Değerli arkadaşlar;
Hayırlı cumalar diliyorum…
Öncelikle bazı arkadaşların Ekrem ATA önceden çık sık yazardı, şimdi yok. Herhalde her şey satıncaya kadardı gibi söylemleri var. Böyle bir şey ne benim şahsi yapım itibarı ile ne de firma prensipleri açısından mümkün olamaz. Bir yıl önce foruma girerken de yeni bir markanın yetkili bir ağzından tamamen benim şahsi olarak aldığım bir karar çerçevesinde sizlerle beraber olmaya çalışacağım, ama zamanla bu azalacak ve bir müddet sonra elimden geldiği kadar sadece izlemekle yetineceğimi ifade etmiştim. Çünkü buna zaman olarak da imkân yok ve bu durum sürdürülebilir olamaz. Hatta bir arkadaşım burada satış sonrası hizmet birimi niçin yok gibi bir ifade kullandı. Takdir edin böyle bir durum mümkün olamaz. Ama gene de şahsen çok severek izlediğim bu forumdan kopmamaya çalışıyorum.
Bir arkadaşımızın geçirmiş olduğu kaza ile ilgili devam eden bir süreç var. Birçok yorumlar geldi. Ben kısaca şu şekilde toparlamaya çalışayım;
• Yaşanan üzücü kaza ile ilgili arkadaşımızın öncelikle hayati bir durumun olmaması bizim için en sevindirici yönü idi. Allah tüm motor severleri korusun,
• Olayın hemen akabinde ilgili bayimiz tarafından ürün servise alındı. Kendi yaptığı açıklama ile sebebi ne olursa olsun peşinen kullanıcının mağduriyetin giderileceği ifade edildi,
• Ürün üzerinde gerekli test ve analizler servis tarafından yapılıyor. Ayrıca ürün fabrikaya da alınacak ve gerekli analizler yapılacak.
30 dk. Önce BAJAJ Türkiye servis sorumlusu arkadaşımız ile uzun süren bir toplantıdan çıktım. Öncelikle şuna emin olun. Bizlere sorun olarak aktarılan her resmi evraklar tüm detayları ile tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir titizlikle üzerinden geçiliyor, paylaşılıyor. Hatta sosyal forum üzerinden sizlerin yazmış olduğu bazı detayları dahi paylaştım. Özellikle bu stop etme olarak ifade edilmeye çalışılan hadise kendileri tarafından tüm ön yargılar bir tarafa bırakılarak tüm detayları ile yeniden ele alınıyor. Sebep olabilecek 3 ana faktör var;
1. Debriyaj kullanımı ve tam ayırmaması,
2. Rölanti motoru,
3. Ecu (elektronik kontrol ünitesi)
Biz şöyle bir anlayış içinde değiliz. Piyasada şu kadar Pulsar var. Bunun yüzde birinde bu sorun var. Öyle ise önemsizdir.
Genelde şikâyetlerin dile getirilip memnuniyetlerin çok az zikredilmesi genel bir kaidedir. Birçok sektörde böyledir. Ama bu demek değildir ki şikâyetler az, toplam içinde bir şey ifade etmiyor. Öyle ise sorun yok. Bu çok hastalıklı bir durumdur.
İstatistikçilerin anlattığı bir şey vardır. İnsan ortalama vücut sıcaklığı 36,5 derece. Ama adamın ayakları sobanın içinde yanıyor, başı da buzdolabının içinde donuyor. Ama ortalama sıcaklığı 36,5 derece. Bu adamın durumu iyi denirse kendimizi aldatmış oluruz. Önemli olan homojenliği sağlamak ve tüm noktalarda memnuniyeti sağlamaktır.
Burada şunu da söylemek isterim 2012 yılından itibaren KTM 125,200 ve 390 Duke ve RC modellerinde kullanılan BOSCH tarafından yazılan yazılımın aynısı PULSAR 200 NS’de kullanılmıştır.
Şimdi durum böyle iken markaya, şahsıma, firmaya maalesef etik ve adil olmayan yapılan bazı yorumları hakikaten üzülerek izledim. Bu yorumlara karşılık olarak bizi sessiz izleyen büyük bir çoğunluk kitlesine de doğru mesajları elbette vermem işin hakkı gereğidir. Pulsar 200 NS son yıllarda Türkiye pazarına en hızlı giriş yapmış, sınıfında satış liderliği elde etmiş, çok sevilen bir üründür.
Servislerimize gelen her yapıcı eleştirinin başımızın üstünde yeri vardır. Şu anda tahminim 150 civarında servisimiz var. Zaman zaman elemeler de yapıyoruz. Bunlar devam da edecek. Ama 2 ay süre ile sadece İstanbul bölgesinde bir bağımsız araştırma kuruluşu tarafından yapılan bir araştırma sonucu elimizde. BAJAJ ile sektördeki önemli aktörlerin kıyaslaması yapan Servis, ürün memnuniyet anketinin tüm detayları hakikaten yüz güldürücü. Bunları söyleyince hep iyi şeyleri söylüyorsunuz gibi itirazlar gelebiliyor. Ama genel fotoğrafı görmek açısından buna ihtiyacımız var. Hakikaten bu forum da dâhil olmak üzere oldukça yüksek bir kullanıcı kitlesi memnuniyetle ürünün tadını çıkarıyor. Özelden de birçok teşekkür mesajları alıyoruz. Hatta değerli netwara da çok güzel ifade etmiş (ayrıca tüm yazdıkları önemli bilgileri içeriyor, teşekkür ederim), sadece bu forum okunsa herhalde değil ürünü almak, yüzüne bile bakılacak ürün değil gibi bir algı oluşur. Ama toparlandığı zaman konu 3-4 detay etrafında dönüyor. Benim yazdıklarıma lütfen bu gözle de bakınız. Zira fiyat-performans olarak Pulsar 200 NS ürünün çok iyi bir seçenek olduğunu zaten sizler ispat ettiniz. Halen de öyle.
Eminim birçok soruya cevap verebildim. Atladıklarım mutlaka vardır. Tüm kullanıcılarımız şuna emin olsunlar. BAJAJ tüm birimleri ile gözü Türkiye üzerinde. Kısa bir dönem için gelmediler. Kalite ile fiyatın çok iyi bir yerde buluşabileceğini ispat için buradalar. Bunu da gösterdiler. Daha neler olacak hep beraber şaşırarak göreceğiz inşallah…
Selam ve saygılarımı sunuyorum…