Sanal Galeri

Motor için birazcık para biriktirmem lazım ve aklıma da garip bir fikir geldi. Bir nevi sanal galeri yani sahibinden.com daki ilanları tek bir hesap altında toplayacğım ve ilanların satışı,müşterilerle görüşme vs. Bunlarla ben ilgilenicem satışı olurkende komisyon alacağım. Çaresizlikten üretilmiş bir fikir siz ne dersiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha önce yaptım ama araba için. Güzel gelir elde etmiştim fakat ağzın iyi laf yapması lazım ve güvenilir bir tipin olması lazım. Yardımcı olabileceğim bir konu varsa sorabilirsin.

Motor için birazcık para biriktirmem lazım ve aklıma da garip bir fikir geldi. Bir nevi sanal galeri yani sahibinden.com daki ilanları tek bir hesap altında toplayacğım ve ilanların satışı,müşterilerle görüşme vs. Bunlarla ben ilgilenicem satışı olurkende komisyon alacağım. Çaresizlikten üretilmiş bir fikir siz ne dersiniz?

Sahibinden.com da buna fırsat verecek he :)
İlanları tek bir hesap altında ücretsiz toplayamazsın. Senin dediğin olaya sahibinden.com üzerinde mağaza açma deniyor. Bunun da yıllık 1000 TL civarı bir bedeli var. Verirsen ne ala. Ancak veremeyeceksen, müşterileri toplama ihtimalin de neredeyse yok gibi. O tutarı verebilecek durumda olsan böyle bir yola da girmezsin en azından burada yazmazsın diye düşünüyorum.
şu siteden reklamlara tıklayarak anket çözerek 3-5 bişey kazanabilirsin. O site de seneler önce benim fikrimdi de hayata geçiremedim. Şimdi başkası yiyor kaymağını

Daha önce yaptım ama araba için. Güzel gelir elde etmiştim fakat ağzın iyi laf yapması lazım ve güvenilir bir tipin olması lazım. Yardımcı olabileceğim bir konu varsa sorabilirsin.

Nasıl yaptınız? Nasıl gelir elde ettiniz? Biraz bahseder misiniz?

MotorKafa Ağabeyim sağolasın yorumun için bu arada.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nasıl yaptınız? Nasıl gelir elde ettiniz? Biraz bahseder misiniz?

MotorKafa Ağabeyim sağolasın yorumun için bu arada.

Sahibindendeki araç ilanlarını arayıp sahibine arabasında satılması için yardımcı olabileceğimi söylüyordum, kabul ederse gidip görüşüyordum. Tabi araba seçimleri genelde satılmayan ikinci el piyasası pek olmayan arabalardan seçmeye özen gösteriyordum. Satılmayan araba sahibini çıldırtıyor gerçekten değerninin çok altında bile satmaya razı olanlar çok vardı. Görüşmeye efendi bi kıyafetle gidip oldukça samimi bir konuşma gerçekleştiriyor akabinde arabanın ruhsatına kadar detaylı resimlerini çekiyordum, satıcıya güven vermeniz gerekiyor bu hususta. Daha önce sattığım araçların resimlerini gösterip ona max 1 haftada satacağımın güvencesini veriyordum(tabi 1 haftada satılmıyordu ama, bu ilk intiba için önemli)

Satıcının sahibindendeki ilanı sildirip kendi mağazamda ilan açıyordum oldukça detaylı ve anlaşılır bir dille. Satıcıdan son bırakacağı fiyatıda alıp ona göre fiyat belirliyordum. Çok fazla arayan oluyordu "aracı şuraya getir bakayım" "şuraya getir direk satışı yapalım" " en son ne olur" falan tarzı konuşanlara hiç taviz vermiyor tok bir görüntü çiziyordum. Tabi aracın sorunları varsa açık bir dillede anlatıyordum alıcıya. Satış durumuna kadar geldiğinde saçma sapan bir görüntü çizmemek için satıcının yeğeni gibi kendimi tanıtıyordum satıcıyıda bu konuda tembihliyordum. Satamadığım hiç bir araç olmadı kimisi ilanı açtığım gün gitti kimisi 1 ay sonra ama hepsini sattım, yada satıcı satmaktan vazgeçti en olmadı başka birine ölü pahasına verdi. Aracına göre 500 lira aldığımda oldu 5 bin lirada. Ayda en kötü 2 satış bile gerçekleştirsen asgari ücretle götünü yırttığın bir işten daha fazla kazanırsın bu işte. Ama biraz tabiri caizse "yırtık" olmak gerekiyor. Ben bıraktım yapmayı çünkü işe başladım, ama bu işi meslek haline getiren bir arkadaşım var 2 senede çok savurgan biri olmasına rağmen altına golf çekti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar