Vites dizilimi normal dimi ? 1 altta boş ortada diğer vitesler yukarda. Kuba çita hız şanzımanı sipariş ettim de sıkıntı olmasın.Valla dostum kendi motorum için konuşim ben, 140 kendi ibresinde gördü. 95 kilo bir insanım. YBR falan zaten hız için tasarlanan bir makine değil. Seni havada karada geçmesi çok normalArabayla km aldığımda motor 130 u gördüydü araba kilometresi 122 125 e doğru geliyordu. Bıraktık.
Ama şöyle bişey var senin motorun 90 da 100 de titreşimi bir nebzede olsa azdır, bir cg nin titreşimi ayrıca yolda savurması hafifliğinden dolayı daha fazladır. Hele motor kısmınla oynanmış bi motora denk gelirsen aklını yersin çekersin sağa beklersin adamı
Ben hep diyorum. 10 milyar 14 milyar bi 250 lik motora vericem yanımdan bir cg tiiiinnnnn tiiiiinnnn edip geçicekBende de aynı sıkıntı var yediremem kendime
Şimdi buraya gelip hangi cg miş falan filan eden de olucak araştırın yada bilenlere sorun
![]()
Evet o parayı ona boşuna verdin. Her kapışmada çinliler sana vuracak kırbacı.
Valla dostum kendi motorum için konuşim ben, 140 kendi ibresinde gördü. 95 kilo bir insanım. YBR falan zaten hız için tasarlanan bir makine değil. Seni havada karada geçmesi çok normalArabayla km aldığımda motor 130 u gördüydü araba kilometresi 122 125 e doğru geliyordu. Bıraktık.
Ama şöyle bişey var senin motorun 90 da 100 de titreşimi bir nebzede olsa azdır, bir cg nin titreşimi ayrıca yolda savurması hafifliğinden dolayı daha fazladır. Hele motor kısmınla oynanmış bi motora denk gelirsen aklını yersin çekersin sağa beklersin adamı
Ben hep diyorum. 10 milyar 14 milyar bi 250 lik motora vericem yanımdan bir cg tiiiinnnnn tiiiiinnnn edip geçicekBende de aynı sıkıntı var yediremem kendime
Şimdi buraya gelip hangi cg miş falan filan eden de olucak araştırın yada bilenlere sorun
![]()
Vites dizilimi normal dimi ? 1 altta boş ortada diğer vitesler yukarda. Kuba çita hız şanzımanı sipariş ettim de sıkıntı olmasın.
Vites dizilimi normal dimi ? 1 altta boş ortada diğer vitesler yukarda. Kuba çita hız şanzımanı sipariş ettim de sıkıntı olmasın.
o cg üç defa motor bloğunu indirir sen o süre zarfında en fazla yağ filtre vs değiştirirsin. senin motorun uzun ömürlü masrafsız ve ekonomik.
Benim motora uyar büyük ihtimalle. Vites sırasını belirleyen döner tambur vardır onun üzerindeki yollardır ve tamburun başındaki vites sabitleyici yıldız parçadır. Ben motoru açtığımda şanzımanı da yeniliyorum çok bi para değil çünkü. Ama sırf hız şanzımanı takmak için karter yarılmaz onun yerine performans debriyaj tamburu al dişli oranları normalden değişik olan. Yüzde 25 falan uzatıyo vitesleri.Vallahi dostum KUBA lar doner sanzimandir. Yani hep asagiya vites yukseltir yukariya dusurur. Ayrica tek kotu yani 5 ten sonra asa basarsan 0 a duser. 0 dan sonra kac km hizla gidersen git tekrar asagi basarsan 1 e gecer vites. Buda dalginliga birakilmicak bisey. Hiz sanzimani buyuk ihtimalle dislileri farklidir. Spor dedigin sanzimani ilk defa duydum goruslerinu yazarsan sevinirim.
Vallahi dostum yanlis anlamada bu arkadas boyle yarislara giderse o cg kadar motor blogu degistirir sirf yetismek isterken bi o kadarda masraf acar. Cinlide olsa cgler eskinin torosu gibidirbakarsan bag bakmazsan dag olur
Ne apaciler var guzelim ybr lerin motorlarini indiriyorlar
Iyi davranmazsan motora buyuklerin sozu vardir ;
Demirdende olsa dayanmazsan sana![]()
Başka bi konuda Cg benzeri Kuba Xcg için 2 kişi binme arka çatal yamuluyo yazmışlar. O kadar uydurukmudur bunun şasesi ya :cherry: Güvenip 130-140km hızlara çıkan var, incecik ön çatalı o hızlarda geçeceğiniz bir çukurdan ne kadar sağlam çıkar orası tartışılır.hızını boşver ,yağ yakıp yakmadığını kontrol et zira motorun yağ sekmanlarından 1 tanesini eksik koyuyorlar motor yatak sarıyor ( baaşıma geldi o yüzden hatırlatayım dedim) birde arka eşik çabuk yamuluyor 2 kişi binmemeye çalış bir süre sonra gidon sallantısından anlarsın. bunun dışında zangırtıdan çok sık eşik saplama vidası gevşiyor yanında 1 adet lokma taşı arada sıkarsın. hayırlı olsun.zaten 6 aya kalmaz bunlardan sonra satarsın..
Başka bi konuda Cg benzeri Kuba Xcg için 2 kişi binme arka çatal yamuluyo yazmışlar. O kadar uydurukmudur bunun şasesi ya :cherry: Güvenip 130-140km hızlara çıkan var, incecik ön çatalı o hızlarda geçeceğiniz bir çukurdan ne kadar sağlam çıkar orası tartışılır.