kabak yine benim başıma patladı ki ilk bana karşıt yorumu senin yazmana rağmen. Konuyu uzatmamak için bende fazla yazmak istemedim ama sonkez sizin fizik ve matematik bilgilerinizle karşıt görüş yazmak istiyorum.
Yokuş aşağı inerken ki arkadaşımızın korktuğu çok yüksek oranlı yüksek açılı bir yokuştur. burada ön tekerde o kadar çok yük vardırki evet ön frene basarsanız çok mükemmel durur çünkü tutunma maksimumdur. ama burda duran motosiklet mi olur yoksa ön teker mi?
Cevap mükemmel tutuşu olan ön teker durur motorun arkası fizik kuralları gereğince gerek eğimden gerekse momentumundan dolayı hala hareketine devam etmek isteyecektir. işte bu harekete devam etme isteği size 1 saniyeden daha kısa bir süre içinde stoppie hazzı ile Yusuf korkusu arası bir şey hissettirecek ve arkasından kısa sürelik bir Süpermen deneyimi yaşayacaksınız.
İşte benimde bahsettiğim olay burada başlıyor. Ön tekerlekte bu kadar yük olup maksimum tutuş anında mükemmel derecede durması zaten başlı başına bir problem. Ben bu sebepten dolayı dik yokuşu inerken sadece ön frenin sıkılması bence çok büyük bir tehlike
Yaa haci maximum tutusun oldugu yerde on freni uygularsan yavasliyorsun iste , nasil bir matematik seninkisi anlamadim. Simdi anlatayim sana yokusa geliyorsun dusuk viteste vucut agirligini iyice arkaya veriyorsun , iki parmagin on frenin ustunde hizini ayarliyorsun hafif basiyorsun on frene hafif kaldiriyorsun duruma gore ayarliyorsun.