Normal nikelaj cg egzozundan bahsediyosun dimi
nikelaj egzoz uyarsa hemen aliyim bitane 
Benimkisi siyah ve krom koruma kapaklı gerçi o kapak koptu baya bi zaman önce. Nikelajlı egzoz da uyar ama.Normal nikelaj cg egzozundan bahsediyosun diminikelaj egzoz uyarsa hemen aliyim bitane
![]()
Bugun arkadastan aldigim cg egzozunu zorda olsa taktim muayeneye hazir suanVar mi egzoz tavsiyeniz nikelaj alicam internetten uygun bisi varsa link atabilir misiniz ?
...zaten sonra motoru komple 200+ cc yapıcam itecekli veya üstten egzantrikli.
Üstten eksantrikli yapmayı deneyecem Mondial Drift ile karteri aynı bugün bir parçacıyı aradım adam baya diretti olmaz falan diye ama göz var nizam var ben uyacağını görüyorum drift parçalarının işimi sağlam almak için otobüse atlayıp gidicem bu motorcuya parçalara bakmaya. Gerçi bugün motorumdaki çatırtıların iteceklerden değil de sekmanlardan olduğunu fark ettim, itecek sistemine antipatim azaldı. Ama üstten eksantrik'in itecekli sisteme kıyasla daha fazla devir yapmaya elverişli olma durumu da var. Egzantrikli 181cc yapmak veya normal Cg 219 cc yapmak arasında gidip geliyorum.Hoşgeldin Mengü. Var olan itecekli cg motorunu mu üstten eksantrikli yapacaksın? Bu mümkün müdür? Yoksa komple kelle olarak mı değiştireceksin?
Sigorta atmıştır büyük ihtimalle. motorun sol tarafında plastik kapağı söktün mü sağlara doğru iki ucuna kırmızı kablo bağlı beyaz bir kutu göreceksin sigorta onun içinde, yedeği de orda olmalı, onu bi değiştir dene, sigortan yoksa iki bacağı birbirine değdir bak elektrik geliyo mu ama sigortasız motoru sürmeni tavsiye etmem tesisatı komple yakarsın.Hocam bugun basima bi olay geldi. Motorla giderken uzunlari actim devir saati calismaz oldu sonra yavastan far felan calismiyodu uzunlari acinca. Suan motora hic elektrik gelmiyor kontak acik halde iken felan hic bi isik yanmiyor. Sadece motor ayak marsi ile calisiyor ve motor calistiginda butun isiklar yaniyor anlayamadim neden oldu boyle bisi. Hocam bu konu hakkinda yardimlarini bekliyorum
Far ampülünde sorun vardır belki de. Söküp bi kontrol edermisin gerçi en temizi yenisi ile değiştirmek zaten 2-3 lira bişey.Yarin deniyim bakalim o sigorta isini. Sase felan varmidir ki uzun yakinca devir saati kapaniyor emin misiniz sigortadan olduguna ?
Üstten eksantrikli yapmayı deneyecem Mondial Drift ile karteri aynı bugün bir parçacıyı aradım adam baya diretti olmaz falan diye ama göz var nizam var ben uyacağını görüyorum drift parçalarının işimi sağlam almak için otobüse atlayıp gidicem bu motorcuya parçalara bakmaya. Gerçi bugün motorumdaki çatırtıların iteceklerden değil de sekmanlardan olduğunu fark ettim, itecek sistemine antipatim azaldı. Ama üstten eksantrik'in itecekli sisteme kıyasla daha fazla devir yapmaya elverişli olma durumu da var. Egzantrikli 181cc yapmak veya normal Cg 219 cc yapmak arasında gidip geliyorum.
Cg 219cc düşünüyorum(67mm silindir 62.2mm strok) zaten artık. Orjinal 125'lik üst kapağımda emme subabının başı 2-3 mm aşındı egzantrik dişlisi zarar görüp zamanlama kaydığında 1 dakika içinde. O yüzden motoru yenilerken mecbur değiştiricem üst kapağı da. Şu an idare ediyo ama uzun süre 8000 deviri geçmiyorum. Marş motoru marş kitlemesi falan değiştirebilirim marşta sıkıntı olursa. Bu arada karbüratörümü geçen yaz değiştirdim daha önce 150'lik silindir 125'lik karbüratör vardı orjinal, benzin musluğu delindi şamandırası sapıttı ben askerdeyken 6 ay yatınca motor ben de Mondial 150KN karbüratörü taktım 30 liraya ama rölantide uzun süre durunca stop ediyo benzini bitmiş gibi. Dandik biraz, adam gibi bir 200'lük karbüratör takıcam o zaman da.madem bu işe gönül verdin bence alttan egzantirikli olarak topla aradaki 40 cc ye yakın fark tork olarak sana geri dönüş yapacaktır. hem driftler öyle aman aman bir devir çevirmiyor ki. benim cg de 12000 devir çevirttiriyordum. subap ayarı düzgün olduktan sonra iteceklide herhangi bir sıkıntı olmaz. 67 mm silindirle toplayacaksın anladığım. 125 lik orjinal üst kapağı kullan önce. büyük ihtimal marş motoru çok zorlanacak ayak marşıyla da çalıştırmak için kolun üzerinde tepinmen gerekirçalıştıktan sonra da vuruntulu çalışır ama tork muhteşem olacaktır. benimde hayalim vardı ama başka model motor aldım. bu arada motorun karbüratörü orjinal mi ?
Ben babamdan kalma tahmini en azından 20 sene önce alınmış bi lokma takımı kullanıyorum, bilgim yok doğrusu. Yıldız anahtar takımımı da istanbul karaköy perşembe pazarından almıştım 20 liraya, çok da sağlam çıktı.Elektrik sorununu yaptirdim ustaya uzun farda sase varmis duzeldi. Mengu hocam 150 lik silindir aticam demistim bu is icin uygun lokma takimi ariyorum var mi onerin 100 tlye kadar guzel kaliteli bisi![]()