Ramazanda hemen hergün bahsettiğin sürelerde hatta bazen 3 saate yakın sürede, oruçluyken motsiklet kullandım. Zaten günler uzun , hava sıcak bunun farkındayız ama bazı gün iftarı rahat ettim; bazı gün oldukça hararetlendim. Yanlız şunu unutma:
Su kaybıyla birlikte zihin faaliyetlerinde azalma oluyor. Dikkatte, odaklanmada, kafayı toplamada sıkıntı oluyor. Ben 2-3 kez yaşadım. Benim şansım saat 4-5 gibi eve gelip istirathate çekilebiliyor olmamdı. Ama iftara doğru televizyon bile izleyemez hale geldiğim bir gün oldu. Yani şunu demeye çalışıyorum eğer günün zor geçerse Allah göstermesin ama kaza ben geliyorum diyebilir.
Şu da var, 1,5 saat yol demek nereden baksan 80-100km yol demek. Benim bildiğim gidilecek mesafe 70kmyi geçince seferi sayılıyorsun.

Oruç farz olmuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
güneş altında oruclu calısanlar var
Ramazanda; hele de günler uzun, hava çok sıcakken güneşin altında o kadar durulmuyor. HAtta mesaiyi erken başlatır erken bitiririz ki çok sıcağa kalınmasın.. İşçinin yorulduğu vakit gidip istirahat etmesine, gölgeye kaçmasına ses etmeyiz; ramazanda işçiyi, sıkmayız, sert konuşmayız.. Halden anlamak gerek. Ama güneşin altında çalışan bile fenaşlaşabiliyor unutmayın.

Ayrıca motosiklet dediğimiz alet saatte 80-90km kadar hız yapar. Kaza anında çok daha büyük yaralanmalar yaşatabilir. Çalışan işçi yapamaz!..