışım allahtan üzerinde racing motor olanı al

Tavsiyeleriniz için sağolun. Motul 4T 10W40 7100 Hıgh performance serisini çok övmüşler ondan sipariş verdim 2 güne gelir yine ilk izlenimlerimi buradan paylaşırım :) Fiyat:40tl

Son düzenleme:
İzlenimleri bekliyorum, ben de 6000 km bakımından sonra yağ seçmeye başlayacam.
Yaklaşık 1 hafta önce değiştim ve şunları söyleyebilirim.
- Titreşim kesinlikle azaldı
- İvmelenme eski halini aldı daha rahat üzt devirlere çıkabiliyor
- Vites geçişi standardı gibi
- Ve motordan gelen ses azaldı

Yağı bundan sonra motul7100 veya repsol sentetico kullanacağım heyecana gerek yok bence :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar