scooter grenaj koruma

merhaba,
fotoğrafta motorun "yatma" durumunda en çok hasarı alan bölgesi görünüyor.
kafa grenajı ile plastik parçaların birleşim yerleri.
çizilir, kırılır, asabımızı bozar.
demir koruma olmuyor,
birleşim yerleri kapalı,
şasiye gidemiyorum,

basit kazalarda çizilmeyi engelleyecek bir çözüm önerisi arıyorum.
aklıma gelen bir nevi fiber ya da benzeri malzeme ile motorun özyapısını fazla bozmadan grenajı nisbeten korumaya çalışmak.
arka tarafta çanta demiri bu işi yapıyor.
çözüm önerilerine açığım.

gts-evo-800w_07.jpg

benim kanaatime göre grenajda koruma bir işe yaramaz...nedenide bağlantı yeri yok...yani darbe esnasında yine sabitlendiği yerden ya da darbe yerinden illaki yine grenaja yaslanıcak...ya da grenajın duruşunu illaki bozacak...o kadar hassas ki o grenaj sabit noktaları..bizim cbf150 lerde koruma demirine sabitlendiği için bir nebze işe yarıyor ama yinede sert darbede grenaja yaslanıyor...bizde işe yarıyor sizinilerde işe yarayacağını sanmıyorum...

ufak çiziklere karşı koruma istiyorsanız plastikleri çizilmez cam filmi yaptırın.

mete
maalesef öyle, bağlantı yeri yok.
bu yüzden korumak yerine daha fazla zarar görme ihtimali yüksek.
almpoz un dediği gibi grenaj üstüne estetik ve işlev olarak yeterli bir kaplama ürünü iş görebilir.
biraz daha "hard" bir çözüm arıyorum.
bazı motorlarda yan rüzgarlık gibi aksesuarlar oluyor,
benzeri bir zihni sinir procesi geliştirme düşüncesindeyim.
evvelden uygulamış olan olabilir.

Hort gibi olacak ama bu kenarlar teflon bant ile kaplansa nasıl olur? Isıya ve sürtünmeye dayanıklı falan deniyor.

Genelde otomobil veya motosiklet için kullanılan karbon fiber kaplamalardan metresi yaklaşık 15-20 lira gibi bir ürünle kapladım, çok güzel görünüyor ama koruma neredeyse yok, kesinlikle ona güvenip ters hareket yapmayın, plasti dip boya gibi oluyor yani.

Grenajı delip, şasiye sabitlenebilir koruma demirleri. Geri dönüşü olmayabilir ama motoru koruyacağı için değer derim ben.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar