Motosiklet Sôzlük

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Degerli arkadaslar motosiklet terimleri, jargonu, konulari gibi mevzularin derli toplu bir arada bulunabilecegi bir ortam olsun merak eden arasin bulsun, isteyen de yazsin diye sözlük spotta bir moto sözlük olusturdum.
Ufak ufak da bir seyler girmeye basladim.
Cani sikilan ya da farkli ortam arayan, katkida bulunmak isteyen arkadaslar üye olup yazmaya baslayabilirler.
Para kazanma amaçli bir mevzu degildir zaten herhangi bir para kazanmanin imkani da yoktur, bu nedenle kendinizi kullanilmis gibi hissetmeyeceginiz bir ortam olsun diye sozlukspot alt yapisini kullandim.
Ileride canim sikilip ilgilenemeyebilirim bu nedenle ben mod olurum falan diyen arkadaslar varsa iletisime geçebilirler.
Ilerletebilirsek ilerletiriz olmazsa sallariz gitsin.:)

http://motosozluk.sozlukspot.com/

tabi cbr mi layim, ybr mi gibi derin konulari oraya degil, her zamanki gibi buraya açarsaniz sevinirim.:p
ilk motorum ne olsun basligini ilk açan tarafimdan ödüllendirilip guzelce dövülecektir.
Hadi hayirlisi.

hocam güzel fikir umarım zaman içinde gelişir, fırsat bulursam katkıda bulunmayı da isterim. Bu vesileyle;
karenaj yanlış kullanımıdır. Doğrusu sözlükte yazılananın tam tersi grenajdır. Fairings İngilizcesi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
hocam güzel fikir umarım zaman içinde gelişir, fırsat bulursam katkıda bulunmayı da isterim. Bu vesileyle;
karenaj yanlış kullanımıdır. Doğrusu sözlükte yazılananın tam tersi grenajdır. Fairings İngilizcesi.

Ben tam tersini biliyorum!!!!:silent:

Ben tam tersini biliyorum!!!!:silent:

Sen doğru biliyorsun rahat ol.

fr. carénage, türkçe en yakın söylenişi "karenaj"dır.

Grenaj; "amuğauyuuum!" diye konuşan apaçi bebelerden çıkma uydurma bir kelimedir.

Gidip her yanlışı düzeltmek çok itici geliyor normalde, okur geçerim de; bir de araştırmadan gelip doğruyu yanlışla düzeltmeye çalışınca ayar oldum. Üstüme vazife değil ama doğru bilen bari kendinden emin olabilsin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
kayıt oldum, kalabalık olursak güzel ortam olucaktır:mrgreen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
karenaj fransizcadan geçmis dilimize
fransizca carenage moto diye söylüyoruz
okunusu karenaj
yillar önce bir baska platformda birisi grenaj adinda bir motor parçasi oldugunu yazmisti hatirimda kalmis.
Ama o parça nerdedir, neresidir bilmem.:)

kayıt olmaya çalıştım ama hep ya nick alınmış uyarısı aldım bide email kayıtlıymış sonra uğraşırım

http://www.seslisozluk.net/fairings-nedir-ne-demek/
Ayrıca,
Google a karenaj yazın size ne demek istediğinizi soracak. Kelimenin doğru şekilde Türkçe de kullanımı grenajdır. Siz istediğinizi söyleyin ben sizi anlıyorum,sıkıntı yok.

1. Buna cevap yazarsanız daha fazla uzatmayacağım bunu söyleyim.

2. Grenaj da karenaj da türkçe kelime değildir. Dikkat ettiyseniz (şans eseri değil, seçerek yazdım) en yakın "söylenişi" karenaj dedim, türkçesi demedim. Kısaca dilimizde bu kelimelerden herhangi birisi yok. Grenaj zannettiğiniz kelime fransızcadan gelmektedir ve okunuşu karenaj şeklindedir. Umarım burada anlaşabildik.

3. Sesli sözlük bağımsız bir oluşumdur. Ekşisözlükten bir farkı yoktur. Referans istiyorsanız TDK'ya bakabilirsiniz: http://www.tdk.gov.tr/
Lütfen grenajı ve karenajı aratın, ikisini de bulamayacaksınız. Çünkü bu kelimeler yok.

4. Google böyle muğlak kelimelerde (ki buradaki muğlaklık zaten bu 2 kelimenin de var olmamasından kaynaklanıyor) doğruları değil, en çok kullanılanı gösterir. Daha fazla insanın grenajı kullanması, sadece daha fazla insanın hataya düştüğünü gösterir, fazlasını değil.

Sözün özü; siz de istediğinizi kullanın, herkes istediğini kullansın, sonuçta birbirimizi anlıyoruz. Ama sizden ricam, başkalarını hatalı dağarcığınızla yanıltmayın ve daha fazla uzatmayın. Saygılar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar