Biraz öyleyim sanırım 
Biraz biz bilgi alsak olur mu motor nasil memnun musun boyu falan nasılMerhaba arkadaşlar yeni üyeyim bugün mondial 125 mx grumble aldım motor hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam benim motor şuan 15 bin km de. Orjinal 125 lik hiç oynamadım bende bi kaç performans için 150lik veya komple 200 modifiye yapmak istiyorum. Ne kadar tutar 150 cc ve son hızda artma olur mu ?
150'lik haliyle 125'lik üst kapak 10500km yol yaptı, hâla da yapıyor. Sıkıntı dediğim 125'lik üst kapağın yarım küre hacminin 150'likten küçük olmasından dolayı sıkıştırma basıncının çok artmasından meydana gelen bişey. Aslında gücü artıran bir durum ama üst kapak contasını patlattı bir kere o da 2-3 liralık conta sorun değil. Ama randıman vermese 1000km'de dağılırdı üst kapak demekki sıkıntı yok. Benim subap başını yiyen şey muhtemelen egzantrik dişlisi zarar gördüğünde motor zamanlaması kaydı o durumda motor işte 1 dakika falan çalıştı subabın başını yemişO zaman 200e hiç girmiyim 150 yapayım. Üsteki mesajınızda 150 silindirden üst kapak gitti demişsiniz. 150 silindir randıman vermiyomu pek ? 125 ile 150 cc arasında yakıt farkı çok farkeder mi hocam ? Birde son kendim yapabilir miyim acaba genelde motor hariç bütün bakımlarımı kendim yaparım Youtube felan video izlesem yapabilir miyim elim anahtar tutar lokma setinide alırımTeşekkür ederim cevabınız için
Sente ayarı değil ama subap ayarı gerekli olabilir. Emme ve Egzoz subaplarını iteceklerini(demir çubuklarını) birbiriyle karıştırmayın ki subap ayarınız olabildiğince az değişsin. Subap ayarını ben göz kararı yapıyorum egzoz biraz daha bol emme daha sıkı. Çok hafif boşluk olacak gözle zar zor görülen. Bu arada ben motoru 150'lik silindirle geçirdim muayenedenTekrar teşekkür ederim �� Bu işlemi yaptıktan sonra sente ayarına gerek Oluyo mı zor bişi diyorlar. Motoru haftaya muayene sokucam sonra 150 silindir + 38 dişli yapıcam arka tekeri. Var mı hocam başka önerin![]()
Arka tekerden gelen ses dişli göbeği rulmanından da gelebilir jant rulmanlarından da gelebilir. Söküp bakmak lazım. Rulmanları kendin değiştirebilirsin bir demir çubukla ters yönden vurunca çıkıyor. Rulman ölçülerini www.mondialyp.com sayfasından bulabilirsin.Anladım. Dün birde motorun arka tekerinden çatır çatır ses gelmeye başladı sanıyorum ki rulmanlardan.. Daha 3000 km önce değiştirmiştim. Rulmanları nasıl değiştirebilirim var mı pratik yolu ? Birde hangi rulmanı almam lazım hocam ?
Edit: demekki sorun olmuyor silindir ��