(resimli) kafası yalama olmuş civata nasıl sökülür ?

selam arkadaşlar
motorumun km rediktörünü değiştirirken civatanın kafası yalama oldu. zaten 20.000km kadar önce değişip bidaha ellemediğimden paslanmışda olabilir. herneyse civatayı sökemedim.
bende civatayı delip daha sonra ters kılavuz ile çıkarttım. basit bir işlem. herkes evde yapabilir.

evet bu kafası yalama olup sökülmeyen civatamız

bir adet şarjlı matkap ve ufak bir matkap ucu alıyoruz. ben 3.5mm matkap ucu bulabildim. onunla deldim civatayı

delmeye başlıyoruz. civatamız adeta hamur gibiymiş. çinin 28. kalitesi civata işte :) hemen deliniyor :)

10 saniyemizi almadı. civata delindi.

şimdi ters kılavuzla sola çevirerek civatayı hemen çıkartıyoruz.

ve sonuç :cat:

tabi kaynakla başına civata kaynatılabilir. yada flexle rediktör kesilebilir. ben bu yöntemi uygun gördüm. hem herkes görsün. birilerine bir faydamız olur.
iyi forumlar herkese :rendeer:

Super Moderator
Tesekkurler yararli olabilecek bir paylasim.

Elinize sağlık, şu meşhur ters klavuz olayını hep duyar idim, bu başlıkta görmüşte oldum, sanrım bu bir aparat? ve kolayca ulaşılıyor?

Elinize sağlık, şu meşhur ters klavuz olayını hep duyar idim, bu başlıkta görmüşte oldum, sanrım bu bir aparat? ve kolayca ulaşılıyor?

matkap gibi kılavuz gibi kesici takım kategorsine girer ama kesmez :) sökme işinde kullanılır. ismi kılavuz ama diş açmaz. ters yönde çevrilerek. en iyi yaptığı iş burç sökmek. ve civata sökmektir. çokda ucuz 5-10tl lik birşeydir. tek sorun çok fazla yüklenip kırmamak. kırarsanız zor çıkar.

8551_tk.jpg

DKN

aynı sorunu bugün bende yaşadım belki açtığım konuyu görmüşünüzdür :) bakımı yapan usta muhtemelen diş atlamış olucak ki. açmak için lokmayı çevirdiğim an tak ! diye bir ses geldi ve boşa dönmeye başladı. ne tarafa çevirsem boşa dönüyor muhtemel bu işin sonu matkapla biticek :) nerde oturuyosun hocam

aynı sorunu bugün bende yaşadım belki açtığım konuyu görmüşünüzdür :) bakımı yapan usta muhtemelen diş atlamış olucak ki. açmak için lokmayı çevirdiğim an tak ! diye bir ses geldi ve boşa dönmeye başladı. ne tarafa çevirsem boşa dönüyor muhtemel bu işin sonu matkapla biticek :) nerde oturuyosun hocam

Dostum senin sorunun basit. Bir tornacıya gidip diş açtıracaksın kartere. Varsa helicoil taktır. Orjinal tapanı kullanırsın. Yoksa bir büyük tapa alırsın.
Basit yani :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar