Bir bayan için en uygun ss hangisi?

Merhabalar çok tecrübeli değilim ama ben ss cbr 125 ile başladım. Bana göre motor ssdir. Gelelim sorunuza benimde boyum kısa 1.65im ayağım yere tam basmıyor ama motoru tutucak kadar yetiyor. Geriye gitmem gerekince bazen inip çekiyorum fazla sıkıntı yok. Cbr 250 veya yamaha r25 önerimdir. Sanırım r25 daha alçak seleli.

R25 ve CBR250 sele yükseklikleri aynı. Hem bakım, yedek parça açısından hem de yakıt tüketimi açısından CBR daha doğru olabilir. Acemiler gereksiz zamanlarda fazla gaz açacağı için ve olası düşmelerde en iyi ihtimalle ayna kıracağı için bunları da düşünmeli. :))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
oooo topluklu varsa sorun yok o zaman

80 kg ve üstü motorlarda dar açıda sağa sola dönüş yapmaya kalktığında yerdesin ss motorda gele yan yatıp bacağın altında kalırsa kurtarıcı beklersin ki 250cc Ss motorların çoğu 150 kg üstü.( Yada R25 sadece bilemicem şimdi) Bence sen honda grom al mini mini fıtı fıtı gider

Aşağıdaki siteden motorları seç, rider info kısmından boyunu, bacak boyunu (inseam) gir. Options kısmından "put feet on ground" seçeneğini seçersen yere basabiliyor musun görürsün.

160 ve bacak boyu olarak da 71'i seçtiğimde yere en çok basabileceğin motor kawasaki z250 çıktı. CBR125'ten bahsetmişsin. Onunla yere daha zor basacağın görülüyor CBR250'ye göre. Sele yüksekliği 14mm daha yüksek görünüyor.

En rahattan en zora;
Z250>R25>CBR250R>CBR125R>DUKE200

http://cycle-ergo.com

Birşey eklemem gerek; CBR125R'ı seçip gerçek hayatta hatırladığına göre bacak boyunu kalibre etmelisin bence. Çünkü bu site sürücü ağırlığından dolayı amortisör alçalmasını hesaba katmıyor olabilir.

madem bukadar seviyorsun al bi tane honda cbr250 bitsin bu işkence...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:47 ----------

bi daha mı geleceksin bu dünyaya...Al gitsin...

1-topukluyla motosiklet kullanılmaz. denemedim ama varsa 45 numara onu da denerim. denemeden söylüyorum ııııh kullanılmaz.
2-boyunuz kısa ise ve scooter dışında yani gerçek bir motosiklet kullanacaksanız ilk başlarda ayaklarınızın yere bastığı modelleri tercih edin. çok zorlanırsınız ve motoru trafikte yan yatırmak pek sağlıklı bir hareket değil. yan düşmek açısından değil diğer araçlar açısından. aman tanrım çok korkutucu..
msx125 gibi ya da lifan pony gibi bir motosiklet ile başlayıp biraz kullandıktan sonra sele yüksekliği 980mm olan bir motosiklet bile sürebilirsiniz.

Super Moderator
1-topukluyla motosiklet kullanılmaz. denemedim ama varsa 45 numara onu da denerim. denemeden söylüyorum ııııh kullanılmaz.
2-boyunuz kısa ise ve scooter dışında yani gerçek bir motosiklet kullanacaksanız ilk başlarda ayaklarınızın yere bastığı modelleri tercih edin. çok zorlanırsınız ve motoru trafikte yan yatırmak pek sağlıklı bir hareket değil. yan düşmek açısından değil diğer araçlar açısından. aman tanrım çok korkutucu..
msx125 gibi ya da lifan pony gibi bir motosiklet ile başlayıp biraz kullandıktan sonra sele yüksekliği 980mm olan bir motosiklet bile sürebilirsiniz.

Sen simdi sukutere gerçek motor diil mi dedin duyamadım da ? :)

topukluyla motor sürülmez, r25 candır, Alamanyadaki dayımgile selam:king:

Sen simdi sukutere gerçek motor diil mi dedin duyamadım da ? :)

abi şey yani. scooter scooter dır :D motosiklet debriyajlı vitesli bacaklarının arasında falan olur ya ondan. demiştim ama sanırım scooter da motosikletmiş gibi gelmeye başladı bir anda :queen::queen:

"R"

abi şey yani. scooter scooter dır :D motosiklet debriyajlı vitesli bacaklarının arasında falan olur ya ondan. demiştim ama sanırım scooter da motosikletmiş gibi gelmeye başladı bir anda :queen::queen:

"R"

Senin dediğin yüzünden bugün motorumu satıyorum ,hayııırrr scooter gerçek motor değilmiş. :jocolor:

Şaka bir yana ben şu anda xmax 400 kullanıyorum şu ana kadar 4. Motorum,hepsi 600cc-1000cc idi ama en rahatı ve en ekonomiği inan ki scooter.

Son düzenleme:
Senün dediğin yüzünden bugün motorumu satıyorum ,hayııırrr scooter gerçek motor değilmiş. :jocolor:

hayırlısı olsun mehmet enis bey :D sizin de motosiklete geri dönmenize vesile olduğum için çok mutlu oldum :p:rendeer:

şaka yapıyorum tabiki de benimki sadece bi takılma amaçlı :D

bence kaçırdığınız bir nokta var ss son hız olarak diğer motorlardan daha hızlı ve ayrodinamiği daha iyi.
150cc bir endro veya skuturun yaklaşamayaçağı 125 cc ss ler var benim fikrim konu ss veya iki zamanlı crosslar için geçerli cc geçişlerini ağırda almakta fayda var.
125 cc bir ss daha hafif daha kıvrak ve daha az yakan bir alet olacaktır.
illede 250cc derseniz ayağınızın tam yere bastığı düştüğü zaman yerden kaldıra bileçeğiniz makineyi seçmeye çalışın

Merhabalar çok tecrübeli değilim ama ben ss cbr 125 ile başladım. Bana göre motor ssdir. Gelelim sorunuza benimde boyum kısa 1.65im ayağım yere tam basmıyor ama motoru tutucak kadar yetiyor. Geriye gitmem gerekince bazen inip çekiyorum fazla sıkıntı yok. Cbr 250 veya yamaha r25 önerimdir. Sanırım r25 daha alçak seleli.
Bana göre de motocross ve supermotodur. Gerisi bıdı bıdı dır. Konu bu değil.

Bana göre de motocross ve supermotodur. Gerisi bıdı bıdı dır. Konu bu değil.

+1 diyorum.. motocross ve sm kullanmadan ben motor kullanıyorum denmemeli bence (ya ben bu aralar çok sert konuşuyorum başıma bişey gelmese bari) :queen:

saygılar:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar