Memlekette R25 kalmamış.

Hocam R25 sahibi olarak makineyi biraz yorumlayabilirmisiniz? - leri + ları size göre.
IRC lastiklerle bu sezonu çıkarsam çok problem yaşatır mı?

Hocam açıkçası motosikleti teslim aldığım gün lastikleri Diablo Rosso II lerle değiştirttim. IRC leri test etme şansım olmadı yani. Ancak okadar şey okudum ki IRC ler hakkında bende güven uyandırmadı, o nedenle değiştirdim. Sakin kullanımda büyük sorun olacağını sanmam hocam. Zaten en büyük eksisi ıslak zemin performansı deniliyor. Birde biraz geç ısındığı söyleniyor. IRC ler iyice ısınmadan sakin ve dikkatli kullanmakta fayda var.

Motosikletin en büyük eksisi elciklerdeki tuş takımı bence. özellikle sinyal tuşu bende aşırı kalitesiz hissi oluşturdu. Yani elciklerdeki düğmeler hondaya kıyasla daha vasat kalitede. Bu çok büyük bir sorun değil ama keşke daha kaliteli malzeme kullansalarmış dedirtiyor.

Başka bir eksisi üzerindeki IRC lastikler. Yurt dışı lansmanda hep michelin pilot streetli gösterdiler, bizim ülkeye IRC leri çaktı uyanıklar.

Birde motosiklet tek silindirlilere göre alt devirde daha cansız diyerek bunu eksi olarak yorumlayanlar var. Ben açıkçası bunu eksi değil artı olarak görüyorum. gaz tepkisi gayet hassas ve çok lineer bir tepkisi var. Yani güç (alt devirlerde) ani patlayan bir şekilde değilde daha lineer ve yedire yedire geliyor. Ben böyle olmasını daha çok beğendim.

Fren konusuna da değinmem lazım. Aynı sınıftaki tüm rakiplerini kullanmadım o nedenle rakipleriyle kıyas yapamayacağım ama frenleri orta karar olmuş biraz, zınk diye duran müthiş ötesi frenleri yok. Önde çift disk olsaymış daha iyi olurmuş. yanlış anlaşılmasın, frenleri yetersiz demiyorum, sadece daha iyi de olabilirdi.

Motosikletin oturuş pozisyonu, sele rahatlığı, titreşimi (daha doğrusu titreşimsizliği), kullanım kolaylığı, viraj kabiliyeti, yakıt tüketimi, göstergesi, performansı benden tam puan aldı. Tüm bu konularda çok ama çok memnunum.

Şimdilik motosiklet hakkındaki izlenimlerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir :cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Distribitörlerin çok motosiklet getirmemesi doğal, bende olsam aynısını yapardım, piyasaya çok motor getirilirse ikinci el hareketlenecek, millet temiz ikinci ele yönelir, yeni modelleri pahalıya satamazsınız, ayrıca yeni model alımı ikinci el yüzünden yavaşlar çok.
piyasayı kesinlikle doyurmadan pazarı yüksek tutmak lazım, sonuçta hayır kurumu değil bu adamlar para kazanacaklar. Aynısını ben yaşadım ZX10 alamadım, başta küfür ettim ama sonra empati kurdum haklı buldum adamları.

Asıl garip olan bayilerin politikası, ellerinde olmayan motosikletiin 0 ilanını koyup stoklarımızda hemen teslim yazıyorlar birde :mrgreen:

At sahibine gore kisner dogru R25 alıp 6.viteste 5000 devirde gidersen tabi ki düşük yakacak :)

Yakıt tüketimlerini yaristirmiyorum yanlış anlasilmasin sadece uyarayim dedim :)

Merak edenlere: en fazla Pulsar 3.5 litre yakıyor kardeşim hem de en agresif suruste 50tl/320 km :)

R25 ile 7bin devirde 6. viteste 94km/h lik bir hızda yolculuk yapabiliyorum. Ve bu hızda giderken çok rahat 3,5lt yakıt ortalamasını tutturmak mümkün. Yani 94km ile giderken bile müthiş yakıt tasarrufu yapmam mümkün oluyor. Yani tasarruf için en sağ şeride geçip 60km ile gitmeye gerek yok R25 ile. illa 5bin devirde vites değiştirmeye ise hiç gerek yok...

Ancak ben top speed yapmadan duramam, illa 180 göreceğim yada 12 bin devir görmeden vites yükseltmem derseniz haklı olarak yakıt tüketimi artar.

Özellikle belirteyim ben 3,7 lt ortalama yakalamak için özel bir çaba sarfetmedim. Ara sıra gazlayarak, şehir içi dur-kalk trafiği ve uzun yol trafiğimin ortalaması olan genel değer bu. Yani normal bir kullanıcının normal şartlarda göreceği değer de aşağı yukarı böyle olacaktır. Aksi takdirde ya çok agrasif kullanıyordur, yada motosikletinde bir sorun vardır.

Ha bende bir uyarı yapayım: Motosikletin sesi devir yükseldikçe güzelleştiğinden, sizleri gazlamaya teşvik edecek ve buda yakıt sarfiyatını artıracaktır bilginize :)

Son düzenleme:
Bende bekliyorum motoru ama YAMAHA R25'e yeni bir zam yapılırsa hiç düşünmeden ninja300 alacağım, malum € kuru düştü. Zaten sırf şu 1000 tl'lik ilk zam terbiyesizliği yüzünden gıcık kaptım ...
Şuan bile motor fiyatı plaka dahil 15k üzerinde, az daha zam gelse 2-3 koyar ninja300 yada cbr500 alırım

Bende bugün r6 motorumu sattım r25 alacağım Adıyaman, Urfa ve Antep bayiilerini aradım stok yok diyorlar antepte vitrinde var ama sattık diyorlar bence satış şuan durduruldu fiyat yükselecek diye motorları sakladılar.
hocam islahiye bayisi ile görüştünüzmü mesut dıye bir arkadas var geçen bir arkadaş için sormuştuk takas için yzf 125 alıp r25 almaya bize yardımcı olmustu arkadaş üstü tamamlayamadı.arayın görüşün her türlü yardımcı olur.fiyattada belkı ufakda olsa bir esneme yapabılır.

dolar ve euro uçmuş durumda, tabi ki yurdum insanı bundan nasiplenmek istiyor, o yüzden şu an motorları elde tutup yüksek fiyattan satma peşindeler.
sezon tam anlamıyla açılsın, 500 lira daha zam koyup sürerler piyasaya

Hocam açıkçası motosikleti teslim aldığım gün lastikleri Diablo Rosso II lerle değiştirttim. IRC leri test etme şansım olmadı yani. Ancak okadar şey okudum ki IRC ler hakkında bende güven uyandırmadı, o nedenle değiştirdim. Sakin kullanımda büyük sorun olacağını sanmam hocam. Zaten en büyük eksisi ıslak zemin performansı deniliyor. Birde biraz geç ısındığı söyleniyor. IRC ler iyice ısınmadan sakin ve dikkatli kullanmakta fayda var.

Motosikletin en büyük eksisi elciklerdeki tuş takımı bence. özellikle sinyal tuşu bende aşırı kalitesiz hissi oluşturdu. Yani elciklerdeki düğmeler hondaya kıyasla daha vasat kalitede. Bu çok büyük bir sorun değil ama keşke daha kaliteli malzeme kullansalarmış dedirtiyor.

Başka bir eksisi üzerindeki IRC lastikler. Yurt dışı lansmanda hep michelin pilot streetli gösterdiler, bizim ülkeye IRC leri çaktı uyanıklar.

Birde motosiklet tek silindirlilere göre alt devirde daha cansız diyerek bunu eksi olarak yorumlayanlar var. Ben açıkçası bunu eksi değil artı olarak görüyorum. gaz tepkisi gayet hassas ve çok lineer bir tepkisi var. Yani güç (alt devirlerde) ani patlayan bir şekilde değilde daha lineer ve yedire yedire geliyor. Ben böyle olmasını daha çok beğendim.

Fren konusuna da değinmem lazım. Aynı sınıftaki tüm rakiplerini kullanmadım o nedenle rakipleriyle kıyas yapamayacağım ama frenleri orta karar olmuş biraz, zınk diye duran müthiş ötesi frenleri yok. Önde çift disk olsaymış daha iyi olurmuş. yanlış anlaşılmasın, frenleri yetersiz demiyorum, sadece daha iyi de olabilirdi.

Motosikletin oturuş pozisyonu, sele rahatlığı, titreşimi (daha doğrusu titreşimsizliği), kullanım kolaylığı, viraj kabiliyeti, yakıt tüketimi, göstergesi, performansı benden tam puan aldı. Tüm bu konularda çok ama çok memnunum.

Şimdilik motosiklet hakkındaki izlenimlerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir :cat:

Sağolun hocam yorumlar için..

Arayan belasınıda, devasınıda bulur diye bir atasözü vardı galiba.Eğer ben r25 almayı kafaya koysaydım çoktan almıştım.İllaki ülkenin herhangi bir yerinde bir bayide vardır!Bakın bazı arkadaşlar stokta olan yerleri söylemiş.Motoru İstanbul içinden alacaksanız zor bulabilirsiniz yada mayıs haziran gibi gelecek malları bekleyin derim ki onda da sıra varmış ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem!

Hocam sormayı unuttum. Çıkan IRC lastikleri ne yaptınız? Elden çıkardıysanız kaça çıkardınız? Nereden nasıl çıkardınız?
Rosso 2'yi kaça aldınız? bunları sormayı unutmuşum.

İstanbul ve çevresinde bütün bayileri aradım. R25 yok hiç bir yerde. Herkes Mavi için beklemede üstelik.
Sevkiyat ne zaman gelir tam olarak bilinmiyor. Mayıs başı dediler.
Sorduğum bayilerde ise durumlar vahim.

Daytona'da 100 kişi isim yazdırmış. Bazıları kaporalı.
Diğerleride 10-20 şeklinde gidiyor.. Tahminim en az kaporasını ödemiş 50 kişi var.

Hal böyle olunca 1 sevkiyatta kaç motor getirirler acaba? diye soruyorum kendime.
Ebatları göz önüne alırsak, Tır ile geldiğini düşünürsek bir tıra max 50 paket sığar diye düşünüyorum.

Net bir bilgi yok. Gidip almak istiyorum ama ortada motor yok. Adamlar dalga geçiyor resmen ya...
Talep çok diye yeni gelen partide fiyat yükseltirlermi acaba? :pale:

Tipik Yamaha Türkiye gerçeği....daha evvel aynını mt-07,mt-09,x-max 250 serilerinde de yaptılar...Bu bir ilk değil son da olmayacak...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------

At sahibine gore kisner dogru R25 alıp 6.viteste 5000 devirde gidersen tabi ki düşük yakacak :)

Yakıt tüketimlerini yaristirmiyorum yanlış anlasilmasin sadece uyarayim dedim :)

Merak edenlere: en fazla Pulsar 3.5 litre yakıyor kardeşim hem de en agresif suruste 50tl/320 km :)

Pılsar 23bg-R25 36bg....1,5 katından fazla güç, 3,5lt 100km'de yakan Plsr düz mantıkla (güç farkını göz önünde bulundurarak),R25'in 5lt 100 km'de yakması gayet doğal...:wiinkk:

ALANYA ETKİN TİCARETTE 1 ADET SİYAH R25 VAR ALMAK İSTEYENLERE DUYURULUR. BOŞUNA SIRA FİLAN BEKLEMEYİN

hocam islahiye bayisi ile görüştünüzmü mesut dıye bir arkadas var geçen bir arkadaş için sormuştuk takas için yzf 125 alıp r25 almaya bize yardımcı olmustu arkadaş üstü tamamlayamadı.arayın görüşün her türlü yardımcı olur.fiyattada belkı ufakda olsa bir esneme yapabılır.

İslahiyedeki yamaha bayiisine mesaj gönderdim elimizde yok mayıs 2. haftası gelecek dedi.

haziran sonu gibi gelecek tahminim, zaten aldığım bilgiler bu yönde, ayrıca zamlıda olabilir. Tandıık bildik birinden gelen bilgiler.

Şu alanyadaki siyahı almak geçiyor içimden ama hanım inazuma istiyor :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar