Tektekerde gelen ses

Herkese merhaba arkadaşlar, motorum 500 km ye ulaştı rodajın çoğu bitti sayılır bende artık motora biraz yükleniyorum :) Bugün biraz tekteker deniyim dedim aslında daha once hep scooterda yaptigim icin viteslide ilk defa teker yapicaktım. Neyse taktım 1 e 15 le giderken debriyaji cekip 8 bin devirde çat diye saldım motor iyi tekere geldi bi 10 metre gidip indirdim. Kısaca debriyajla tekere alırken çat diye sert bir ses geliyodu başta zincirden geldiğini düsündüm daha sonra ön maşadan geldigini farkettim bunun sebebi ön amortisorler olabilirmi? Birde debriyajla yapmak biraz riskli biraz zararlı olduğu için gazla tekere alıyorum suana kadar rekorum sentede 150 metre oldu yol bittigi icin mecbur indirdim :D Nedense 1. Vites disinda hicbir vitesde tekere alamıyorum bunun sebebi benden kaynaklımı? Son olarak tekteker yapmak vitesli motora ne gibi zararlar verir sıfır motoru elimize almayalım :D Herkese iyi forumlar :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ön maşa bir anda boşalınca dampere vuruyordur normal olmalı. Tek teker yapmak motora her yönden zarar verir,bence tek tek saymaya gerek yok. Motorun sadece birinci viteste teker yapabilmesi de gücünden kaynaklı. Kocaman bir arka dişli takarsan gazla bile tekere gelir. Ama son hızı unut.

Zaten kendimi en geri atiyom ayaklarimi bile yolcu ayakligina koyuyom gazla tekere aliyorum senteye biraz zor geliyo ama ziplayarak alinca senteyede geliyo bazen, aslinda bi kac gundur yapiyorum bugn zincirden ses geliyo diye ustama gittim zincir bollasmıs dedi rahatladım aslında ben zincir veya disli yamuldu diye korkmustum :D Zaten bugun hevesimi aldim uzun bi sure daha teker yapcagmi sanmiyorum :)

Motorun rodajda. Motoru tekere alınca motorun içindeki yağ geriye doğru gidecektir. Motorun içinde ufakta olsa bazi yerlere yağ o an ulaşamaz. 10 metre belki tamamda, 150 metre falan yapmasan senin için iyi olur.

Tek teker yapma, motoru bağırtıp debriyajı aniden bırakarak hiç yapma. Şu motorları düzgün sürmüyorsunuz motor dağılıyor ondan sonra çin malı kötü oluyor :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar