Tartışma zamdan çok kalitesiz bir mala zam yapılması noktasında dönüyor. Hepimiz sanki mühendisiz veya kalite kontrol elemanıyız gibi yorumlarda bulunuyoruz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Hint malı diye motoru gömmeyin arkadaşlar. Hintliler evet fakir olabilirler, sefalet içersinde yaşayan bir çok insan olabilir ama bir o kadar da alt yapısı,yetişmiş insan gücü yüksek bir ülke. Dünyanın çelik devi hintli bir firmadır. Çalıştığım yerde hindistan dan hammadde ithal ediyoruz. Adamların hammaddesi bir çok avrupa ülkesine göre çok daha kaliteli ve fiyatı ucuz. Adamların kendi otomobil markaları var ve otomobil üretiyorlar. Türkiye de Tata markası çok tutulmaz ama o araçlar çok zor bir coğrafyada ve zor şartlar altında görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlar. Ayrıca o kadar çok modelleri var ki. Pulsar'a gelirsek, bence gayet güzel bir motor yapmışlar. şekli şemali, kullanılan malzeme kalitesi kendini belli ediyor. Kur ve diğer maliyetler nedeniyle zam yapmaları da gayet doğal. Bütün firmalar zam yapıyor.
Zam yapıyorlar diye motoru lütfen gömmeyelim.
Tartışma zamdan çok kalitesiz bir mala zam yapılması noktasında dönüyor. Hepimiz sanki mühendisiz veya kalite kontrol elemanıyız gibi yorumlarda bulunuyoruz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Hint malı diye motoru gömmeyin arkadaşlar. Hintliler evet fakir olabilirler, sefalet içersinde yaşayan bir çok insan olabilir ama bir o kadar da alt yapısı,yetişmiş insan gücü yüksek bir ülke. Dünyanın çelik devi hintli bir firmadır. Çalıştığım yerde hindistan dan hammadde ithal ediyoruz. Adamların hammaddesi bir çok avrupa ülkesine göre çok daha kaliteli ve fiyatı ucuz. Adamların kendi otomobil markaları var ve otomobil üretiyorlar. Türkiye de Tata markası çok tutulmaz ama o araçlar çok zor bir coğrafyada ve zor şartlar altında görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlar. Ayrıca o kadar çok modelleri var ki. Pulsar'a gelirsek, bence gayet güzel bir motor yapmışlar. şekli şemali, kullanılan malzeme kalitesi kendini belli ediyor. Kur ve diğer maliyetler nedeniyle zam yapmaları da gayet doğal. Bütün firmalar zam yapıyor.
Zam yapıyorlar diye motoru lütfen gömmeyelim. Bu gün bir babayiğit çıksa, yüzde yüz yerli motor üretse inanın hiç kimse almaz, beğenmez, fiyatını pahalı bulur. Eleştirilir, diğer motorlarla kıyaslanır.
Her marka motorlu araçta küçük de olsa problem çıkma olasılığı yüksektir. Çok bilindik markalarda bile çıkıyor. Alın size örnek;
270 bin tl ye alınan bmw araç daha 800 kilometrede servise sileceklerde ses gelmesi, kapının ayarsız olması, vites geçişlerinin gürültülü olması nedeniyle servise gitti 4 gün serviste kaldı ve sorun giderildi. Burdan yola çıkarak bmw kötü bir markadır diyebilirmiyiz, bence diyemeyiz.
Bence motor fiyatlarını eleştireceğimize, neden bizim gelirimiz az, her geçen gün azalıyor, yaşam kalitemiz artmıyor, gelecekten umudumuz neden yok diye düşünmemiz daha doğru bir yaklaşım olur.
Hindistanda uretim yok mu? Bajajlar herolar tvsler nerede uretiliyor? Ben savundugunuz seyle bu soylediginiz arasinda bir baglanti kuramadim. Mesela çin. Uretimin krali yapiliyor. Su anda daha fazla uretimun yapildigi bir memlwket daha bilmiyorym ben. Orada da emegin karsiligi var mi?
Harfiyen katılmıyorum, üzerindeki manetten, kadrandan, malzeme kalitesinden, kalite kontrol elemanı olmamıza gerek yok bak anlaşılmıyor mu sahiden ?Zammı en çok haketmeyen bir motorun deşmesini yapıyorum şuan bi ağız tadıyla müsade edin yahu
Madem konu hindistandan açılmış, yazılım sektöründe dünya çapında kazanç sağlıyor bu hindistan ama neden mutlak güç sahibi değiller, büyük bir projeleri yok, en iyi oldukları işde bile kendi ayakları üzerinde değiller, dış firmaların işlerini yapan taşeron firmalar gibi düşünün, uluslararası çapta bir payları yok sadece istihdam edilmeyi bekleyen iş gücü olarak cevap veriyorlar.
Ülkenin yaptığı ihracattan bahsettim kısaca, motosiklet kısmını düşünesim gelmiyor kusura bakmayın..
Anlaşılan o ki bazı insanlar hala bollywood'un etkisinde![]()
Abeci'ye %100 katılıyorum...örnek yakıt tankındaki ''pulsar'' çıkatmasına bakmanız - total kalite için bir referans olacaktır...
Sym wolf 13 bin tlyi asla haketmiyor. Kawasaki tek silindir 250 yi 4200 eurodan satıyor yaw.
satıyor sözde ama bayide yok. sordum bugün 1 tane geldi satıldı o da dediler. bi daha ne zaman gelir bilmiyorum dedi. gerçi pek bi ilgisiz bi herifti ama dediği şey bu. yazın cidden €4200 civarı olursa almayı düşündüğüm bi alettir kendisi. tabi araştırmalarımı tam yapmış değilim
Diğer bayileri arayıp sordunuz mu ? Sanırım bazı bayilere çok bazılarına az geliyor. Benim de takip ettiğim bir makina stokta bulursam alacağım 2 ay sonra.
şöyle ki: kawasaki sitesinde yetkili satıcılar kısmından istanbuldakilere baktım. 1 tane avrupa yakasında 2 tane anadolu yakasında var. anadolu yakasındakiler z moto. aynı yani. avrupa yakasında yaşadığım için anadolu yakasını arayıp sormadım. avrupa yakasındaki bayiye gittim ama kawasakiye yakıştıramadım böyle bir bayiyi. kawasaki z250sl kullanıcıları bilgi paylaşım sayfasına girerseniz görürsünüz fotoğraf da attım
Siz Anadolu bayileri de arayın sorun ne olur ne olmaz , biri showroom biri normal bayi olması lazım , birisinde vardır mutlaka ya.
koskoca avrupa yakasında 1 tane yetkili satıcı olması beni şaşırttı açıkçası. showroom u yoktu. nasıl bir sistemleri var anlamadım
Evet biraz tuhaf , hele şu sayıyla getirme işlerine uyuz oluyorum illa kapora yatırıp ayırmak gerekiyorsiz ama yarın arayın bi ben ellerinde vardır diye tahmin ediyorum , çünkü z-moto biraz daha merkezi biraz daha bilinen bi bayi diğerlerine göre.