- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, 2014 model ybr 125 esd motosikletimde karter bölgesinden olduğunu tahmin ettiğim yağ sızıntısı var. Motor 16.500kmde. Şimdiye kadar ne bir yağ eksiltme ne de bir yağ kaçağı tespit etmemiştim. Perşembe sabahı Manisadan çıktım yola, motoru hiç sıkıştırmadan 80civarı hızlarla seyahat ettim hep,sıkıntısız çok rahat bir şekilde İzmit'e vardım. Motor şimdi zemin kattaki evin balkonunda, 3gündür duruyor, bu gün yere damlamış yağ farkettim, motoru 2-3dk çalıştırıp 2-3dk da yağın süzülmesini bekleyerek yağ seviyesine baktım,en tepede olması gereken yağ hizası çubuğun yarısına geliyor anca. Bu gün pazar olduğu için motorcuya gidemeyip size sormak istedim, izmitin yabancısıyım yağ alıp eklemeyi düşünüyorum burada da 5 gün daha kalacağım.
Resimler bunlar,
Sorun ne olabilir, yağ karterden mi kaçıyor acaba ?
Problem ciddi mi ?
Bu resim yağ sızıntısını ilk farkettiğimde çektiğim,

Bu resimde yağ, kırmızı ile işaretlediğim yerde birikip damlıyor, orası karter falan değil, yağ ile alakası yok ama tahminime göre biryerden oraya süzülüp orda birikiyor ve damlıyor.

Resimler bunlar,
Sorun ne olabilir, yağ karterden mi kaçıyor acaba ?
Problem ciddi mi ?
Bu resim yağ sızıntısını ilk farkettiğimde çektiğim,

Bu resimde yağ, kırmızı ile işaretlediğim yerde birikip damlıyor, orası karter falan değil, yağ ile alakası yok ama tahminime göre biryerden oraya süzülüp orda birikiyor ve damlıyor.