Mümkünse böyle yap. Uzun yol + neresinde ne olduğunu bilmediğin bir motor...
1.
saat 11 de çıksam, oradan adanaya geçip adana yesem. ardından ankaraya kadar motosiklet ile gidip yorulduğumda dinlemsem, ankarada geceyi geçirdikten sonra sabahın ilk saatlerinde çıkıp eve geri dönmem.
2.
saat 11 de çıksam, otogara gidip fiyat alsam. örneğin ben dahil motosikleti 150TLye ist.a getirecek bir araç varsa, bu şekilde macerasız gidebilirim.
Dümdüz keyifsiz bir yol zaten Ankara-İstanbul arası. Motosikletin düzlükte yardırmalık birşey de olmadığına göre en mantıksızı bu olur.3.Saat 11 de çıksam, otogardan fiyat alıp ankaraya kadar motosikleti otobüsün bagajında gitsem, sonrasınıda orada konaklayıp sabahında, yola tekrar geri çıksam. sizce bu uygun olur mu?
Mesele 125lik olması değil zaman. Yoksa 50cc ile dünyayı dolaş.1.ihtimal hevesim olan,
125lik motosiklet ile yapılmaz demişsiniz. aynı motor bende 3aydan fazla kaldı. ve üzerinde 5,000km yaptım. fakat genede yeni motor olcağı için yabancı gelebilir.
yük olarak sadece sırtımda çanta olacak. ve çanta içinde, sadece fotoğraf makinem ve su olacak. başka bir şey götürmeyi düşünmüyorum
dizlik+mont+kask+eldiven hepsi hazır.
termal içliğim var. kısacası kalın kilotlu çorağ altıma giyip yola cıkacağım.
Sırtındaki çanta seni çok çok yorar. Sırtında değil arka seleye 2 lastikle sıkıca bağlayarak sür.
Saydıkların dışında yanına 1 yağmurluk 1 de polar al. Yağmur yağmasa bile çok rüzgar olursa yağmurluk rüzgarı kesip çok konforlu bir yol gitmeni sağlıyor.
Uzun yolda tecrübe eksiği ve zaman kısıtıyla sıkıntı yoksa. Güzel fırsat olurdu.arkadaşlar motorcu insanlarız, bir çoğumuz çalışıyoruz.
haliyle uzun yol her zaman insanın eline geçmez. geçmişken değerlendirmek sizce mantıklı değil mi?
sabah 5 de uyanıp hazırlanıp 6 da sabiha gökçende olacağım.
uykusuzluğum malesef olacak.
şuanlik rota planım eğer sizlerde olumlu birşeyler söylerseniz,
1. plan olarak gözüküyor
gaziantep > ankara 774 KM. yaklaşık 8 saat. ankarada konaklanacak. sabah erkenden 8 cıvarında, uyanıp.
ankara > istanbul 474 KM. yaklaşık 5 Saat.
774km yolu 10- 12 saatte alırsın. Dümdüz otoban bile olsa sürekli 120 ile gitsen şehir içine yakın yollarda yavaşlama vs bir şekilde ortalama hızın 100km lere düşüyor. Molalarını da koyduğunda 10-12 saat sürer. Çok daha tecrübe ettim böyle.Buna göre hesap yap.