Alacağınız motosiklete göre değişir. Önemli olan bakımlı ve bakımsız ayrımı yapmak.
Bütçeniz doğrultusunda alabileceğiniz CBF'ler ya yüksek kilometre ya da eski kasa olacaktır fakat sahibi yağını sürekli kontrol edip yağ eksilttiğinde eklemesini yaptıysa kısacası motoru yağsız bırakmadıysa, bakımları atlamadan yaptıysa o motor alınır, sizi de memnun eder.
Ben bu sene başında 2011 model CBF aldım, aldığımda 51.600 km'de idi şuan 54bin küsür kilometreye geldi ve çok memnunum gören hayırlı olsun sıfır mı bu diyor, o nedenle kullanıcısı titiz olduktan sonra bir sorun olmaz.
Gelelim yüksek km'lerde ki motorda başınıza gelebilecek problemlere. Debriyaj balatası isteyebilir yan sanayi ya da orijinal taktırmak sizin elinizde 30 TL-70 TL arası bir rakama bu işi halledersiniz. Yağ eksiltmeden dolayı silindir,piston,segman isteyebilir yine orijinal ve yan sanayi parçaya göre değişiklik gösterir. 300 TL-600 TL arası bir rakama(işçilik dahil) bu işlemi de halledersiniz. Bir de CBF'lerde marş motoru çabuk arıza veriyor oda yan sanayi-orijinal olarak mevcut 50TL-120TL arası bunu da halledersiniz(ustanız tekrar işlevsel hale de getirebilir), daha sonra benzinini koyar mutlu mesut binersiniz.
Genelde bizim ülkede genel yargı düşük km'deki motorlar temiz diğerleri tü kaka şeklinde olduğu için yüksek km'li motorlara bir ön yargı var, fakat kullanıcısı apaçi diye tabir ettiğimiz modelde bir kişi ise ne kadar düşük km olursa olsun o motor sizi mutlu etmeyecektir diye düşünüyorum.
Almadan önce yap konusunun özellikle üzerinde durun, motosikleti inceleyin bir tur atın zaten kendini mal kendini belli eder.
Gönlünüzde ki motora kavuşmanız dileğiyle :cat: