Konu içeriğini okumadım fakat başlığı "yakıcak" ile bitiren birinin tezi kabul etmemi kimse benden beklemesin.
araçlar o kadar gelişiyorki motosiklet için hiç birşey yapılmıyor ne güvenlik ne bişey abi ismini veremicem ama şehir içinde 15 kuruş yakan dizel alman malı var gerçekten çok iyi yani, günümüzde tek silindir 100 kilo 150cc motosikletlerimiz bile 10 kr yakıt tüketiyor, 4 silindirli bu araçların yarısı gücünde 4 de bir hafifliğinde motosikletlerimiz 35 kr falan yakıt tüketiyor, ha tabiki o araçlarımız bu cihazlar kadar gitmez ama zaten rahat yayılmışsın ne gerek var dikkatli hızlı gitmeye valla en sonunda araba alıp motoru bıraktırtcaklar bana zaten her yer tehlike..
benim lafım bu dünyanın liderlerine ama varsa mantıklı bir yorumunuz beklerim
Dunya uzerinde icten yanmali fosil yakit kullanan hicbir motor 2 lt altini yakamaz.Yercekimine , fizik kurallarina aykiri bir durum olur bu.Bu isin bir dibi var oda 2lt.daha altinin ornegi yok.
Yeni nesil teknoloji elektrik motorlari olacak motisiklette.
Teknoloji için limitlere genildi, daha fazlası olamaz diyen insanlar sürekli komik duruma düşmüşlerdir..
3,8 lt yakıyor ama hangi şartlarda yakıyor bu konuya hiç değinen olmamış.Dümdüz kaymak asfaltta yüksüz (tek kişi),trafiğin olmadığı,rüzgarsız bir yolda sabit 60 km hız ile o değeri verebiliyorsa bu aldatmacadan başka bir şey değildir.
Tabii ki otomobiller fazla yük taşıma,daha güvenli olması,yakıt konusunda taşıdığı yüke oranla az tüketmesi gibi konularda daha ileride oldukları su götürmez bir gerçek.
Ama günümüzün ruhsuz 4 tekerlikli konserve kutularının yanında motosiklete binmek o rüzgarı ve özgürlük duygusunu hissetmek paha biçilemez.
Tabii otomobillerin satın alım maliyetleri de bir o kadar yüksek.Güzel diyebileğin orta halli sıfır bir otomobil bile 60.000 -70.000 tl bandından başlıyor ki bu paralara alınacak motosikletin hazzını kesinlikle ama kesinlikle veremez.
(Tabii çoluk çocuklu otomobile ihtiyacı olan aileleri tenzih ederim![]()
Beyler,
Memelekette benzin 5 tl gibi birsey , com yakiyor derken bunu da unutmayin .