İlk ve yeni motorum honda cbr125

Öncelikle selamın aleyküm.
Arkadaşlar kafanızı çok şişirdim ama sonunda motor almak bizede nasip oldu :D
Sizinlede paylaşıyım dedim .

Motoru seydişehirden konyaya getirdim fakat çok tuaf şeyler yaşadım yolda vites degiştirirken olsun rampa çıkarken(çıkamazken) olsun :D
Şu devirde degiştir vitesi , şurda vites düşür gibi tüyolarınza ihtiyacım var :)

L

LifeisBike

Hayırlı olsun, herşeyden önce bilgi.. Bol bol oku kitapçığını motorunu tanı.

hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle. şurda vites buyult kucult dıyemem o tamamen o anlık yol durumu - kullanım ile alakalı birşey. kullandıkça öğrenilcek birşey açıkcası. araba kullanıyorsan zaten vites mantığı aynı zorlanmazsın... ama virajlarda vitesle oynama viraja girmeden önce hızını ayarla - vitesi ayarla viraj içerisinde fren yada vites ile oynama... girdiğin gibi çık... unutmadan motor baktığın yöne gider...

Hayırlı olsun bugün gidip bende sahibi olcaktım ama olamadık satılmış :'( vardır bundada bır hayır motomal her ay sonu geliyor dedi bu ay gelckemi acaba yada dıger aymı of canım sıkıldı gidip alcam pulsar 200 ns ı böyle işe ya

Bunlar kural degil ama yokusu 3cu vites ile (yol bosken haa trafik varsa yokusta ona gore ayarla vitesini). Vites degisimlerini birden ikiye gecis 5000 civari 2den sonra 7000-8000 civari. En buyuk problemin vites dusururken olucak cunku vites yukselttigin devirde vites dusuremezsin aragazi olayini bilmiyorsan 3000 civarlarinda dusurucen aragazli 5000 civarlarinda dusurebiliyorsun ( 1 vitese sakin 5000 deyken dusme acayip motor freni yersin)

Ehliyetiniz var mı? Ehliyeti alan birinin az çok bilmesi gereken şeyler diye düşünüyorum.

Hocam kaç km de kaça aldın? Çekmiyosan düşür çok titriyorsa yükselt vitesi belli bişeyi yok bunun.

Ehliyetiniz var mı? Ehliyeti alan birinin az çok bilmesi gereken şeyler diye düşünüyorum.

Kardeş ehliyet kursunda az çok bilinmesi gereken şeyler diyorsun da adam parkuru geçmen gereken için şeyler ögretiyor motoru düşünmeden, sınavı geç yeter diyor.
Ben motorun ömrü uzun olsun diye soruyorum... bilmem gerekenler dışında şunu yaparsan iyi olur şeklinde söyledim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Hayırlı olsun, herşeyden önce bilgi.. Bol bol oku kitapçığını motorunu tanı.

Sağol kardeş. Kitapçıga göz gerdirdim almadan önce bakmıştım. Benim duymak istedigim şeyler yok :)

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Sadece 2 fotomu ? Neyse hiç yoktan yeğdir.(Nedense fotolara doyamıyorum) Hayırlı olsun

İlk zamanlarda 6 bin deviri geçme eğer sıfır ise.Vitesleri genelde 6 binde en rahat geçen devirdir.Yüksek devirde vites atarsanız debriyaj balatalarını yiyebilir zamanla hayırlı olsun tekerin düz bassın.

1. Şanzımanı yumuşak olduğundan vitesleri kararlılıkla atmalısın. (yeni aldığın için vites koluna yumuşak davranıyor olabilirsin, vitaes atarken kararlı ol)

2. Rampa çıkarken düşük vites yüksek devir kullan hız kaybetmeyeceksin.

2012 model cbr 125 imde de böyleydi, dene farkı göreceksin.

İlk zamanlarda 6 bin deviri geçme eğer sıfır ise.Vitesleri genelde 6 binde en rahat geçen devirdir.Yüksek devirde vites atarsanız debriyaj balatalarını yiyebilir zamanla hayırlı olsun tekerin düz bassın.

bekledigim yorumlar işte sağol kardeş

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------

1. Şanzımanı yumuşak olduğundan vitesleri kararlılıkla atmalısın. (yeni aldığın için vites koluna yumuşak davranıyor olabilirsin, vitaes atarken kararlı ol)

2. Rampa çıkarken düşük vites yüksek devir kullan hız kaybetmeyeceksin.

2012 model cbr 125 imde de böyleydi, dene farkı göreceksin.

Yorumunu dikkate alıcam sende sağol kardeş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar