ön teker sürüş yönünde rahat, ters yönde zorlanarak dönüyor

bunun sebebi ne olabilir? ayrıca daha önce de konusunu açmıştım, hızdan bağımsız olarak sürekli hafif zıplamalar oluyor motosiklette. yani 2-3 saniyede bir, sanki ufak bi taşın üstünden geçermiş gibi oluyor. tekeri kontrol ettim sürüş yönünde sıkıntısız dönüyor ama geriye doğru çevirince zorlanıyor.

On teker rulmanları bozuktur. Başkada bir açıklaması yok gibi

Tekerin kilitlemesinimi bekliyorsun? , yarından tezi yok kontrol ettir , şakaya gelmez, yok ben düşük sürat kullanıyorum , yok korumam var, yok muskam var sökmez bilesin.

Tekerin kilitlemesinimi bekliyorsun? , yarından tezi yok kontrol ettir , şakaya gelmez, yok ben düşük sürat kullanıyorum , yok korumam var, yok muskam var sökmez bilesin.

üstat, dönüş yönünde zorlayıcı hiçbir etmen yok. geri çevirince de sadece hafif zorlanma var. ileri ittiğimde 2 tur dönüyorsa geri ittiğimde yarım-1 tur dönüyor yani. herhangi bi ses veya dengesizlik de yok. km telinin bağlantısıyla alakalı olabileceğini düşündüm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:46 ----------

On teker rulmanları bozuktur. Başkada bir açıklaması yok gibi

bu rulmanı sökmek için çektirme falan lazım mı yoksa tekeri söksem kolayca çıkar mı?

Yinede bilen kimseye gösterin, ayrıca ilk mesajınızda zıplama oldugunu yazmışsınız, jant'ta yamukluk, tel jant ise akort kaçması, iç/dış lastikte anomali, tabii rulman sıhhati.

Tekeri soküp parmak marifeti ile rulmanı hem sürüş hem aksi yönde çevirin, bir zorlanma yamuklukvar ise derhal değişin başıma geldi ucuz kurtuldum.

Yinede bilen kimseye gösterin, ayrıca ilk mesajınızda zıplama oldugunu yazmışsınız, jant'ta yamukluk, tel jant ise akort kaçması, iç/dış lastikte anomali, tabii rulman sıhhati.

Tekeri soküp parmak marifeti ile rulmanı hem sürüş hem aksi yönde çevirin, bir zorlanma yamuklukvar ise derhal değişin başıma geldi ucuz kurtuldum.

zıplama devirden ve hızdan bağımsız. ayrıca çok çok ince bi zıplama. 30'la da giderken 90'la da giderken aynı. 3-4 saniyede bir hop diyor sadece azıcık. ayrıca elimle de epey inceledim tekerde jantta bir anomali yok. arkaya doğru tam serbest dönmemesini de bu esnada fark ettim zaten.

Tekerlekteki sorun kilometre sayacının tekerlek mili tarafındaki dişlisinden yada teldeki kopmalardan olabilir.Zıplama sorunu ise bir elektrik sorunu yada karbüratördeki tıkanıklıktan.Motor saniyenin çok küçük bir anında durup tekrar çalışıyor diye tahmin etmekteyim.

Tekerlekteki sorun kilometre sayacının tekerlek mili tarafındaki dişlisinden yada teldeki kopmalardan olabilir.Zıplama sorunu ise bir elektrik sorunu yada karbüratördeki tıkanıklıktan.Motor saniyenin çok küçük bir anında durup tekrar çalışıyor diye tahmin etmekteyim.

kalbütör tahliyesini daha geçenlerde temizlemiştim oysa ki. hatta gaz yemesi falan düzelmişti. bujisi de 500km önce ngk bujiyle değişti. yine aynı zamanda yağı da değişti. zincir biraz yağsız gibi, ama zincirden olacağını da sanmıyorum.

ön fren balataların bitmiş olabılır,
veya fren merkezinde sorun olabilir...

fren merkezını yerınden sok ve bırde oyle dene,
sorun kendini belli eder bu şekilde,,,

Son düzenleme:
Yok krank kesmiştir , yine saçmalamış millet hangi motorda denersen dene bu böyle . Alıştığı gibi gider

Yok krank kesmiştir , yine saçmalamış millet hangi motorda denersen dene bu böyle . Alıştığı gibi gider

bana da öyle geliyor da direksiyondaki hafif zıplamayı çözemedim. sanki bozuk para boyutundaki taşın üstünden geçiyor gibi, hafif hafif, ara sıra ve düzensiz olarak hissettiriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

Ee? ne imiş problem?

gelişme yok henüz hocam. serkan abinin dediğini deneyeceğim ilk fırsatta. biraz yoğunum bu ara. bu süreçte 1 defa bindim motora, boş yolda direksiyonu bıraktım ve hiç sallanma yok. ip gibi gidiyor. rulmanda sıkıntı olsa böyle olur muydu, sanmıyorum. ama bakmak lazım elbet. önceliğim serkan abinin dediğini denemek olacak. olmazsa tekeri komple sökmeyi planlıyorum.

Super Moderator
On tekerlegin zipladigindan %100 eminmisin? Zincirininde iyice kontrol etmeni oneririm. Eger kilitlenen bir bakla var ise ziplatabilir, ilerleyen gunlerde de kopar zaten. Buda ciddi sorun olabilir

Son düzenleme:
On tekerlegin zipladigindan %100 eminmisin? Zincirininde iyice kontrol etmeni oneririm. Eger kilitlenen bir bakla var ise ziplatabilir, ilerleyen gunlerde de kopar zaten. Buda ciddi sorun olabilir

zincir biraz fazla sallanıyor gibi gelmişti. bi kaç güne, eğer başarabilirsem tabi fırsat bulup, yağlamayı düşünüyordum. o esnada detaylı olarak kontrol ederim. ön tekerlek olduğundan emin değilim ama benim hissettiğim direksiyondaki o ince sallantı. küçük taşın üzerinden geçer gibi işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar