Motosiklet ve köpek sorunsanlı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 20.000 km scooter ve 50.000 km kadar vitesli tecrübem var, ancak yenemediğim tek korkum köpekler. Motorla pek alakası yok yaya olarak bile köpekten korkuyorum. 13-14 lü yaşlarda köpek saldırısına maruz kaldıktan sonra başladı bu yaşıma kadarda devam ediyor bu korku. Köpekler yüzünden 4-5 ufak çaplı birde büyük kaza yaptım bugüne kadar, ne grenajlar ne ayaklıklar değiştirdim. Köpeği görünce saldırmasa bile acayip adrenalin yapıyorum helede saldırdıklarında sanki yakalayabileceklermiş gibi gaz açıyorum çok tehlikeli sahneler yaşıyorum bu yüzden.

Bu konuda ne önerirsiniz ne yapabilirim acaba fikri olan varmı?

Korkularınla yüzleşeceksin. Biliyorum biraz klişe ama gerçekten doğru. Sen köpekle yüzleşeceksin, busefer hayvan sen olup onu korkutacaksın böyle böyle yenebilirsin bu fobini.

İçgüdülerle baş edebilmek kolay değildir. Ben öyle böyle korkmazdım köpekten. Arabadayken bile korkardım hani öyle düşün.

Gittim bir köpek aldım, Alman kurdu, hasta bir yavru, veteriner masraflarını üstlendim, aldım 1 yıl kadar ilgilendim, iyileşti, büyüdü tabi. Bir noktadan sonra iğnelerini yapmayı veteriner kabul etmedi diye onları da ben yapmaya başladım. Bu süreçte acayip bunaltmalarıma rağmen bir kez elim çizildi oynarken inceden, o zamanda elimin kanadığını görünce yaşadığı üzüntüyü gözlerinde görmüştüm.

Neyse, sonra çiftlikte duruyor şimdi arkadaşımın. Benim müstakil evin bahçesi küçük geldi. Bubir yıda içimdeki korkuyu %80 yendi diyebilirim. En azından saldırmayan köpeklerden korkmuyorum artık. Saldırandan da bilinçsizce gaz açarak kaçmıyorum, biliyorum ki onun sınırı 50 km/h de bitecek.

Motosikleti
Dominar 250
yukarıda arkadaş yazmış
tek çare bir köpek alıp beslemek

Benide küçükken kovaladığı için bende tırsıyorum.peşimden gelince kalbim güp güp atıyor.bende bir türlü yenemiyorum.

sorununla yüzleşmen lazım :)
Cp8BbP.jpg

inancın var mı? bilmiyorum, inançlı isen ; Allahım yarattıklarının şerrinden eksiksiz olan isimlerine, eksiksiz olan kelimelerine sığındım de. ve soğukkanlı ol.

tırlardan beton mikserlerinden korkmak varken köpektenmi korkuyosun :mrgreen:

Hocam seni çok iyi anlıyorum. Ayni korkuları bende yaşıyorum. Hatta bir animi anlatayım. Kisin gece kar yağmaya başladı ve bizim ilçenin sokakları aşağı yukarı 30 cm kadar kar doldu. Bende çıktım dışarı bindim motora biraz gidiyorum firen atiyorum motor kayıyor filan çok egleniyorum. Sonra kendimi yerlere filan atmaya başladım. Motor düştü yerde yatiyorum kendi kendime guluyorum filan sonra kafami bi kaldırdım yolun ortasında altı yedi tane çoban köpeği beni izliyor. Allahım o durumda motoru nasıl kaldırdım nasıl calistirdim nasıl bindim hic hatırlamıyorum. Ömrümden omur gitti. Köpeğin birisi bir adim atsa hepsi üzerime kosacakti ama allah tan sadece izlediler. Bende karlı havalarda artik motorla cikmiyorum. Ciksamda kendimi yerlere atmiyorum :)

hsk

Bırakın artık korkup kaçmayı,Alın bir köpek onlarla yaşamayı öğrenin...

- http://www.ebay.at/itm/AHUYENTADOR-REPELENTE-PERROS-ULTRASONICO-CON-LINTERNA-Repeller-Dog-Ultrasonic-/201245003092?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item2edb230d54

Köpek kovucular filan var pek test etmedim ama belki korkunu yenmende bir işe yarayabilirler. Ben köpekten hiç korkmadığım için 3 kere köpek tarafından ısırıldım. Aslında belkide biraz korkmakta fayda vardır :)

Ben de yoldaki insanlardan korkuyorum, YBR ile sollamaya çıkıp aynamdan tamponunu dahi göremediğim insanımsılardan korkuyorum ve her gün onlarla yüzleşiyorum. Alışılıyor bir süre sonra ama ne zaman saldıracakları belli olmuyor, sivilde fena tipler de değiller hani.:mrgreen:

Şaka maka bir barınağa gidip hem yardımcı olmak hem de köpeklerin dostluklarını kazanmaya çalışmak en masrafsız ve en eğlenceli yoldur bence. Barınakta ilgili biri de varsa size kesinlikle yardımcı olur.:cat:

bende çok korkuyorum motosiklet üstündeyken başkan tabanca taşısam kafalarına sıkarım hibnelerin o derece... bakma sen millete öyle yenilecek korku değil. eldivensiz botsuz sürmicen yavaşlayıp el ayak sallıycan hayvana ısırsa da yara almazsın en azından.

Bende cok korkarim yolumu degistiririm kopek gordugumde elim ayagim boşalır ama alaska kurdum vardi onu cok severdim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu kadar yorum var ama destek al diyen yok bu da ilginc.hocam bir psikiyatrise gorun fobileri yenmenin bir cok yolu vardir sonucta motor uzerinde cok tehlikeli durumlara yol acabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar