SORUN ÇÖZÜLDÜ...
ÇÖZÜM;
Mobyletlerin egzost yapısı oldukça basittir.Araba,motosiklet egzost kesitlerini incelediğimde sesi azaltan patlama odacıklarının yada perdelerinin 3 yada 4 adet olduğunu gördüm,halbuki mobyletlerde 1 tane var.Bunu 3 yada 4 e nasıl çıkarırım diye düşündüm ve buldum.
Gzost kapağına bağlı 3/8'' inc bir boru var ve bu arkaya kadar arkadaki boş bir perdeye giriyor.İşte bu boruyu sondan ortaya kadar karşılıklı 2 cm aralıklarla 6 mm matkapla deliyoruz toplamda 20 delik deldim.Daha sonra bu 3/8 lik borunun üzerine geçecek ve aynı zamanda hava akımı rahat olabilecek boşluk kalabilecek 3/4''(ınc) tesisatçılar 25 mm bilirler bir krom yada paslanmazdan (iç çapları uygun et kalınlığı ince olur).Bu boruyu o ince borunun üzerine deldiğimiz deliklerin bittiği yerden geriye yani kapağa doğru aynı şekilde 2 cm aralıklarla bu sefer 8 yada 10 mm matkapla karşılıklı deliyoruz.Yani motordan çıkan gaz önce üstteki kalın borunun deliklerinden içteki ince borunun deliklerine ulaşacak buradan ince borunun kapak çıkışından çıkacak.Şu anda 2 patlama odacığı oldu.Asıl sorun ilk patlamayı azaltmak ve sıkıştırmayı artırmak ki mobyletlerin sıkıştırma olması gerekiyormuş,çünkü 2 zamanlı motorlarda motor yağlaması ancak benzine yağ karıştırmayla oluyor,egzostu sıkıştırınca basınçla piston sağlıklı yağlanıyor olacak.Bu sefer egzostun tüm içi dağılmayan poğaça görünümlü geniş aralıklı bulaşık teliyle çok fazla sıkı sıkı olmayacak şekilde bulaşık teliyle dolduruyoru,daha sonra egzostun tüm dikiş yerleri kapağın tüm kenarları oksijen kaynağıyla hava sızdırmasın diye kaynatıyoruz.Yeni somun yeni egzost segmanı ve yanmaz amyant conta takarak bağlıyoruz.
Yeni egzostun sesi artık çat çat değil pıt pıt şeklinde oldukça sessiz ve motorun tepkimesi daha güçlü ve ani oldu.Üstelik hareket halinde öncekine göre ani gaza yüklenmelerde inanılmaz bir hızlanması oldu.
Sıkıntı yaşayanlar tavsiye ederim.
Hoşçakalın.