Türkiye'de Motorsiklet Kullanmak

Üstat eski konularda var video,üzerine bayağı yazıldı, çizildi, haberlerdi fln fistan :):farao:

ya yemin ediyorum bazı konularda yurt dışındaki sürücülerin çektiği videolaru paylaşıyorlar içim gidiyor bu durumu her gün yaşıyoruz

allah belasını versin öldürsen adam yerine koyarlar bu ne ya sabah sabah zıpladı keçilerim öffff şiştim

arkadaş doplodaki yolunda gidiyor kızmak darılmak yok nsen aynaya bak lann dersen adama trip yapıp orta parmak gösterirsen adamda sana böyle afedersin takar kardeşim bende 14 yıl oldu trafikte motor kullanıyorum ama hic bukadarda haşin bir motorcu görmedim allah kaza bele vermeden iyi sürüşler versin

Türkiye ile Avrupa ülkelerinin arasındaki uçurum var.
En kötü 2 ayda 1 kere avrupaya giderim. İlk gittiğim zaamnlarda bütün arabalar bana çarpacakmış gibi geliyordu. Bunu motosiklet yada araba olarak ayırt etmiyorum. Neden bana bu şekilde geliyordunun cevabıda herkes durması gerektiği yerde durup bekliyor, geçmesi gerektiği yerde de geçiyor.
Bizde kural nedir büyük balık küçük balığı yutar yada kim ilk geldiysedir. Orman kanunları geçerlidir. Dönen kavşakta geçiş kavşağındır bizim ülkemizde kavşaktakiler bekler. İşin özeti bizde saygı yok. trafikte saygı yok, işte saygı yok, insani ilişkilerde saygı yok. Ne zaman saygı duymayı öğreniriz. ne zaman başkalarının haklarını öğreniriz. İşte o zaman birşeyler düzelir. Bunu biz görürmüyüz göremezmiyiz onu allah bilir.
Ama ben görebileceğimize çok inanmıyorum açıkçası.

arkadaş doplodaki yolunda gidiyor kızmak darılmak yok nsen aynaya bak lann dersen adama trip yapıp orta parmak gösterirsen adamda sana böyle afedersin takar kardeşim bende 14 yıl oldu trafikte motor kullanıyorum ama hic bukadarda haşin bir motorcu görmedim allah kaza bele vermeden iyi sürüşler versin

Adam çarpsın diye yol geçisinde duran adama teşekkür mü etseydi kardeşim

Ben bu olayi canli olarak gordum olay gerceklesirken metrobusle okuluma gitmekteydim aractaki adam telefon kulaginda sagina soluna bakmadan yola daldi. Motorcu araci farketti ve kornaya basarak yaklasik 40 metre geldi ama adam telefon kulagin hic kafasini cevirip bakmadi bile Gerisi zaten videodaki gibi motorcu arkadas dikkat et diye el kol hareketi falan yapinca adam sen nasil bana ole yaparsin diye sikistirmaya calisti otobanda dusurmeye calisti

bakın kimin haklı veya haksız olduğunun önemi yok.
elinde silahın yok senin , karşı tarafın var. 150 kiloluk motorunda 2 tonluk arabaya hareket çekme. münakaşaya girme. bak görüntü var git şikayet et. çok sinirlendirdiyse takip edip tekerini yar ne bileyim. kırmızı ışıkta indir kozlarını paylaş çok meraklıysan.
motorun üzerinde giderken bunları yapmak beyinsizlik değil de nedir.
burdaki adama dönersin sonra ;

Motosikleti
Pancar Motoru
Trafikte, şehir içinde böyle köşe dönen dört teker sürücüsü çok. Motosikletçi kendisinin de kara yolu üzerinde bir taşıt olduğunu ve yolda hakkı olduğunu belirten bir iki kornadan sonra söylenmeden yoluna devam edecekti.

Ötesi tartışmaya davet çıkarmaktan başka bir iş değil bence. Başlıktaki gibi: Burası Türkiye...

bugun surucu kursunun vitesli motor eğitimine gittim basladık okulun içinde tamam zaten bilindik şeyler formalite sınav gibi denemeler yaptık ondan sonra hoca onde arabayla ben arkada motosikletle trafiğe çıktık sınavda sürülcek yolu gosterdi cb125 ti motor arkamda sürücü adayı yazısı olduğu sarı yelek giyip en sağda gittiğim halde tüm herkes sıkıstırdı ondeki sürücü kursu arabasıyla benim arama girmeye çalstı üstelik iki tane beyaz doblo bildiğin aramıza girdi beni sıkıstırdı bayrampaşa yıldız tekniğin oraları bilen bilir ama bugun birkez daha anladım kavsak olsun,duz yol olsun bizim araba suren hayvanlarımız bir motor gorduğunde nasıl sıkıstırıp zarar veririm diye düşünüyolar burdan tekrar o sıkıstıran saygısız hayvanların sulalesini anıyorum.

Kim haklı kim haksız tartışmıyorum ama motorcu arkadaş bu şekilde öfkelenip bu tarz hareketler sergilerse 4 teker süren sığırlarla başı çok belaya girer. Karşıdakinin yanlışını belirli bir tepkiyle göstermemiz gerekir ama bu arkadaşın tepkisinin bir işe yaramadığının hatta daha kötü olup kaza riskine sebebiyet verdiğini görüyoruz. Trafik sabır işi. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Trafikte araçların her türlü sığırlığı yapacağını düşünerek gerekli dikkat ve önlemi sağlayıp sabırlı olmamız gerekir. Benim bir canım var öldükten veya sakat kaldıktan sonra haklı olmanın bir anlamı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar