ön fren işi tamamdır, ilk günkü gibi saglıklı konuma geri döndü.
Helal sana. Ben anlamadım ama fren niye temizlenir kibenimki 130 yapsın diye kadırga düşünüyorum ya 250gy
kadırga hikaye, dip gaz son nefesinde belki o hızları görür, ki o parayı haketmiyor.
rks de benim hosuma gitmiyor.
illa güç ve hız istiyorsan titresimde sorun olmaz dersen 1000-1500 liraya motoruna 250cc cg blok takarsın olur biter
ama suana göre titresimde artar, tabi hız ve güç te.
Cross motorda güvenli max hız 100dür,fazlası rahatsızlık, rüzgar, güvensiz sürüştür hemde araba gibi yakar,gerek de yok, o hızlarda vgüvenli sürüş için 500cc tercih edilmeli. Gerisi apachilik ve sonu mutlu bitmiyor, 5 yıldır cross kullanıyorum, 90 ı görse yeter diyorum.yine de sen bilirsin, saygılar
Cross motorda güvenli max hız 100dür,fazlası rahatsızlık, rüzgar, güvensiz sürüştür hemde araba gibi yakar,gerek de yok, o hızlarda vgüvenli sürüş için 500cc tercih edilmeli. Gerisi apachilik ve sonu mutlu bitmiyor, 5 yıldır cross kullanıyorum, 90 ı görse yeter diyorum.yine de sen bilirsin, saygılar
Bende genel olarak 80-90km duruma göre 60 lara düşüyorum yolda ama 90kmden sonra ağır bir şekilde anca 100 civarına çıkıyor buda sollamak gerektiğinde büyük sıkıntı oluyor. Nadiren güvenli bulduğum noktalarda 105 civarına çıktım test amaçlı. Önümde 90-95km civarı bir hızda giden büyük bir taşıt olduğunda ben araya epey mesafe bırakıyorum ama nadirende olsa afedersiniz kıcımın dibine kadar girmiş bir araba yüzünden tedirgin oluyorum. Bir an önce kurtulmak istiyorum oradan ama malesef bu her zaman gerçekleşemiyor gaz açıyorum yeterli hıza çıkamıyor gazı kesemiyorum yavaşlayayıp yol veremiyorum geçmiyorda beni ortalama 3 metre geride çarpacak bir ara omuz hizamdan baktığımda tamponu neredeyse dibimde görmüşlüğümde var. Asfaltta gitmek çok korkutucu hakikateno şoförüde suçlamıyorum bir araba bir arabayı belki o kadar yakın takip edebilirde ben 2 tekerliyim arkadaşım ani fren yapsam kayabilirim sen dalgın olursun fren yapamazsın çarpabilirsin üstümden geçersin az düşünsenya
Sırf bu yüzden acaba cc mi arttırtsam azıcık bende diye bilgi,fikir topluyorum ve soruyorumbizim motora 67 lik silindir varmı bu 250 mi oluyor? birkaç saat önce biryerden fiyat aldım sadece silindir değiştirecekmiş 250lik olacakmış :sunny: bunun doğruluğu nedir? ben sadece silindirle bile 200 olacağını düşünmezken garip.
Krank değilmeden 174cc olur 67 pistonla. Hesabı hacimiston yarı çapınınkaresi x pi (yani 3.14) x krankın silindir içindeki salınım uzunluğu yani h v(hacim) :rkare x pi x yükseklik(h)
67 piston için :33.5x33.5x3.14x49.5=174cc 49.5 orjinal krankın uzunluğu krank değişmeden sonuç bu, krankı da çok büyük alırdan biel kolu silindire değer 200lük krank alınmalı, aslında krankın biel kolu pernosu biraz merkezden dışa alınınca yolu uzamış oluyor, hazır 200lük krank biraz daha ağır tabi
Aşağıda ilk sayfada en düşük 3.200 gördüm ama şans.2500 Tl bütçeyle temiz bi xtreme bulabilir miyim acaba ?
Silindir büyüyünce, sıkıştırma artacağından motorun düzeni bozulacaktır, belli bir zaman sonra arıza veriyor yapmışken 200lük setle yapmak lazım.