motor bakımı?

Arkadaslar herkese merhaba kuba cg 100 um var 10bin km oldu motora hic bakım yaptirmadim hic servise filan gitmedim her 1000 km de bir yağ degisdirdim zincir ayarini temizlemesini kendim yaptim birde 10/40 yagla ara sira komple silip yikadim baska hicbisey yapilmadi motora simdi bakim yaptircam nelere dikkat etmeliyim püf noktaları nelerdir süpab karbüratör eksantrik ayari istermi? Motorumda en ufak bi sıkıntı yok gitişi duruşu sesi güzel
saygılar

bakımını kendin yapmışsın zaten gidip de 50 lira bakım parası bayılmanı tavsiye etmem. en fazla şase motor bloğu bağlantı vidalarını havalı tabanca ile sıkıştırırlar ve de belki de subap ayarı başka da bir şey yok, fren balatalarına filan kendin de bakabilirsin.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
dostum bujini ve hava filtreni değiştirmen yeterli bence. eğer gidişinde vs. sorun hissetmediysen.

" Motorumda en ufak bi sıkıntı yok "

Sıkıntı yok, seslerde gariblik çekişte problem, gibi hiç bir sıkıntı hiss edilmiyorsa , aynen devam , yukarda yazan forumdaşın dediği gibi buji/hava filitresi değiş yeter, ilaveten lastiklerin sıhhati/değişimi ihmal etmeyin.

Sağolasıniz ilgilendiginiz icin dedigim gibi motorun sesinde gidisinde sikinti yok bende hava filtresi ile buji değişikliği yapayim vidalari sıktarayım lastikler iyi daha saygılar

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Sağlam motoru ustaya götürüp ayarını bozma ihtimalleri bile var, hiç kurcalatma sakın.
Fakat 1000 km'de yağ değişimi çok erken, israf yapıyorsun.

Yağ filtresini hiç değiştirmedin mi?
İlk 1000 km'de ve sonraki her iki yağ değişiminden birinde yağ filtresini değiştirmen gerekiyor.
Buji ve hava filtreleri için kullanma kılavuzunu kontrol et, orada yazar.
Benim bakım motorumun bakım periyodu 6000 km. Fakat ben 4000-4500 arası değiştiriyorum yağı. Her değişimde de yağ filtresini değiştiriyorum.
Servis olayına gelince, arkadaşların dediği gibi kendi başına halledemeyeceğin bir durum olmadıkça hiç bulaşma servis olayına.
Adamlar daha motorun kaç lt yağ aldığını bilmiyorlar.

Ben Honda'nın İstanbul'daki en bilindik 'en güvenilir' servislerinden olan esengül'e götürdüm motoru bir şey sormak için.
Gitmişken de yağı da değiştireyim bari dedim. Önce fiyat almak istedim ve yüksek bir rakam çıkınca yağın litre fiyatını sordum. Bana verdiği rakamla, lt fiyatı uyuşmayınca kaç lt yağ koyacaksınız diye sordum. 3 - 3,5 lt alır abi cevabını duyunca eyvallah dedim çıktım

Yağ filtresini hiç değiştirmedin mi?
İlk 1000 km'de ve sonraki her iki yağ değişiminden birinde yağ filtresini değiştirmen gerekiyor.
Buji ve hava filtreleri için kullanma kılavuzunu kontrol et, orada yazar.
Benim bakım motorumun bakım periyodu 6000 km. Fakat ben 4000-4500 arası değiştiriyorum yağı. Her değişimde de yağ filtresini değiştiriyorum.
Servis olayına gelince, arkadaşların dediği gibi kendi başına halledemeyeceğin bir durum olmadıkça hiç bulaşma servis olayına.
Adamlar daha motorun kaç lt yağ aldığını bilmiyorlar.

Ben Honda'nın İstanbul'daki en bilindik 'en güvenilir' servislerinden olan esengül'e götürdüm motoru bir şey sormak için.
Gitmişken de yağı da değiştireyim bari dedim. Önce fiyat almak istedim ve yüksek bir rakam çıkınca yağın litre fiyatını sordum. Bana verdiği rakamla, lt fiyatı uyuşmayınca kaç lt yağ koyacaksınız diye sordum. 3 - 3,5 lt alır abi cevabını duyunca eyvallah dedim çıktım

Hocam benim motorun kullanma kılavuzu yok vermediler internetten bile bulamadim bu motorda yağ filtresi varmı bak onu bile bilmiyorum-)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar