ısı yalıtımı seramik kaplama

Motor üzerinde asırı ısınan parcalarin ısıyalıtımı icin seramik kaplama

Aşırı ısınan parçaların soğuması lazım değil mi. Üzerini kapladığın hava ile temasını kestiğin malzeme nasıl soğuyacak, egzoza cam yünü benzeri bişeyler saranlar var cruiser motorlarda, o bile yanlış bence.

ne demek istediğinizi açıklar mısınız, yazdıklarınız şu an bir anlam ifade etmiyor.

yine google da arayacaklarına buraya yazmışlar o yüzden biz anlamıyoruz

Soyle anlatmaya calisayim modifiye edilen araclarda sonradan yapilan parcalar mesela egzoz manifoltlari bu parcalar genelde krom dan yapiliyor asiri beslemeli araclarda yuksek ısılara cikiliyor bu yaydiklari ısı etraflarinda ne varsa etkiliyor seramik kaplama bu parcalarin etraflarina yaydigi ısıyı engelliyor ve yapisindan dolayi cok hizli sekilde soguyor buda performansi iyilestiriyor

Soyle anlatmaya calisayim modifiye edilen araclarda sonradan yapilan parcalar mesela egzoz manifoltlari bu parcalar genelde krom dan yapiliyor asiri beslemeli araclarda yuksek ısılara cikiliyor bu yaydiklari ısı etraflarinda ne varsa etkiliyor seramik kaplama bu parcalarin etraflarina yaydigi ısıyı engelliyor ve yapisindan dolayi cok hizli sekilde soguyor buda performansi iyilestiriyor

Mengü +1,

Isının yayılmasını engelleyeceksek ne işe yarıyacak bu seramik ? Gidiş yolun yanlış. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------

tam bununla ilgili başlık açacaktım. buraya sorayım öcelikli olarak..

motosikletimin sağ bacağımın kısmından geçen egzoz borusunda koruma demiri var, ve ayrıca egzoz korumasının içerisindeki yalıtım malzemesi baya bi etkisiz hale gelmiş. buralara yalıtım malzemesi ekleyip o noktalarda ısı yalıtımı yapabileceğimi memleketin ünlü egzoz ustalarından birisinden bilgi aldım. bu tür yalıtım malzemelerini nereden bulabilirim türkiyede?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar