Kulaklarım çınlıyor..:D

Öncelikle iyi aksamlar değerli forum sakinleri :) Benim yapmak zorunda olduğum aslında hepimizin ama yaparken bi o kasar kasildigim konuyu açmak istiyorum.Arabaları sollarken yada yanlarından geçerken beni farketmeleri için bip yapıyorum uzun falan degil 1kere basiyorum fakat çoğu sefer şoför arkadaşlar sanki tır geliyormuş gibi birden direksiyonu sağa kiriyorlar bu Beni onlar kaza yapacak diye korkutuyor:salut: Bu konuda bir çare var midir bu 4teker mahkumu insanları ürkütmeden :santa: yapilacak bir yol

Cbr 125 r ? 1 kez kornaya basınca yol mu veriyorlar ? Valla dediğin gibi 1 kez bipliyorsan duymaları imkansız gibi. Kornaya abanmadığına emin misin ?

Boşver ürksünler, üstlerine sürme ihtimalinden iyidir.

Aynı durumu ben de yaşıyorum. Açık egzoz kullanmama rağmen duymuyorlar fakat kornayla bir kere bip yaptığımda ani bir refleksle direksiyonu kırıyorlar.

Böyle durumlarda elimi kaldırıp özür diliyorum. Daha fazlası gelmiyor elimden.

Bir de hatırlatmakta fayda var. Bir arabanın yanından geçen başka bir motor varsa kesinlikle geçmesini bekleyin.
Sizden ürküp onun üzerine veya ondan ürküp senin üzerine kırabilir.

Bir kere başıma geldi oradan biliyorum. Korna çaldım, adam sağdaki motorun üzerine atladı. Neyse ki kaçış payı vardı arkadaşın ve diğer tarafa atabildi kendini

Aynı durumu ben de yaşıyorum. Açık egzoz kullanmama rağmen duymuyorlar fakat kornayla bir kere bip yaptığımda ani bir refleksle direksiyonu kırıyorlar.

Böyle durumlarda elimi kaldırıp özür diliyorum. Daha fazlası gelmiyor elimden.

Bir de hatırlatmakta fayda var. Bir arabanın yanından geçen başka bir motor varsa kesinlikle geçmesini bekleyin.
Sizden ürküp onun üzerine veya ondan ürküp senin üzerine kırabilir.

Bir kere başıma geldi oradan biliyorum. Korna çaldım, adam sağdaki motorun üzerine atladı. Neyse ki kaçış payı vardı arkadaşın ve diğer tarafa atabildi kendini

Grup sürüşlerinde hep başıma gelir. Yol vereyim derken diğer taraftaki sürücünün üstüne kırıyorlar istemeden.

Duran trafikte araç arasında hiç korna çalmam yol versinler diye. Kimseye zahmet vermeden gitmeye çalışırım. Fuat Domaniç'in dediği gibi arkamızdaki araca "ben sizin için bir engel teşkil etmiyorum" mesajını vermemiz gerekiyor.

Cbr 125 r ? 1 kez kornaya basınca yol mu veriyorlar ? Valla dediğin gibi 1 kez bipliyorsan duymaları imkansız gibi. Kornaya abanmadığına emin misin ?

Boşver ürksünler, üstlerine sürme ihtimalinden iyidir.

Hocam burası İstanbul değil trafik akmıyor otoban gibi yollar maalesef ki yok :) bi güzel yolumuz var orda da radar var diye 60la falan gidiyorlar. Nedendir bilinmez burda motorculari öyle üzerine sürme taciz etme coook az rastladim gecen biri yaptı plaka 06 idi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Grup sürüşlerinde hep başıma gelir. Yol vereyim derken diğer taraftaki sürücünün üstüne kırıyorlar istemeden.

Duran trafikte araç arasında hiç korna çalmam yol versinler diye. Kimseye zahmet vermeden gitmeye çalışırım. Fuat Domaniç'in dediği gibi arkamızdaki araca "ben sizin için bir engel teşkil etmiyorum" mesajını vermemiz gerekiyor.

Hocam haklisiniz fakat az önceki mesajda bahsettiğim gibi Ben İstanbul da değilim benim ilimde motosiklet kültürü pek yok yeni yeni oluşmaya başladı. O yüzden şoförler alışkın değil motosiklete.Bu seferde gözden kaciyoruz ve bunu kimse istemez sanırım yolda giderken.Benim sıkıntı kimse zarar görmesin.Çünkü çok ciddi refleks veren insanlar gördüm ben korkuyorum.Birde Cbr nin korna sesi sanırım biraz yuskek

Kör noktalarında tek bir bip iyidir, irkilmelerinin nedeni tam geçiş yaptığımız anda kör noktada olduğumuz için beynin bunu bir tehlike olarak algılaması, yol verdiklerinde de selam ver, bulunduğun bölgede motosiklet kültürünün gelişmesine destek olursun.

Kör noktalarında tek bir bip iyidir, irkilmelerinin nedeni tam geçiş yaptığımız anda kör noktada olduğumuz için beynin bunu bir tehlike olarak algılaması, yol verdiklerinde de selam ver, bulunduğun bölgede motosiklet kültürünün gelişmesine destek olursun.

İnanır misiniz sırf bu yüzden arabadan tutun yaya kadar herkese yol veriyorum :) arabada vermem onuda belirtiyim :D araba tecrübem pek yok ehliyet var ama hem yeni hemde motor varken pek gerek yok babam gerektiği zaman veriyor.Burdan araba tecrübesi çok olan degerli abilerim.Bu duruma alternatif var mi rahatsız olmayacağıniz yada onerebileceginiz.Tecrübeli motorcu abilerimde cevap verirse sevinirim

Haklısın, ancak sürücülerin bir çoğu telefonuyla oynadığı için aynalarını düzenli kontrol etmediği için farkedemiyorlar.
Yani 'yol ver' değil de 'üzerime kırma' amaçlı basılmalı kornaya.
Trafik sıkışmış ve ilerleyemiyorsam beklerim her zaman yol vermelerini.
Farkeder de çekilirse ne ala, çekilmezse de yol versin diye rahatsız etmem kimseyi

İnanır misiniz sırf bu yüzden arabadan tutun yaya kadar herkese yol veriyorum :) arabada vermem onuda belirtiyim :D araba tecrübem pek yok ehliyet var ama hem yeni hemde motor varken pek gerek yok babam gerektiği zaman veriyor.Burdan araba tecrübesi çok olan degerli abilerim.Bu duruma alternatif var mi rahatsız olmayacağıniz yada onerebileceginiz.Tecrübeli motorcu abilerimde cevap verirse sevinirim

:cat: İkinci bir alternatif de, güvenli mesafede öndeki arabanın sol teker izinden bir süre takip edip aynadan seni gördüğüne emin olman. Çünkü sürücü aynada seni gördüğünde, hele ki aynaları düzenli kontrol eden düzgün bir sürücü ise sollama manevranı fark edecek ve ikaz için "biplediğinde de" irkilmeyecektir. ( 32 yıllık otomobil & 12 yıllık motosiklet sürücüsüyüm ) Otomobil kullanırken asıl irkildiğim şey uyarı yapmadan (çünkü motor o kadar ani manevra yapabilen bir taşıt ki hangi ara yanına geldiğini anlayamazsın) ya da çok hızlı yaklaşıp tam geçiş anında performans egzos bağırtan motor sürücüleri. Hatta ikinci türe bolca saydırmışlığım vardır, ki bu tarz sürücüler motosiklet kültürüne de zarar veriyor.

Son düzenleme:
Haklısın, ancak sürücülerin bir çoğu telefonuyla oynadığı için aynalarını düzenli kontrol etmediği için farkedemiyorlar.
Farkeder de çekilirse ne ala, çekilmezse de yol versin diye rahatsız etmem kimseyi

Bence rahatsızlık olarak bakilmamali diye düşünüyorum çünkü bizim kullandığımız araçların avantajlı kısımlarından biri bu.neden bunu kullanmayalım ki? Haksiz miyim acaba.Tabiki taciz edecek şekilde kornaya asılarak değil düzgün bir bicimde

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

:cat: İkinci bir alternatif de, güvenli mesafede öndeki arabanın sol teker izinden bir süre takip edip aynadan seni gördüğüne emin olman. Çünkü sürücü aynada seni gördüğünde, hele ki aynaları düzenli kontrol eden düzgün bir sürücü ise sollama manevranı fark edecek ve ikaz için "biplediğinde de" irkilmeyecektir. ( 20 yıllık otomobil & 12 yıllık motosiklet sürücüsüyüm ) Otomobil kullanırken asıl irkildiğim şey uyarı yapmadan (çünkü motor o kadar ani manevra yapabilen bir taşıt ki hangi ara yanına geldiğini anlayamazsın) ya da çok hızlı yaklaşıp tam geçiş anında performans egzos bağırtan motor sürücüleri. Hatta ikinci türe bolca saydırmışlığım vardır, ki bu tarz sürücüler motosiklet kültürüne de zarar veriyor.

Bu güzel bir taktikmis hocam "farkettir uyar geç" tuttum bunu :)

yaz geldiği için genelde camlar açık artık. o yüzden ben aragaz veriyorum. motor içli sessiz çalışsa da devri yükselince duyulabiliyor. sıralama şu şekilde;

selektör-çift selektör-aragaz-bip korna-daaaaaat dat dat dat korna :)

yaz geldiği için genelde camlar açık artık. o yüzden ben aragaz veriyorum. motor içli sessiz çalışsa da devri yükselince duyulabiliyor. sıralama şu şekilde;

selektör-çift selektör-aragaz-bip korna-daaaaaat dat dat dat korna :)

Bilmiyorum hic Cbr 125 kullanma şansınız oldu mu ama japon arkadaşlar nedendir hala anlamadım start stop ve selektör tuşu koymamislar :) uzun kısa tuşuyla kendim yapmaya çalışıyorum ama bazen fazla basıp uzunu aciyorum :) o biraz sıkıntı bana :)

Hocam tamam dediğinizi anladım. Duyarlı sürücü olmanız güzel, kornaya çok farklı anlamlar yükleyebiliyor sürücüler. Ama ben orjinal motosiklet kornalarının yüksek sesli olduğunu sanmıyorum. Evet, yanından geçtiğinizde çaldığınız korna, yanına motosiklet gireceği ihtimalini düşünmeyen bir sürücü için aşırı tepki nedeni olabilir ama sizin yapacağınız pek de bir şey yok gibi. Selektör de yapsanız aynısı olacak.Sizin düşünmeniz gereken bu kadar az motosikletin olduğu bir trafik ortamında, kapı açmak, yola atlamak, viraj içinde denge kaybına neden olacak unsurların fazla olması demektir. Mümkünse renkli kask veya reflektif yelekler giyin. Ama yanından geçtiğiniz araç rahatsız olmasın diye, korna çalmamak sizin için yanlış olur.

Hocam duran trafik derken , benim de ilerleyemediğim kilit trafiği kastetmiştim, tam ifade edememişim. Haklısınız dikiz aynalarından gördüğüm kadarıyla akıllı telefon hastası çok. Yol bağlantılarında, göz göze gelmediğim yayaları görünce de korna çalmaya çalışıyorum. Bir gün birisi Candy Crush'ta şeker patlatcam diye bizi patates etmez inşallah :)

Hocam tamam dediğinizi anladım. Duyarlı sürücü olmanız güzel, kornaya çok farklı anlamlar yükleyebiliyor sürücüler. Ama ben orjinal motosiklet kornalarının yüksek sesli olduğunu sanmıyorum. Evet, yanından geçtiğinizde çaldığınız korna, yanına motosiklet gireceği ihtimalini düşünmeyen bir sürücü için aşırı tepki nedeni olabilir ama sizin yapacağınız pek de bir şey yok gibi. Selektör de yapsanız aynısı olacak.Sizin düşünmeniz gereken bu kadar az motosikletin olduğu bir trafik ortamında, kapı açmak, yola atlamak, viraj içinde denge kaybına neden olacak unsurların fazla olması demektir. Mümkünse renkli kask veya reflektif yelekler giyin. Ama yanından geçtiğiniz araç rahatsız olmasın diye, korna çalmamak sizin için yanlış olur.

Hocam duran trafik derken , benim de ilerleyemediğim kilit trafiği kastetmiştim, tam ifade edememişim. Haklısınız dikiz aynalarından gördüğüm kadarıyla akıllı telefon hastası çok. Yol bağlantılarında, göz göze gelmediğim yayaları görünce de korna çalmaya çalışıyorum. Bir gün birisi Candy Crush'ta şeker patlatcam diye bizi patates etmez inşallah :)

Bip ten başka şansımız sanırım yok :) Endişelendiğim şeyi sanırım aktarabildim kaza olmasın diye uğraşırken kazaya sebebiyet vermeyelim.çünkü çok korku dolu gözler gördüm kornaya basınca :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Süper olmuş bu laf :cat::)

Katılıyorum valla :thumleft:

Hacı vizörü açık tutup bağırarak git o zaman , ne diyim başka çare yok gibi :) Yük arabası taşıyanlar yapar ya "abla değmesin" diye bağırır arkadan :)

Hacı vizörü açık tutup bağırarak git o zaman , ne diyim başka çare yok gibi :) Yük arabası taşıyanlar yapar ya "abla değmesin" diye bağırır arkadan :)

Hahaha çok tuttum bunu usta supersin hic gulecegim yoktu :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------

Simdi beni anlamamaniz normal niye çünkü siz bana göre otobanda sürüyorsunuz.Hele birde doğalgaz için komple şehri kaldılar her yer trafik zaten yollarda 2 araba karşılıklı zor geçiyordu :) maddi imkan olsa GoPro alanilsem size neler neler göstereceğim şükreceginiz :) bununla ne alakası var derseniz sıkışık trafik = daha çok biip:)

Eskiden apache varken hep bip bip yapardım kornası da güzeldi gerçi meretin ama şimdi R25 var paso aragaz, kornanın yerini unuttum desem yeridir, aragazı duyan tüm sürücüler kafayı çevirip dikiz aynasına bakıyor bip bip yapınca takan olmuyor. Hee bu benim yakıt tüketimimin anasını ağlatmıyor değil ama işe yarar bi çözüm :)

aynısını yapıyorum. farkediyorlar da. geriden gelirken çalınca duymuyorlar. sallamıyorlar. aynaya bakmaları yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar