Selam arkadaşlar bende 2012 Model , Mondial 100MG Prince modeli var 2012 model ancak 8 ay önce sıfır aldım son ürün işe gidip gelmek için kullanıyorum sırf , özenle 4600km kullandım 0 km aldım hala rodajda gibi özenle kullanmaya alıştım hiç ne pas ne birşey imkanı yok izin vermiyorum en son E6 otobanda 115KM hız gördüm ancak devir saati 11bin hic zorlamak istemiyorum cok sukur araçların cıkamadıgı eğimli yolda 60-80KM ile gitmek cok güzel.
Bu zamana kadar bakımlarını Mondial servisinde yaptım ancak bunlar sadece yağ değiştiriyor ve buji başı değişimi onun haricinde ne vidaları sıkıyorlar ne birşey hatta zinciri bile ayarlamıyorlar en korktugum şey 1) Zincir atması , 2) Debriyaj teli kopması çok şükür öyle birşeyle karşılaşmadım İstanbulda ikamet ediyorum siz nerede yapıyorsunuz bakımları?
Sizde İstanbuldaysanız buluşalım 100MG princeleri karşılaştırırız eksikleri tecrubeleri paylaşırız ☺
debriyaj telini şırıngayla ince yağ ile yağla kopma risli minimuma iner
periyodik olarak değiştir çok kafaya takıyorsan.2-3 lira birşeydir mondialyp.com a parça fiyatları için bakabilirsin.siteden bak parçacıya öyle git.
bakımları kendim yapıyorum
küçük huniye bahçe hortumu taktım yağ dolumu çok basit
17 numara kombine anahtarla karter tapası açılıyor
zinciri yağla
1.5 cm kadar boşluk olsun yeterli
sorun çıkaracağını sanmıyorum
hız konusu gps ile max. 95 gördüm
zaten hız 4. viteste yapılıyor ilginçtir
5. viteste anca bağırıyor
4 te redline falan çok seri makine
ufaktan denge sorunu var
virajda motor yatırmayı bilmek gerekiyor
fazla hız yapmamak lazım bu motorla
yolun durumuna göre tabi
yakıt tüketim verilerinizi paylaşır mısınız?
spor kullanımda şehiriçi 3 litre gördüm 100 km de
diyelim 2.1 litreyle 67 km gitti
2.1 litreyle 67 giderse
Y litreyle 100 km gider
içler dışlar çarpımıidilen yola bölüy
2.1x100 = Yx67
210 u 67 ye böleceksin olay bu 3.13 /100 km çıkıyor
kaç litre yaktıysa 100 ile çarpıp gidilen km ye bölüyoruz