BAJAJ PULSAR ZAMM !!!!

Katılım
12 Ağu 2014
Mesajlar
878
arkadaşlar aslında pahallı değil ben yıllarca hondanın birçok modelini kullandım 600rr den tutun 125r ye kadar birçok modeli kullandım sakın kimse bana yamaha honda ile kıyaslamak saçma demesin kıyaslarım hemde ne kıyas ben bugün pulsara bakınca parça ucuzluğu olsun performans olsun görüntü olsun özellikler olsun herşeyi buluyorum ama yamaha hondada bunları göremiyorum bajaj kawasaki ninja 250 ve 300 ünü kendi fabrikasında üretiyor bunu biliyormuydunuz ayrıca ktm nin bazı modellerinide kendi fabrikasında üretiyor bajaj dünyanın en büyük motorsiklet fabrikalarından birine sahip pulsar 200ns üzerine kawasaki yazıp japonyaya satıyor kalitesiz bir motor olsa kawasaki neden onun yanında üretim yaptırsınki ve neden pulsar 200ns modeli ile anlaşıp kawasaki adı altında japonyaya satsın? onun için pulsar aslında pahallı değil sadece tanıtım fiyatından satıldı ve fırsatı yakalayanlar yakaladı kaçıranlar ise üzgün :salut:

abi,kawasaki bajaj'ın fabrikasında üretiliyor mu bilemem, sadece sizin söylediklerinize göre konuşuyorum.

elinizde bir fırın var, bu fırında kek ve ekmek pişirdiniz, sonra bunları yediniz. kek ve ekmeğin kıyaslamasını yaparken fırını işin içine katara mısınız ? yoksa kek ve ekmekteki malzemeleri mi kıyaslarsınız ?

fiyat konusuna gelirsek, aynı fiyata bu kalitede, bu cc'de başka makine var mı ? varsa gider onu alırsınız. yoksa bunu alacaksınız,başka çaresi mi var? veya kendin üreteceksin. şikayet etmenin sonuca ulaşacağını sanmıyorum,çünkü bir bakıma adamlara muhtacız..

neden ? çünkü kendi markamız yok... zaten bu konu da başka topic'te hala tartışılıyor şu anda.
 
Katılım
3 Mar 2011
Mesajlar
904
Maliyeti 800 dolar, hindistan fiyatı 1410 dolar. Türkiye satış fiyatı ...... :(
 
Moderatör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
7,518
Yorumlar yavuz hırsız ev sahibini bastırır,hırsızın hiç mi suçu yok vs. cümlelerini aklıma getirdi nedense:queen: Madem vatandaş memnun bize de b.k yemek düşer :) Bu foruma üye olduğumdan beri bu tarz konuların karşısında oldum hep.Neyse,dedim ya yalnız sürmeye devam.Hepiniz Allah'a emanet olun...

Vatandaş memnun olmadığı için tartışıyoruz zaten, fakat yanlış yoldayız onu anlatmaya çalışıyorum ben kendi adıma. Ekonomin sağlam değilse, yapay gündemlerle, sadece kredilerle, sadece inşaat sektörüyle ekonomini ayakta tutmaya çalışırsan, Amerika faiz indircek mi bindirecek mi derken bile bir anda dövizin fırlar, bu da iğneden ipliğe zam olarak sana geri döner.
Rupiyi rubleyi boşverip kendi paranı değerli kılarsan, enflasyonun da düşer, alım gücün de yükselir, bir gece de benzine 6 kuruş indirim yapılıp motorine 10 kuruş zam da yapılmaz vs. vs.
Şimdi hepsinin suçlusu Pulsar'a zam yaptı diye Bajaj mı?
 
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
864
güzel savunmuşsunuz bajajı tebrikler. adamlar kendini bu kadar iyi savunamazdı. bu yolda devam edin... bu kafayla gidersek seneye 15.000 TL ye bineriz ha gayret az kaldı.
 
Katılım
22 Ağu 2008
Mesajlar
770
Ben yamaha yzf 25r bekledim 13.500 fuarda inceliyip alacaktım fiyat 14.500 olunca sinir oldum almadım. Bajaj pulsar 7.900 da kawasaki 12.500 fiyat kafam bir ona gitti bir buna bajaj fiyatı 8450 oldu ben hala kararsızım. Kawasaki ile bajaj Aradaki fiyat farkı 4000 TL tabi forumda kawasaki nin parçasının çok pahalı oldugunu duyunca bajaj kaporasını verdim. ben bu fiyatı taksitli alıyorum bajaj dan. Kawasaki fuarda hiç bir motorun üstüne oturtmaması bu kararımda etkili oldu. Fiyat konusuna gelirsek gerçekten firmalar bizim ülkemize özel fiyat mı yapıyor anlamıyorum. 250 CC bir motoru 14.500 (yok satıcılar birde müşteriye tepeden bakıyorlar) TL satmak bence daha çok eleştirilmesi gereken bir konu onu geçtin yamaha 4500 sattığı scooter ı fuarda 5500 çıkarmış bu da mı dolar artışı ? Birde fiyatlar pahalı değil diyorlar. Şimdi bir kişi çıkıp motor zevk işi o fiyatı hak ediyor der.
 
Katılım
31 Mar 2014
Mesajlar
1,250
Buralara akla mantığa aykırı bir sürü saçma şey yazılırsa doğruyu savunacağız tabi. Kazık marka Japon motorlarını veya 15bin liralık motorları yere göğe koyamayıp 8.100 liralık gariban Pulsar'a olmadık şeyler söylenince birilerinin buna tepki göstermesi çok normal.

-Önceki girime ek-
Dolar bugün 2.67 lira. 8100/2.67 = 3033 dolar.
Pulsar 11.08.2014 fiyatına göre 40 dolar daha ucuzladı. 11.08.2014 fiyatı 3372 dolardı. Şu anki satış fiyatı 3033 dolar. Bugün alan 339 dolar karlı.

-----

Bu motoru almaya karar verdiğim günden beri sürekli insanları uyarmaya çalışıyorum. Ve bir kere daha; Çok yakında yine %10-20 aras bir fiyat ayarlaması bekliyorum. Bilginiz olsun.
 
Son düzenleme:
Katılım
3 Mar 2011
Mesajlar
904
Atilla abi size katılmakla beraber kacirdiginiz bir noktayı hatırlatmak istiyorum. Bajaj ülkemizde zaten çok pahalı satılıyor, dünya da pulsar 200 Ns son kullaniciya 1400- 1800 dolar arasında satılıyor. (%15-22 arasında vergi dahil). Bizde fazladan %8 bir ÖTV farkı var sadece. Sanirim Birileri bizi zengin anlatmis hintlilere Velhasıl bajaj bizi yiyor. Kimsede sorgulamiyor. Ülkemiz onlar için altın madeni. Nihayetinde bajaj babamızın oğlu değil elestirecez ki doğru yolu bulsunlar :)
 
Son düzenleme:
Katılım
31 Mar 2014
Mesajlar
1,250
Atilla abi size katılmakla beraber kacirdiginiz bir noktayı hatırlatmak istiyorum. Bajaj ülkemizde zaten çok pahalı satılıyor, dünya da pulsar 200 Ns son kullaniciya 1400- 1800 dolar arasında satılıyor. (%15-22 arasında vergi dahil). Bizde fazladan %8 bir ÖTV farkı var sadece. Sanirim Birileri bizi zengin anlatmis hintlilere Velhasıl bajaj bizi yiyor. Kimsede sorgulamiyor. Ülkemiz onlar için altın madeni. Nihayetinde bajaj babamızın oğlu değil elestirecez ki doğru yolu bulsunlar :)

Söylediklerinin cevabı şu linkte verildi sanıyorum;
http://www.motosiklet.net/forum/mot...kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-280.html


Ayrıca;
Başlayacaksak milleti yıllardır kanırta kanırta silken ve hala buna devam eden Japonculardan başlayalım. Onların yarısı fiyatlı Pulsara sıra öyle gelsin.

Saygılar.
 
Katılım
4 Ağu 2014
Mesajlar
665
motoru aldığımda dolar 2,20 TL imiş 7370/2,20 = 3350 $
bugünkü kurdan hesapla 2,68 TL x 3350 = 8978 TL yapıyor yani motorun fiyatı zamlanmamış dolar artmış

fabrika çıkış fiyatı meselesi ayrı bir konu bunun adaletini tartışmak için diğer markaların da fabrika çıkış fiyatlarını bilmemiz lazım ancak o zaman adaletli bir tartışma olur.

üstüne 4-5 koyar r25 alırım diyen arkadaşlar aradaki fark yaklaşık %70 bu fiyat baremi biraz geniş olmuyor mu ?
 
Katılım
18 Ağu 2013
Mesajlar
311
Arkadaşlar askeri ücretin 900 lira ülkede neyi savunuyorsunuz ? illa bizdemi hırsız olak çarpıp çalıp paranın gözüne vuralım ? biz düzgün oldukça ayakkabı kutuları kazandı artık uyanın bunun dolar ile alakası yok hiçbir ülkede bu denli kvd,ötv saçmalığı yok her eşyaya kdv koyuyorlar siz 8900 aldığınız bajajı gerçek fiyatı 3690 lira bunun geri kalanın %50 si bajaj bizim ülkeden yararlanıp cebine geri kalan devletin cebine kalıyor yanı uyumayın bu saray yaptırılanlar sizin paranızla yapıldı kdv ötv deyip adamlar sizin üstünüzden geçiniyor kalıbımı basarım bakın ciddi anlamda söylüyorum bu devlet sizin paranızla dönüyor sanmayın devlet calısıyor üretim yok iken bu kadar para nerden geliyor bizim halk tabi kdv ötv ödediği için ne gerek var ödemeye biz yolumuzu buluruz dediler 900 lira askeri ücret varken adamlar 700 milyarlık saat kullanıyor yapmayın UYANIN ARTIK YA YETER artık cidden TÜRK isek birbirmize sahip çıkalım arkadaşlar sesimizi duyuralım cidden varımı yoğumu satıp bu ülkeden gidesim o derece tiksindim artık.
 
Katılım
31 Mar 2014
Mesajlar
1,250
Ya bizim kimsenin bindiği motora bişey dediğimiz yok. Allah olana daha çoğunu versin. Bizim de olsa biz de Pulsar filan binmeyiz heralde ama bu forumda estirilen "pulsar bik bik bik" fırtınası ya japonların ikinci el piyasasının kaybolması korkusu ile planlı ya da ekonomik seviyesi uygun ve yüksek olanların alt/orta gelir seviyesindeki insanları eziklemek için uğraşları.

Her seferinde adisyonu ortaya koyuyoruz. Hayır, buna ne mecburiyetimiz var onu anlamıyorum. Pulsarı beğenmeyen gider az ötede pahalı motorlarla oynar, gelip buralara akla mantığa aykırı şeyler yazıp durmaz, biz de iki de bir cevap yetiştirmek zorunda kalmayız olur biter.
 
Katılım
15 Tem 2007
Mesajlar
2,634
Blindfire haklı
ne kadar bu fiyata japon mu var desek'de,ne kadar bu fiyata alternatifi yok desek'de şu bir gerçek buradaki satıcı hindistan PERAKENDE fiyatına bire bir koyup burada satıyor buda bir gerçek şimdi bunu sindirebilmek içinde kendimizi emsali yokmuş vb deyip bunu sindirmeye çalışmanın anlamı yok ama isteyen alır isteyen almaz oda kişilere kalmış.
 
Katılım
3 Mar 2011
Mesajlar
904
Atilla abi o konuda toptan fiyatinida yazmistim. toptan satılan için emin değildim zaten. Arkadaş yazmış onu öğrendik. Fakat hindistan satis fiyatı 1410 dolar o linkteki bilgiler doğru.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

Atilla abi o konuda toptan fiyatinida yazmistim. toptan satılan için emin değildim zaten. Arkadaş yazmış onu öğrendik. Fakat hindistan satis fiyati 88.000 rupi yani yaklasik 1410 dolar o verdigim link dogru ve teknik bilgilerde ayni.
saygılarımla.
 
Katılım
9 Nis 2015
Mesajlar
31
kuralkan yine gösterdi kendini bajaj da 2 seneye kalmaz kanuni gibi olur :) bu kadar fırsatçılık olmaz o motora 9 vereceğime 2.el bir makina alırım daha iyi 2 aysonra titreşim ses ve rahatlık kayboluyor bende var hiç memnun değilim :/
 
Katılım
31 Mar 2014
Mesajlar
1,250
Yeğenlerimden birisi aldı ikinci el tertemiz 250'lik Kawasaki. 1700 lira geliri var şimdi ağlıyor abi parça bakım çok pahalı, inek gibi benzin yakıyor vs diye. Geçen far camında bir sorun oldu yenisi 550 lira. Şimdi sünnet çocuğu gibi motoru ile mahalle arasında iki tur atıp otoparka bırakıyor.

Öyle o paraya ikinci el motor alırım vs demekle olmuyor o işler. Aldığın ikinci el motorun yakışı parça/bakımı da kesene göre olmak zorunda. Japon ikinci el motor bile yine paralı adama göre. Arkasını besleyemiyorsan sünnet çocuğuna dönersin.

(Mondial Profil resmi ile Kuralkan/Pulsar eleştirisi yapmak ta çok acayip. Neyse!)
 
Son düzenleme:
Katılım
3 Mar 2011
Mesajlar
904
Atilla abi o konuda da haklisin japonların parca fiyatları pahalı. Lakin Dünyada da pahalı. ama bajaj olayında durumlar gerçekten farklı, mesela ben Yamaha R25 aldım fiyat 14250 TL, avrupa fiyatı 4800 euro, Amerika fiyatı 5000 dolar, bizim paramizla 13000 TL civarı fiyat farkı max %10-15 civarinda. Ama bajajda bu fark %100 ün üzerinde. Sizcede birşeyler yanlış gitmiyor mu?
 
Katılım
19 Mar 2006
Mesajlar
561
Usta ben onu bunu bilmem de Attila abi ne dese çıkıyor . pulsara bidaha zam gelmesin sezon açılmadan :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst