Motorun sol arkasindaki yolcu ayakligi ile grenajin arasindaki demir korumayi cikartsam sorun olur mu? Bi seyi korudugu yok gibi? Cikaran var mi?
Bildigimiz mini etek? Ilgincmis.
Bu tarz sokme takma islemlerini kendim yapiyorum da bazen alet edevat bulamadigim oluyor. Alet seti alayim diyorum ama icindekilerin yarisi kullanilmiyor. Motordaki civatalarin boyuna gore tek tek almam daha avantajli olabilecegini duydum.
Motorun uzerundeki tum vida, civata vs boyutlarini nasil ogrenirim? Liste varmidir? Servisine sorsam soyler de oraya kadar gitmeye useniyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------
Bir de yan grenajin on tarafa bakan kisminda her ikisininde de vida olmadigini fark ettim. Normal mi?
http://oi59.tinypic.com/bdsktg.jpg
Dogru anlamisim kusura bakmayin benzetmem biraz abes kacti motor islerinde bir cok benzetme oluyor onlardan biri sandim. Numaralar icin de cok tesekkur ederim. Herkese ozellikle Enes bey her seferin de usenmeden merak ettigim sorulara cok guzel cevaplar verdiniz, cok faydaniz oldu sagolun.
arkadaşlar bazen marşa basınca almıyor ordaki kablolarla oynayınca alıyor yada ayak marşıyla çalıştırıyorum 10 dk sonra falan ışıklarda beklerken marşa basıyorum marş alıyor.Sebebi nedir?başına gelen var mı?
Alıntı yapmadan fikşrlerimi söyliyim.. Vites düşürmeyi , artırırken yaptığınız gibi yapmanız lazım.. kademeli olarak dşüp kademeli olarak çıkıcak.. bianda düşersen motorun suçu yok sen geçiremiosun demektir.. apachenın viteslerine yatın kalkın dua edin.. başka motora binen herkes apachenın viteslerine istisnasiz bayılır.. gördüğüm en sorunsuz ve kaymak gibi şanzuman apachede..
Yağ olarak çok sıcak bölgede yaşamıosanız 10w40 iyidir.. hava filtresi en az 10bın km gelmeden gereksiz değişmek. yağ filtreni değiş..
vitesi boşa mümkünse motor hareket ederken atmaya çalışın durunca geçmezse debriyajı kavrama noktasına kadar bırakıp sıkın geçer ondan sonra