- Katılım
- 24 Nis 2007
- Mesajlar
- 160
.çin den sipariş verdim bugün teslim aldım
site ve fiyatıda merak etmedik değil :queen:
.çin den sipariş verdim bugün teslim aldım
site ve fiyatıda merak etmedik değil :queen:
Arkadaslar urun bir aydir elimde ancak baglaticak bir yer bulamadim.Ankara da baglatan arkadaslar var ise oneride bulunabilirler mi montaj icin.
Arkadaslar urun bir aydir elimde ancak baglaticak bir yer bulamadim.Ankara da baglatan arkadaslar var ise oneride bulunabilirler mi montaj icin.
Ben Ankaradayım, ve alarmı araştırıp/motoru bir miktar sök tak yapıp kendim bağladım, başkasına bağlatmaktansa kendim bağlamak daha güvenli geldi bana.İlk aldığımda sadece alarm ve microdalga sensörünü bağlamıştım(sadece 3 kablo bağlamanız yeterli oluyor ), 1-2 ay sorunsuz olarak çalışınca uzaktan start-stop olayına girdim ve hallettim. Alarm çaldığındaki 4 lü flaşörlerin yanması kaldı, bi ara da onu yapıcam. İstersen benim motorda anlatabilirim detaylı olarak,sen de senin r25'i en azından aküsüne ulaşacak kadar sökmeyi biliyosan ve sök tak için gerekli aletedevatın varsa alarmı monte etmekte sıkıntı yaşamazsın.
Anlatırsanız gerçekten iyi olur.Aküye kadar sökebilirim.Bir ustayla görüştüm uzaktan çalıştırma felan istiyorsan depo sökülcek kablolar altında dedi ya da yamahanın kontak kablolarının renklerini biliyorsan ya da baglatmış bir tanıdığın var ise direk bağlarım dedi.Depo sökülme olayı canımı sıktı biraz açıkcası.
selamlar,
spy 5000 almayi dusunuyorum fakat sadece akuye arti eksi baglayacagim. beyine baglama gibi bi durum olmayacak cunku garanti var daha bikac sene.
bi arkadas soyledi, sadece arti eksi baglayarak bicok ozelligi kullanilabiliyormus. mesela motorun yanina yaklasildiginda veya uzerine oturuldugunda kumandanin titremesi uyari vermesi otmesi gibi seyler. benim istediklerim de bunlar. uzaktan calistirma falan garantiden sonra bakarim onlara simdilik sadece calma etme gibi konulara yardimci olabilecek ozelliklerini kullanmak istiyorum.
arti ve eksiyi baglayarak bu ozellikleri kullanabilir miyim?
garantiden cikarmanin yollarini ariyor bayiiler maalesef..
- alarm mi? aman taktirmayalim, hirsizlar calmazlar, bizde yeni motor satamayiz..
saglam küfretmek geliyor icimden..
......
sonra sistemde motorun gecmisine ait veritabaninda daha önce de ayni hatadan servis gördügü ve garanti kapsaminda tamir edildigi gözüküyordu, ne güzel istanbul, hem müsteriden hemde garantiden parayi götür..
....
Uzaktan çalıştırmayı-durdurmayı halletmek için ustan doğru söylemiş, ben de kontağa giden kablo ve marş kablosunun rengini öğrenmek için kafayı söküp bakmıştım. Sonrasında kabloyu takip için depoyu da sökmüştüm ancak sigortalara arka koltuktan erişebiliyorsanız depoyu sökmeye gerek olmuyor genelde. Tüm kabolar renkleri değişmeden sigortalara gidiyor bir şekilde. Sadece alarm için bunlara hiç gerek yok zaten.
Youtube'da ya da forumlarda r25 için gerekli kablo renklerini bulabilirsiniz belki. Söken birileri vardır sanırım, ya da elektrik şemasını bulursanız daha da iyi olur.
Motordaki gerekli kaboların renklerini bilince zaten olay kolay, onları bilince ustaya çok da ihtiyaç kalmıyor.İş biraz zaman ve el becerisine kalıyor.
Merhaba alarmı kendim bağladım uzaktan çalıştırma hariç.Ancak bu durumda bile 3 kere sessiz tuşuna basınca sanki kontak çevrilmiş gibi elektrik geliyor.sarılar sinyal kahverengiyide arka stop'a bağladım.Onun haricinde 3 kablo boşta kill switch ve mavi start kablosu.Normal bir durum mu bu?
Merhaba, türkiyede sanalpazar'da satanları gördüm. Ebay'de çinde ve ingiltereden satışlarda var. Sanırım sahteleride mevcut nasıl ayırt edebiliriz.
Örneğin; Sanalpazardaki 350m mesafe diyor, ingilteredeki 5000m diyor. Sanalpazarda 245tl, ingilterede 342tl
http://www.ebay.com/itm/SPY-5000-MOTORBIKE-MOTORCYCLE-ALARM-IMMOBILISER-2-WAY-LCD-PAGER-REMOTE-START/201267254597?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26asc%3D30987%26meid%3D03437cc600aa4ae08b0cee4c70b0e2e9%26pid%3D100010%26rk%3D1%26rkt%3D11%26mehot%3Dpp%26sd%3D201267257704
Sigortanın üstünde ignition diye yazmıyorsa benim yaptığım gibi bir şekilde kafayı söküp kontak kablolarının rengine bakacaksınız, sigorta da aynı renk kabloyu bulup ona bağlayacaksınız(Kahverengi kabloyu),alarmdan çıkan mavi marş kablosunu ben kafayı söküp direkt marş düğmesinin motora doğru giden kablo demeti soketinde kablonun yanına sokuşturdum ve sabitledim bantla.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Aslında butun kabloların gırdıgı yerı buldum.Ancak renkleri cıkartamadım. Kill switch sigortadan buldum.ancak ignition ı bulamadım.Kafayı yemek uzereyım acıkcası.
motorun yaninda durunca kumandada gostermiyor ama vurdugum zaman kumandada gosteriyor. boyle bisey yasayan var mi?