Arkadaşlar üniversitede is ahlaki dersi almış birisi olarak is dünyasının etik kurallarına hakim birisiyim. Uzun yıllarda ticaretin içerisinde bulundum. Bu açıklamadan sonra belirtmeliyim ki hic kimse sattığı malin maliyet analizini tüketiciyle paylaşmak zorunda değil.
Ancak sunu da unutmayalım ki bizler yani tüketiciler olarak bizlerden alınan fazladan her kuruş için savasmaliyiz ki ac gizlu saticilar piyasadan temizlensin.
Simdi soruyorum size ekrem beyin kar marji düşük seviyelerde olsaydı buraya kar marjını göğsünü gere gere yazmaz miydi. Elbette yazardı. Tekrar soruyorum bajaj firması bütün yatırım ve ar ge yi gerçekleştirip ortaya urun koyup para kazanırken ekrem bey ortaya hic bir urun koymadan en az bajaj firmasi kadar kar elde etmesi hangi ticari etik kuralına uyar.
Tekrar söylüyorum ticari ahlak kuralları ile fanatikligi karıştırmayın. Ben bir tüketici olarak ekrem beye neden fazla para kazanma politikası izlediğini sordum oda açıklamak istemedi. Yani kısacası 3 kuruşa aldığım mali 5 kuruşa satar kimseye de açıklama yapmadedemek istiyor ekrem bey. Bunu nereden biliyoruz pulsarin fabrika çıkış fiyatı ve ülkemizdeki satış fiyatı belli. Aksi bir durum varsa aciklasin.
İyi geceler.
İş Ahlakı dersi okumuş, işi anlamış ama AHLAKI kavrayamamış bir insansın. Hadi ekrem amca, açıkla bize yoksa seni öyle böyle tanırlar diyecek kadar basit duruma düşürmezdin kendini. 2 gr beyninle hayata tutunuşunu, belgesel yapıp insanlara izletmek lazım.