Sen gelde çıkartırız
İzmirede bekliyoruz ercan bey

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
Ana sebep fiyat politikası tabii ki. Birde üzerine WR125R için öözel bir anti patim var. Sebebi ise biraz teknik ve açıklamak isterim. Bildiğin gibi WR modelleri tam boy off-road ebadında ve yüksek sele tasarımlıdır. Bu tip motosikler arazi koşullarında rahat kullanım için tasarlanmışlardır. Dolayısı ile yükseklik, tork ve hafiflik bu tarz için olmazsa olmazdır. WR125R tam bu özelliklere uygun olarak tasarlanmış ki sevgili yamahalılar demişler ki "yahu bu yolda da gidecek bu kadar hafif yaparsak sıkıntı olur" veee 130 kiloluk bir ağırlık ile üretim yapmışlar. Şimdi ağırlığı sağladık da, 125 lik motosiklet bu ağırlığı falan fistan fıstık demişler ki bunun sıkıştırma oranını arttıram da güçü artsın demiiiiş ve yapmışlar ama birde bakmışlar yüksek basınç yüksek sıcaklık yarattı bunu sıvı ile soğutam demişler ve hoooop sıvı soğutma eklemişler motosiklet olmuş 140 kilo. Sonuçta 125 lik 15hp gücünde bir canavar WWOOOOWWWW. Ama 140 kilo. Bu şu demek 140 kiloluk o motosikleti arazide düşürürsen Naim Süleymanoğlu'nu çağırman gerekebilir.
Bunu niye bu kadar abartıyorum çünkü yamaha bana dese ki bu yol motoru arkadaş ağırlığı bu gücüde bu fiyatta bu alıyosan al tamam derim. Yada yok bu arazi motoru hafif, güçlü, yüksek fiyatıda bu ona da tamam. Ama bu motor ikiside değil ve fiyatıda sağlam. WR125X için bu söz konusu bile olmazdı çünkü o motosiklet yol için yapılmış ve çokta beğendiğim bir makine. Anlatabildim mi bilmiyorum. Lafim yamahaya değil yani WR125R a.
Selamlar . Araştırman hoşuma gitti fakat yanlış bildigin şeyler var

Gücünü 15 bg yapıp motosiklet çok ısındı su sogutma ekleyelim gibi yeni buluşlar wr 'de söz konusu olmamıştır.
Wr blogu Yamaha Yzf 125 de kullanılan blog ile birebir aynıdır. 6 viteslidir. Dişli oranları farklıdır.
Mt 125 'de aynı blog kullanılıyor sanırım ondan tam emin degilim yakından incelemedim. Şimdi motosiklet gerek amortisör gerek yükseklik gerek denge bence müthiş.
Üstünde mühendislik var karadüzen demirden şase üstüne blog atmamışlar.Aks mesafeleri hesaplanmış teker çapları ona göre ayarlanmış.
Amortisör kalitesi ile herşeyi desteklemişler. Hataları telafi edebilecek bi motosiklet.
Agırlık konusunda ise malesef yanılıyorsunuz...
Bu special bir makina degildir special makina gibi kilosunu 90 kg bekleyemessiniz. Agırlık diyorsanız buyrun Crf 250ye bakın .. 150-160 kg..
İkincisi bu motora agır demek inanın hareket olur

140 kg yide nerden çıkardınız
Motosiklet ISLAK agırlıgı 133 kg.. Her daim dolu depoyla dolaşmıyoruz.. 133 kg eksi 8.5 kg eşittir 124.5 kg eder. 2-3 lt benzin alsan ki zaten 100kmde 2.6lt sarfiyatı var.
Eder 126 kg 127 kg. Siz bu motora 140 kg diyerek bence hareket ediyorsunuz
Dahada hafif olmasını beklemek 2 zamanlı trafige çıkmayan special makinalarla karşılaşmak demektir.
126 kgliık makinayı ben size 115 kglere indirirm. Orjinal egsozu sökerim farı sökerim plakalıklar çamurluk sinyallar korna vs vs.
Trafikle ilgili herşeyi söktügüm zaman bir specailin agırlıgına yakın agırlıgı olacaktır. Trafige çıkabilen bir crossun muadil agırlıgı için bence çok yeterlidir.
Müadillerine baktıgınız gerek çin menşei gerek japon 4 zamanlı 125 cc'de bana göre en başarılı motosiklet wr 125 'dir ( 2015 piyasasında bu temizlikte bu ayarda )...
Bahsettiginiz kadar agır olsaydı Benim bu şekilde dönmem bir hayli güç olurduki Fazerdan çok ama çok daha kolay viraja girdigini iddaa ederim.
Dedigim gibi Üstünde mühendislik var..