Hirsizin ibretlik sonu..

GsUXqvil.jpeg

Super Moderator
Sanki daha önce forumda vardı, hevesim yarım kaldı aynısını görünce,.. Bir oh çekerek gelmiştim pof çekerek gidiyorum :S

Olsun olsun eminim foruma takilan hirsizlar vardir... tak tak iki kursun gencligini sondurdu polis, tereddut bile yok... tum hirsizlara ibret olsun..

Super Moderator
Türkiye'de böyle bir şeyin olması çok zor. Keske olsa, çalanın kolunu kessinler, gaz açamasın.

Normal zamanda silah taşımıyorum ama şayet kapıdan motorumu çalmaya çalışan olursa bu polisden hiç bir farkım olmaz direk sıkarım kafasına.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
turkiyede polis boyle hirsizi silahi cekse vursa yuz tane sorusturma acilir hakkinda.
siciline islenir.
onun icindir ki polis bu tip durumlarda uzak durur.
olay bittikten sonra gelir ve hatta hic gelmez.

Şeriatta kol kesilmez.İlgili Ayette Allah(cc) hırsızın kolunu kesin der ama , devamındaki ayette , tövbe eden için Allah'ın bağışlaması boldur der.Bu yüzden şeriat uygulamalarında yakalanan hırsız , tövbe ederek elinin kesilmesinden kurtulur.Ancak tövbe demek , bir daha yapmamak üzere pişmanlık demektir.Eğer tekrar hırsızlık yaparken yakalanırsa yine tövbe edince kurtulur ama üçüncüde af yoktur.Kolu kesilir.Allah'ın şeriat ayetlerinin hepsinden sonra , tövbe eden için Allah'ın bağışlaması boldur ayeti geçer.Zina için de durum aynıdır.Cezadan kurtulmak için tövbe ettiğini söylemek yeterlidir.Ayrıca zina için 5 tane şahit lazımdır.Hem de gireni , çıkanı görecek derecede olaya yakından şahitlik etmeleri gerekmektedir.Cinayet konusunda da , olay aileler arasında çözülebilir.Ölen tarafın ailesi , karşı tarafı affedebilir.

Yani şeriat denen şey , insanlara empoze edildiği gibi öcü gibi bişey değildir.Aksine bizim kanunlarımızdan bile hafiftir.Çünkü tövbeye ve pişmanlığa itimat yüksektir.Allah'ın kanunları bizimkinden üstündür.İnsanlar için en iyisini Allah bilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar