CBR 125 Bakımdan Sonra Gaz Yemiyor!

Merhaba arkadaşlar, 2008 model 30 bin km de cbr 125 motosikletim var. Yakında uzun yola çıkacağım için bakım yapayım dedim ama galiba bişeyi yanlış yaptım ve motor şuanda marş basıyor ama gaz yemiyor. Aslında ilk denememde baya bi çalıştı sonra gazı yavaş yavaş kesilip stop etti. Bikaç kere denedim zor çalışıyor, çalışınca da basmama rağmen gene gazı azalıp stop ediyor. Yaptığım bakım şu şekilde;

-Bütün depodan karbüratöre giden hortumları yenileriyle değiştirdim. (karbüratördeki alt hortumlardan birini sökünce yeşil bir sıvı aktı baya, sanırım antifiriz)
-Hava filtresini çıkarıp yıkadım, kurutup taktım.
-Jikleyi çıkarmaya çalıştım karbüratörden ama çok zor göründüğü için geri vidasını sıktım.
-Karbüratörü sökmedim ve hiçbir ayarı ile oynamadım.

Sizce nerede hata yaptım, bu motor neden gaz yemiyor arkdaşlar? Teşekkürler.

Kabloları doğru ve sağlam taktin mi?( motor bakimindan anlamam sadece aklıma gelen)

Bendede olmuştu :) sanırım motorun rölanti ayarını bozmuşsun. Eğer sorun rölanti ayarıysa anlayan biride halleder yada servis iki dk da yapar...

Son düzenleme:
hocam çıkan konulara baktım ancak süpap ayarı çıkıyor, ben onlara dokunmadım bile, hava filtresini yıkadığımdan mı oldu acaba

hocam çıkan konulara baktım ancak süpap ayarı çıkıyor, ben onlara dokunmadım bile, hava filtresini yıkadığımdan mı oldu acaba

Önce sorunu doğru anlayalım sen marşa bastığında motor çalıştıktan sonra stop mu ediyor? Veya bira çalışıp duruyor mu?

basıyorum marşa, motor normal çalışıyor ama sonra gazı köklesem bile azalmaya başlayıp stop ediyor.

Karburatore birsey kacmadigindan emin misin antifiriz vs gibi sikinti karburatorde gibi

karbüratörün altındaki hortumlardan birini sökünce antifiriz akmıştı, bende hortumu geri taktım yerine o kadar.

Rölantiiii:pr: 2hafta hyo yattı onun yüzünden problem aynıydı

evet, onuda denedim fakat sonuç aynı :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

keşke hiç dokunmasaydım :( başka fikri olan yokmu?

Benimkini ordan ayarlamışlardı, bende uğraşmıştım ama yapamamıştım servisde 5 dk da hallettiker... Fazla kurcalamadan servise göster bari....

Son düzenleme:
sorun çözüldü :D :D :D ccc67 arkadaşımın dediği gibi problemin kaynağı şuymuş: benzin hortumuyla emme hortumunu yanlış bağlamışım. Düzeltince sorun kalmadı, ayrıca gaz ayarı çok açılmış, motor öyle bir çalıştı ki sanki bana sövüyor :D şimdi canavar maşallah. Bu arada kabloların yerini karıştıran arkadaşlara yardım olsun diye yazayım; depodan çıkan iki siyah yakıt hortumu var. Birisi emme ve birisi gaz hortumudur. Üst musluktaki benizn; karbüratöre bağlanır. Alt musluk ise emme supapına bağlanır. Cevaplayan herkese çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar