Hakikaten Barkının dediği kadar varız. grimiz yok ya iyi ya kötü. Siz saçma bir cevap verdi dediğiniz için söylüyorum saçma bir soru sormuşsunu sorunun girişi saçma birincisi. İkincisi Sorunun devamında da Saçmalamışsınız En sonda da kendi motorumu veririm değilde bu incelemede size yardımcı olurum gibi bişi yazmışsın herhalde orada koptu zaten, Açık ara sıkıldım racing görmekten diyorsunda adamın 13 motosikleti var scoterları çıkar enduro dahi yok sevmiyor cruiser tarzını, Motosiklet önerme işide malesef çok bulunan japonları bile bulamıyorken kymco venox gibi tane ile bulunan motosikleti teste tutması zor gibi. Birde Barkının incelemelerinin izlenmesinin en büyük nedeni muhtamalen iyi gidiyor iyi dönüyor duramıyor Kaçıyoru uçuyor gibi göreceli kavramlar üzerinden basit yorumlarda bulunmasın oda bu yorumları cruserlarda yapamam diyor,
Birde yani adamı sevin laf söyletmeyin değil olay arkadaş. Küstürmeyin buy işe başladığında ne kazanç amacı vardı kendi karnını doyurmaktan öte, ki hala reklam çekimleri vs ile parasının kazanıyor, sosyal medyadan youtube vs ile kazancı çok az belki bu çekimleri yapabilmek için seyahet vs birşeyler alıyordur sponsorlardan. Neyse demem o ki Adama ne tapın her dediğini doğru adledin nede ana bu adam apaçi deyip arkanızı dönün. dinleyin sorgulayın kerndi doğrunuzu kendiniz bulun. Ben şahsen epeydir dinlememe rağmen onun dediklerini yapmadım kendi bildiğim yoldan gittim Beyin bedava arkadaş düşün kendi yolunu çiz. Düşünmeden verileni kabul etmeye o kadar alışmışız ki insanların doğrusu ve yanlışı olabileceğinin farkında olamıyoruz ya iyidir biri ya da kötü bu güne kadar severek izleriz sonra artık nefret ediyorum bir daha izlemicem deriz öyle bişi yok aday gösterilmedi diye dönen siyasetçilerden farkımız kalmıyor o zaman.
Çok uzun olmuş yahu.
Soru saçma değildi. 3 tane soru vardı. Ben sadece 250 cc cruiser için sorduğum soruma aldığım yanıtla ilgili konuşuyordum. Diğer sorulara verdiği yanıtlara takılmadım.
Bu incelemede size yardımcı olurum demedim. Anlamamışsınız. Hala adam arıyorsanız cruiser tipi motorlar için incelemede size katkım olur demiştim son soruda. Onun bu sorduğum soruyla ilgisi yok. Soruyu tam okumadığı için izleyeni de yanıltmış görüldüğü üzere. Motosiklet önerme kısmında da hepsine sahip arkadaşlarım var, karşılaştırma için kendileriyle bağlantıya geçecektim kabul etseydi. Çünkü objektif bir gözden gelecek yorumları merak ediyordum.
Barkın'ın incelemeleri iyi gidiyor iyi dönüyorla sınırlı değil. Harley-Davidson incelemelerini izleyin eski videolardan; o zaman nasıl yorum yaptığını daha iyi kavrayabilirsiniz. Nightrod'a yaptığı kötü eleştirilere bile katılıyordum bizzat kullanma şansı yakaladığım için. Kafaca aynı objektiften baktığımızı düşünerek yazmıştım o soruları.
Maksadım adamın yaptığı işle ilgili şevkini kırmak değil. Motosiklet sevdiren bir insan olarak objektif davranmaması çok kötüydü. O zaman desin abi ben sadece racing inceliycem bunu seviyorum çünkü.
Ben kendisinden nefret etmiyorum kesinlikle, dün akşamki üslubunu yadırgadım ve bunu paylaştım. Kendisi kadar geçmişim olmasa da 10 yıllık bir motosiklet sürücüsüyüm. Sahibi olduklarım dışında pek çok motosikleti kullandım kısa dönemli olarak. Ancak motosiklet sadece tecrübeyle bitmiyor, her gün öğrenmeye devam ediyorsun.
Seyirciye de benim sorularımı yanlış aktardığı için kınıyorum kendisini ama öte yandan destekliyorum hala. Bana yaptığı saygısızlık dışında bu kadar insana motosiklet bilincini aşılamasından ötürü de kutluyorum. Bir yanlış yaptı diye insanlara tu kaka yapacak değiliz.
Siz de bana yükleneceğinize işin aslını soruları buraya kopyalamam sayesinde öğrenebilirsiniz, videonun tekrarına bakarsanız nereleri atlayıp konu bütünlüğünü bozduğunu anlarsınız. Ben kötü niyetle hiçbir şey yazmadım:
"Herkese selamlar ve iyi akşamlar;
Hemen sorulara geçeyim:
1. Motosikletimin lastiklerini değiştireli epey oldu. Michelin City Grip taktırmıştım. Ancak kafam hız ve yük endekslerine takıldı. Ön lastik 55S (max 218 kg, max 180 km/s), arka lastik ise 69P (max 325 kg, max 150 km/s). Benim işim süratle değil ama ağırlık meselesi kafamı karıştırdı. Motosiklet 176 kg, kabaca hesapladığımızda üstüne ben, artçım, yüklerimiz, benzin ve yağ ile çıktığımızda yaklaşık 350 kg ağırlık oluşuyor ki bu lastiklere zarar verir mi bilemedim. Bu zamana kadar bir sorun yaşamadık ama bu şans mıdır, olağan mıdır ? ve ne kadar km sonra lastikleri değiştirmek gerekir ?
2. 250 cc chopper/cruiser kıyaslaması da yapmayı düşünseniz ne güzel olur. Adaylar için de Hyosung GV 250 Aquila (Bende 2014 modeli var, test için size teslim edebilirim), Kymco Venox (bulması zor olabilir) Daelim Daystar, RKS Cruiser. En çok bu 4 motosiklet kıyaslanıyor piyasada bu segmentte Çinlilerin dışında. Ben de merak içerisindeyim haliyle.
4. Bu da ufak bir sitem olacak; artık naked, enduro ve özellikle racing motorları görmekten oldukça sıkıldım şahsen. Acaba şansınız olduğunda biraz chopper'lara ve hatta maxi scooter'lara ağırlık verme şansınız olabilir mi ? Mesela Honda DN-01 (Türkiyede bulmak çok zor biliyorum), Yamaha T-Max gibi ? Bu arada hala adam arıyorsanız chopper/cruiser konusunda tanıtım videolarında ve incelemelerde sizlere faydam dokunabilir.
İyi yayınlar dilerim."