Dostum kırmak kırılmak ne demek? Burada tartışıp konuşuyoruz, derdimiz birbirimizi kırmak değil. Ayrıca her zaman gelişen teknolojinin kurbanı olmak durumunda kaldıgımız gerçeğini göz ardı ediyoruz gibi. Bu gün R25 iki silindir diye kıyas yapılmamasını öneriyorsun, yarın CBR 250 çift piston oldugunda yine karşılaştırılacağı rakibi R25 olacak, ayrıca şunu da unutmamak lazim ki 250 CC bir motosiklet alacağınız zaman ne yapıyoruz ? Kawasaki - Yamaha - Honda'ya bakıyoruz doğru mu? Şimdi burada kıyaslama yapmak herkesin hakkı, fakat olması gereken hondanın rakiplerinden geri kalmıyor olması. Yani güncel kalması. Ego meselesine gelince, Bu gün 2010'da almış olduğun bir CBR ile 2014 'de aldığın bir R25 ile mağrurlanmanın anlamı yok, benim takıldığım nokta kıyas konusu. Kıyaslanmak zorundalar, sektöre yön veriyorlar ise kıyaslanacaklardır.
ben her motorun ruhunun diğerinden farklı olduğuna inanıyorum.
250SL ince hafif ama 250cc klasmanında en atik motor olarak girdi piyasaya. 250cc segmentinin en haylaz çocuğu.
cbr250 ss kullanmayı seven ancak azgınlık yapmayacak efendi efendi sürülecek bir motor gibi geliyor bana
r25 alt devirlerde gayet mülayim (hatta devirlenene kadar ninja 250SL den geride kalıyor), ne zaman ki 7000 devirin üzerine çıkmaya başlıyor o zaman hızlanmaya ve kendine gelmeye başlıyor...
konuya böyle baktığım için kıyaslanmalarının mantıklı olmadığına "şahsen" inanıyorum. bu benim görüşüm olduğu için kimse nazarında bağlayıcı bir niteliği yok. hatta motosiklet konusunda halen acemi sürücü sayıldığımdan, deneyimli arkadaşların belkide kulak arkası yapması gereken bir yorum benim ki.
benim en çok takıldığım husus; insanların marka avukatlığına soyunması. bu sadece japonlar için değil çinliler içinde geçerli. markanın gönüllü avukatlığını yapma ihtiyacı duyuyorlar. R25 CB250 den bir çok konuda daha iyi! ancak cbr sahibi bir arkadaş bunu yediremeyip "hayır bizim motorumuz şu özelliği var!" diye savunma ihtiyacı duyuyor.
Nasıl bir dönem 250cc segmentinde taht ninja 250R a ait ise şimdi de R25e ait. bu konuda sanırım hepimiz hem fikiriz. Lakin motor seçerken diğer insanların neyi beğendinden ziyade siz neyi beğeniyorsunuz veya ihtiyacınıza ne cevap verecek ona bakmak lazım. gençlerimiz veya ruhu genç olanlarımız ne yazık ki bunu beceremiyorlar. Sonrada kırılmalar, darılmalar başlıyor....
edit: fark ettim ki yapı gereği tam bir rayting katiliyim! orta yolu bulayım mantığımdan dolayı televizyonda program yapsam kimse seyretmez beni
amaç rayting ise: pehhhhhhh sizin cıbırlarınız mı r25e rakip olacak dağılın hüleynnnn

konuyu öldürmeyelimde konuyu açan arkadaş kulaklarımızı çınlatmasın sonra... len cıbırrrr sen halen burada mısın???