ampül değişikliği

merhaba arkadaşlar benim honda cb125e motoruma 12v35w ampülü çıkartıp yerine 12v75w ampül taksam ne sorunlar çıkar veya sorun olmazmı düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılarımla

:) Başlığı görünce eminim birçoğunuzun aklına seçim sonucu geldi :)))))))

Konuya günün anlam ve öneminden girmiştim ama boş geçmeyeyim

Far tasın kararabilir,tesisat kabloların, far düğmen eriyebilir ; hiçbişey de olmayabilir ama bu riske gerek yok. İlle de takacağım diyosan araya röle koy tesisatına far koluna fazla yük binmesin en azından.

sinan er kardeşim bu başlığı yazarken secim hiç aklıma gelmemişti ama türkçe bu nereye cekersen oraya gider

Far tasında ERIME KARARMA olabılır,
Far DUYUM ERIYEBILIR,

eN BUYUK IHTIMAL AKÜNDE SIKINTI YARATABILIR,,,

Motorunuzun alternatörünün kaç watt ile aküyü sarj ettiğini öğrenenin. Takmayı düşündüğünüz watt değerinin aşağısında bir değer ise ve 75 wattlık ampul takarsanız , motor aküyü şarj etmeye yetişemez. uzun vadeli kullanımlarda aküyü bitirisiniz.

ustaların da dediği gibi
yuksek ısıdan far tasını eritebilir-karartabilir,
fazla akım cekecegi için akuyu ve elektirik sistemini de zorlayacagı da unutulmamalı !!!

memnun değilsen philips 35w s2 ampul kullanabilirsin 2 kere ampul patladı 3. olarak philips taktım maşallahı var

2gW3YO.jpg

sigortalarda sorun çıkabilir kullanan kişilerden yardım almak daha doğru olur :)

Cok ilginc bisey soyleyeyim,eger fariniz akuden degilde alternatorden besleniyorsa,yani rolentide az gaz verince daha parlak yaniyorsa 75 w ampul 35 w kadarda isik vermeyecektir...
Titanda denemis husrana ugramistik..12 voltluk ampulu 6 - 8 volt ile yakmaya calismak gibi bisey oluyor.alternatorun gucu yetmiyor yani...
Hersey volt degildir....

Bazı ampüller kaynakları sömürebilir ( motoru aküsü gibi ) , çalabilir ( fazla akım çeker demek istiyorum ). Bu durumlarda ampulün acilen değişmesinde fayda vardır :bounce:

75w TIRlar için yani 24 voltluğu var ama arabalar ve motorlar için en yükseği 60 w.. O da tam dolu akü ve cayır cayır bağıran dinamo iledir.

Normal iyi marka halojen yerine LED ya da Zenon.. tavsiye olunur..
Direk dinamodan besliyorsa, yani motor çalışmadığında far yanmıyorsa LED için tesisatta değişiklilik gerekebilir ancak ZENON ların AC tipleri aynen olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar