Eriyen asfalt ve düşüş

Merhaba bugün sağdan yavaşca giderken önümdeki aracın ani fren yapması sonucu benimde frenlememle ön teker kaydı, fakat bunun fren yüzüne deil viraj dönerken olduğunu düşünüyorum, çünki stopie çalışmaları yaptım okadar hızda sonunakadar abansam bile ön teker kaymazdı. motorunda egsozuna takılı korumadan başka kırılan bir şeyi veya çiziği yok allahdan, ama gerçekden şaşırdım düşmem aklımın ucundan bile geçmezdi, o tekerin kayacağı çok yavaştım çünki dikkat etmek lazım :)
(resim atıcam fakat url istiyor int filtreli olduğu için url alamıyorum k bakmayın )

Son düzenleme:
virajda ön fren yapılmaz hele öyle bir motor ile, asfalt erimez çok sıcak değil. Lastiklerin naylon irc tarzı bişeyse zaten %90 lastik, ısınmamış yada duzgun bi lastik tutmaz freni. Yada anlık frenleme hatasi olabilir kendinizle bir değerlendirin bunları, arada trafikte göruyorum cekmecede seni duzgun kullanıyorsun, herkes hata yapar geçmiş olsun

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
virajda ön fren yapılır yapılmaz değil ama tatlı tatlı.

Super Moderator
Tutuşun olmadığı bir zeminde ön tekerlek akıllara zarar ziyan şekilde kayabilir, gidon açısı 1-2 derece sağa sola dönük olması bile kafi, affetmez kayar gider anlamazsın bile, sonra döner kendine dersin ki, oha lan nasıl düştüm? Bu durum yavaş giderken çok daha kolay olur, zira ani fren yaptığında amortisörü ezemezsiniz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haftasonu pazar gunu(28haziran2015) ben de ayni sekilde virajda (Ankara kucukesattan GOPa yukari cikarken, koza sokaktaki virajda) dustum
yokus yukari bir viraj.
ancak sebebini bi turlu anlayamadim.
5-10 sn.lik bi kayip zaman diliminde ne oldugunu hatirlamiyorum.
yerler kuru asfalt normaldi.
fren yapmadim.
koruma kask vs. herseyim vardi.
cok sukur onemli bir sey yok
biraz derin viraj calismasi ve guncelleme yapmam gerekiyor galiba

herkese kazasiz belasiz gunler surusler dilerim

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
haftasonu pazar gunu(28haziran2015) ben de ayni sekilde virajda (Ankara kucukesattan GOPa yukari cikarken, koza sokaktaki virajda) dustum
yokus yukari bir viraj.
ancak sebebini bi turlu anlayamadim.
5-10 sn.lik bi kayip zaman diliminde ne oldugunu hatirlamiyorum.
yerler kuru asfalt normaldi.
fren yapmadim.
koruma kask vs. herseyim vardi.
cok sukur onemli bir sey yok
biraz derin viraj calismasi ve guncelleme yapmam gerekiyor galiba

herkese kazasiz belasiz gunler surusler dilerim

Geçmiş olsun, viraj ve yokuş yukarı ise işler daha da sakat, yağmurlu yolda bi kez aynı şeyi yaşayıp kurtarmak için yere tepik attım bildiğin crosscu tepiği, ön tekeri kaybedince yapılacak tek şey bu.

Super Moderator
Geçmiş olsun, viraj ve yokuş yukarı ise işler daha da sakat, yağmurlu yolda bi kez aynı şeyi yaşayıp kurtarmak için yere tepik attım bildiğin crosscu tepiği, ön tekeri kaybedince yapılacak tek şey bu.

Zor durumlar gerçekten, altınızda 200 kilodan ağır bir motosiklet olduğunda o tepik işe yarar mı, kanımca yaramaz. :)

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
İşe yaradıysa şanslısın :) Ya yokuş çok dik değildi, ya da ayakların yere çok sağlam basıyor olsa gerek.. :) Allah esirgesin bundan sonra..

teşekkür ederim :) izmiri biliyosan varyant diye tabir edilen yer :) şans vardır muhakkak, kaygan spor ayakkabıların kaymayacağı tuttu yada can havliyle kızcağızın hayatını kurtarma iç güdüsü tek olsam öperdim yeri :D fazla kasmadan.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Virajda ani hız düşüşü zaten başlı başına bir tehlike. Ama mecbur kalınırsa, ne yapılması gerektiğini bu forum başlığı altında buldum. Gerçekten çok faydalı bir başlık olmuş. Açana da, cevap yazanlara da teşekkürler.

benzer kazayı ben de yaptım, motorda fazla bir ziyan olmadı ama ben hala yaralıyım asadasada:D bir çok arkadaş kaza nedenini doğru tespit etmiş..ben de hafif yukarı eğimli virajlı yolda öndeki aracın sert fren yapması nedeniyle ön ve arka freni kullanmıştım..denge kaybolup düştüm..motor ustama kazayı anlatıp sorduğumda önlerde tek disk olduğu için bu tür motorlarda %75 arka, % 255 ön fren kullanılmalı dedi..SS motorlarda ise tam tersini söyledi..bana da mantıklı geldi..

Cross kullanıcısı olarak meraktan başlığı okudum. Öncelikle geçmiş olsun. Hep duyduğum ve söylediğim bir söz "düşmek bu işin doğasında var". Siz ne kadar dikkatli olsanızda eninde sonunda sizden gayrı sebepten yaşıyorsunuz bu durumu. Bende dedim madem öyle bu iş bende düşmemek için değil düşmek için binerim dedim, vitesli motosiklet tecrübem yokken gittim bide kendime cross tarz aldım. Şimdi bol bol düşüyorum. Düştükçe farkına varıyorum, kullanılan ekipman ve lastiklerin tipine göre ne işe yaradıklarını. 3 tane mont, 4 tane eldiven, 2 farklı pantolon, 3 tip bot, 2 farklı kask, 2 tip lastik(1takım çamur, 1takım hybrit jant-lastik). Nereye, ne için, ne zaman gideceğime göre uygun olanı kullanıyorum. Yani parayı japona, almana, italyana değil kendime harcadım kısacası. Hepinize tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar