artık yaşamaktan korkar olduk

Katılım
15 Ocak 2015
Mesajlar
151
bugun gece adamın biri ustume cıkacaktı sanki arabayla nabıyonla sen dedim suslan dedi ne diyonla sen dedim durdum indim inla bakıyım sen dedim adam elini beline koyarak indi nabıyonla sen yavsak dedim itekledim abimde var yanımda silahı cıkarttı bana dogrulttu bende bos degilim ama silahı cıkartınca bi tuhaf oldum buda bi can dedim biraz adam gibi sur bin arabana git oyle silah dogrultmayla delikanlılık taslanmaz dedim basın gidinlan dedi ucuz yırttık allahtan bu devlet nasıl izin veriyo milletin silah tasımasına anlamıyom hiç bu kadar olacagını beklemiyodum harbiden adam benden saglam cıktı
 
Katılım
20 Eki 2006
Mesajlar
1,639
kuru sıkıda olabilir gerçekde yalnız benden sağlam geziyor lafına takıldım çakı taşıyorsunda sağlammı oluyorsun ?? trafik sabır imtihanıdır ankarada bu sabrı gösteremiyorsan istanbulda olsan napıcaktın ?? tezcanlı olmak bazen kötü sonuçlara sebebiyet verebilir az serinkanlı ol tavsiye.
 
Katılım
4 Kas 2014
Mesajlar
1,868
Bak anlatması 1 dk, yaşaması 30 sn.
Trafikte kimseyle dalaşmayın. Sonra çakıyı cebinden çıkaramadan, şarjörü boşaltıverirler üstüne. Buda sana ders olsun.
 
Katılım
10 May 2008
Mesajlar
2,121
Saglam ol olma dunyanin en guclusude olsan silah varsa olay tamamen degisir.
insanlar en ufak seylerde siddete kendine guvenmeyenlerde belindekine cebindekine guvenir geri vites yapmakla en iyisini yapmissin ..
 
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
381
toplum iyice bozuldu cezalar çok hafif herkes istediğini yapabiliyor, yapma cesareti bulabiliyor çünkü cezalar gerçekten çok hafif neden korksun ki
 
Katılım
9 Ocak 2015
Mesajlar
1,669
"Benim stilim, dövüşmeden dövüşme sanatıdır..işte ben buyum..." - Bruce Lee
 
Katılım
16 Eyl 2012
Mesajlar
556
nabıyonla sen yavsak dedim itekledim abimde var yanımda silahı cıkarttı bana dogrulttu bende bos degilim ama silahı cıkartınca bi tuhaf oldum bu devlet nasıl izin veriyo milletin silah tasımasına anlamıyom hiç bu kadar olacagını beklemiyodum harbiden adam benden saglam cıktı

Senin yazından birkaç alıntı. Eğer bu şöför sessiz sakin yadda ilahsız olsa idi ne olacaktı? Sen hem iki kişi olmanın hemde yanında seni sağlam yapan her ne ise onun verdiği güven ile adamın üstüne yavşak diye yürüyünce herşey normal oluyorda. Elin adamı silah çekince nerde bu devlet mi oluyor. Sen nasıl yanında taşınması yasak şeyler taşıyorsan başkaları da aynı şekilde taşıyor işte.

İnsan mantığı nasıl oluyorda bu kadar tek taraflı düşünebiliyor anlamıyorum. Atalarımız ne de güzel söylemiş
Dinsizin hakkından imansız gelir. Şahsım adına memleketin bu hale gelmesine üzülüyorum.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
GTA5'te bi arabaya çarptın mı adam arabasından iner üzerine yürür arabadan indirip dövmek ister ama silahı gösterdiğim anda geri vitese takıp toz olur :cherry: seninki de aynı öyle olmuş.
 
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
2,890
bigün biri de bana silah çekti böyle salon oğlanı tipli biri muhtemelen kuyumcu falan babasının arabası babasının silahı ama yanındaki kendi sevgilisiydi.
küfür ettim sonra bastım 100mt sonra kenara çektim işim vardı hemen önümde durdu indi arabadan cool cool.
özür dilicek misin polis çağırayım mı dedi. işim gücüm var diye ben de kusura bakma abi canım sıkkın biraz ağzımdan çıktı öyle dedim (yanında kadın var gerek yok şov yapmaya) neyse bu biraz inatlaştı ya özür diledim ya aga çağırcaksan çağır polis dedim. sonra bu belindeki silahı gösterdi bana "seni vursam vururum hiç de canım acımaz" dedi. ben dellendim

vur lan madem öyle sen vurmazsan biri üstüme çıkcak kamyon aldında kalcam skimde olmaz benim nasıl öldüğümün. vur sen görürsün belanı dedim. bi kaç kere daha bağırdım vur lan madem diye. bi de bostanlıda kafelerin ortasında sahil tarafında. bindi arabasına gitti sonra. haaa ama belinden çıkartsa yine korkmazdım ama mermiyi ağzına verse korkardım muhtemelen. şerefsizler illa ben de yanımda mı taşiyim silah? biri delirttiğinde çekiyim mi? yok arkadaş yok ben de yanımda el bombası taşicam ya olmuyor böyle.
 
Katılım
1 Tem 2014
Mesajlar
208
bir de ne demiş atalarımız zalım olma, senden zalım biri çıkar mutlaka.
 
Katılım
1 Mar 2013
Mesajlar
1,066
öncelikle geçmiş olsun trafikte kimseyle dalaşmaya gelmez piyasa o...pu çocuğu kaynıyor. dua et o silahı ateşlememiş. gelelim silah konusuna. bazılarınız bilir bazılarınız bilmez ama Türkiyede satışı yasal olan 3 tip ateşli silah var.

1- normal bildiğimiz kurşunlu silah. ruhsatı 2 tip taşıma ruhsatı ve bulundurma ruhsatı. taşıma ruhsatını almak çok zor bu ruhsatla adındanda anlaşılabileceği gibi üzerinizde taşıma izni veriyor. bulundurma ruhsatını almak taşıma ruhsatına göre bir nebze daha kolay ama yine uğraştırır. bu ruhsatta ise silahı EVİNİZDE BULUNDURMA izni alırsınız dışarıda bu silahla yakalanmak ruhsatsız silahla yakalanmak ile aynı cezaya sahip. birde kaçak ruhsatsız silahlar var. bulan buluyor bununla cinayet işlesen silahın kimliği kriminalde olmadığı için bulmak polis için okadar kolay değil.

2- kurusıkı silahlar. görüntü olarak gerçek silahın birebir aynısı sadece namlunun ucu turuncu renkte oluyor. yine ateşleme yapar ama mermilerinde çekirdek olmaz ve namlunun belirli yerleri kapalıdır araya taş maş koyupta ateşlerse gitmesin diye. yakından ateşlerseniz yaralayabilirsiniz. bunu almak için sadece adli sicil kaydı yeterli. keza bu piyasadaki o****pu çocukları tornada namluyu açıp mermilerine bilya çaktırarak gerçek silaha çevirebiliyorlar. tabiri caizse açılmış silahların cezası yine ruhsatsız silah cezası ile aynı.

3- havalı silahlar. bunlar kendinden kurmlaı ve CO2 diye ikiye ayrılır mantık aynı. kendinde kurmalıların içinde bir pompa sistemi vardır ve tek atış yaparlar siz bunu kurarsınız ve ateş edersiniz sahillerdeki balon vuran tüfek ve tabancalar bunlara örnektir. CO2 silahları ise bunlardan biraz daha gelişmiş. görünüm yine gerçek silah görünümü. metal bilye atarlar. genelde şarşöre takılan CO2 tüpünün içindeki basınçla ateş eder. pek ses çıkmaz namludan çıkış hızı 400 km/saat e kadar çıkabilir. 10 metreden bu silahla birini vurursanız büyük ihtimalle yaralanır ama üzerinde kalın bir kaban varsa en fazla canı yanar üstüne birde sopa yiyebilirsiniz tabi 4-5 metre gibi mesafelerde ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir. bu 3. tip silahlar aslında sportif amaçlı kullanılır. meraklıları genelde şişe kırmada filan kullanır. alırken ruhsata, sabıka kaydına filan gerek yoktur. bakkaldan ekmek alır gibi dükkandan alabilirsiniz.

benim tavsiyem ve favorim biber gazı ve elektro şok cihazı(tinerciler için ideal). ama trafikte en iyi savunma yöntemi bazı şeyleri duymamak ve dile getirmemek. eğer kask kameranız varsa kişiyi sosyal medyada ifşa etmek. zaten sosyal medyada konuşuldukça televizyonda haber olarak görürsünüz ve emniyet bu kişi/kişilerle ilgili işlem yapar. en kötü direk karakola/savcılığa verebilirsiniz.


son bir not ekleyeyim. kurusıkı silahınız var diyelim trafikte biriyle dalaştınız ve adama bu silahı doğrulttunuz. emin olun bu durumda tehlikede olan o adam değil siz olursunuz çünkü o adamda gerçek silah varsa emin olun kullanmaktan çekinmeyecektir. ve heleki taşıma ruhsatıda varsa nefsi müdafadan ya hiç ceza almayacak yada çok küçük bir ceza ile kurtulacaktır. Unutmayın sizi bir anlık sinirlendirebilirler belki günlerce sinirden evde uyuyamazsınız ama size birşey olursa aileniz ve sevdikleriniz ömür boyu uyuyamayacaklar.
 
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
4,209
İstanbulda olsan çoktan vurulmuştun. Her 10 araçtan birinde silah olduğu tahmin ediliyor. Artık ben kimseye efelenmiyorum.
 
Katılım
25 Nis 2014
Mesajlar
1,732
GTA5'te bi arabaya çarptın mı adam arabasından iner üzerine yürür arabadan indirip dövmek ister ama silahı gösterdiğim anda geri vitese takıp toz olur :cherry: seninki de aynı öyle olmuş.

Bazen arabayı almaya geri geliyorlar kapıyı filan açmaya çalışıp o yüzden arabayı çalmadan önce artık elime silah alıyorum öyle el koyuyorum arabaya :mrgreen: Oyunu ilk oynamaya başladığımda bi tanesi trafikte yakaladı beni arabadan indirdi çarpa çarpa basıp gitti o gün ders oldu bana :queen:

Not: Bütün bunlar oyunda yaşadıklarımdır, gerçekle alakası yoktur. :flower:
 
Katılım
14 Nis 2015
Mesajlar
13
Senin yazından birkaç alıntı. Eğer bu şöför sessiz sakin yadda ilahsız olsa idi ne olacaktı? Sen hem iki kişi olmanın hemde yanında seni sağlam yapan her ne ise onun verdiği güven ile adamın üstüne yavşak diye yürüyünce herşey normal oluyorda. Elin adamı silah çekince nerde bu devlet mi oluyor. Sen nasıl yanında taşınması yasak şeyler taşıyorsan başkaları da aynı şekilde taşıyor işte.

İnsan mantığı nasıl oluyorda bu kadar tek taraflı düşünebiliyor anlamıyorum. Atalarımız ne de güzel söylemiş
Dinsizin hakkından imansız gelir. Şahsım adına memleketin bu hale gelmesine üzülüyorum.

Çok güzel özetlemişsin ellerine sağlık.Bir de benim sormak istediğim bir konu var. Madem milleti durdurup küfür edecek kadar cesaretin var cebinde ki çakı,silah vb.'ni taşıma gereği neden hissediyorsun. Bir atasözü de ben yazayım su testisi su yolunda kırılır. O taşıdığın her neyse biri bir gün bir yerine sokar ne olduğunu anlamazsın.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
Bazen arabayı almaya geri geliyorlar kapıyı filan açmaya çalışıp o yüzden arabayı çalmadan önce artık elime silah alıyorum öyle el koyuyorum arabaya :mrgreen: Oyunu ilk oynamaya başladığımda bi tanesi trafikte yakaladı beni arabadan indirdi çarpa çarpa basıp gitti o gün ders oldu bana :queen:

Not: Bütün bunlar oyunda yaşadıklarımdır, gerçekle alakası yoktur. :flower:
Arabaya binmeden önce silah gösterme kaçıyolar :cherry:
GTA5 Online'da da oynuyosan beraber takılalım, ben hatta Motosiklet.net grubu kurmak istiyorum GTA5 online için :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst