15 yıl motor kullanmak la usta olunmadığı için üşenmedim birde gittim birkaç eğitim aldım.
1 yokuş aşağı inerken ki bu bahsettiğimiz
acil durum değil ki zaten acil durumda ön freni fazla sıkmanız ile takla atarsınız. eğer yol dönüyorsa ön freni sıkarsanız ön tarafınızı kaydırma ihtimaliniz yüksektir.
2 yokuşlarda ilk öncelik motor freni. e motor freni neden kilitlemiyor bu mübarek motoru eğer arka fren kilitliyorsa.
3 Motorda yavaşlatmada, viraj almada, durmada en önemli unsur motosikletin dengesi. Motor bütün ağırlık öne yüklenmişken nasıl bir mantıkla ön frene basıp o bölgeye daha da fazla yük bindiriyorsunuz. Bu tarz bir durumda Ön freniniz çok hassas oluyor ve hata affetmiyor.
4 bunca yıldır genelde motor freni, daha yavaşlamam gerekiyosa arka fren ve çok hafif ön fren ile yavaşlarım ve hiçbirzaman hiçbir tekerim kilitlenmedi
5 Eğitim aldığınız yeri sormuştum ama konu taksicilere gitti
Bu alttaki yazıyıda hangi bilirkişiler sallamış ki.
Yokuş aşağı dönüşlerde gaz açıkken arka fren bilhassa uzun dönüşlerde çok fazla hızlanmayı önler. Düz dönüşlerde gazı ön tekerin yükünü azaltmak için mümkün olduğunca çabuk açarken hızınızı arka freni kullanarak kontrol edin. Yokuş inişlerdeki dönüşler ön tekeri yüklerler ve sizin virajı açık almanıza sebep olurlar. Ama gazı açık tutarak arka freni kullanmak motordaki ağırlık dağılımını daha birbirine yakın(ön ve arkanın) tutarak size daha iyi bir hatta kalma imanı sağlayacaktır. Pratik ve denemelerle arka freni kullanan ayağınızın iyice ustalaştırılması, hassaslaştırılması size güven verecektir. Böylece motorunuzu sarsmadan, güvenle kullanabileceksiniz. Bu teknik sizi birçok endişe verici durumdan kurtaracaktır.
Ayaklar sağlamca pedallara basıyor olacak.
Motoru direk olarak aşağı doğru inişe çevirin.
Ağırlığınızı arkaya aktarın, çok dik inişlerde kalçalarınız arka tekerin üzerinde olacak şekilde belinizden öne eğilin.
Alt vitese geçip gaz kapalı olarak iniş yapınız.
Yavaşlamak için frenleri kullanırken
ön frenle çok dikkatli olunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------
İşkembeden sallıyanlarda hiçbiri olmaz anca işkembeci olurdu sanırım