her dedıgıne tek tek cevap verıcem şimdi. ktm duke 200 -390 690 r kullanıcısı olarak suandada guncel olarak 690r ı ve 200 ü kullanıyorum. ktm duke 200 süper bir motora bınıyorsun bılgın olsun. ilk motor olarak ktm almışsın aldıysan bıktım ktm nın fıyat politaksından demıceksın cunku ktm pahalıdır bu bilinen birşey.ktm ye biniyorsun banada kımse demesın ktm kalıtesız falan dıye. öncelikle daha motorun 300 km de öle 3 haftada bır zıncır yaglanmaz uzerındekı zıncır zaten kötü bi zincir sen o zinciri 400- 500 km arası yağlıcaksın.maks 10.000 km sonrada o zincir çöpe gidicek zaten. kazalarına gelince öncelikle geçmiş olsun umarım birşeyin yoktur. ktm de duke serileri için korumalar mevcut ama bu korumaların hepsını takarsan en 2.000 tl yı gozden cıkart. her ıkı duke dede yan motor koruma demırlerı el korumaları ve crashped ler takılı. motoru bılerek yana yatırdım oldugum yerde bıraktım yani yavaşca hıc bır sekılde granaj bıle yere değmiyor bunlar takılıyken. değen tek parça artçının oradaki tutunma demirleri. çalıştırma esnasında bazen far yakmaması cok normal cunku bendede oluyor bu motorun kendısını korumaya almasıyla alakalı özellikle ilk başta sogukken calıstıgında bazen bu durumu yapıyor normaldır takılma... lastıklerı degıstı 690r ın ( bu benım kendı tercıhımdı yoksa uzerındekı lastık ıyı zaten ) duke 200 degısmedı ama ıyı bır lastık degıl. tecruben az ılk motorun o yuzden ıslak zemınde kontrol edemeyebılırsın o lastıkle. aynayı altında bır somon var onu sıkarak yapabılırsın eger hala olmuyorsa bı yerını falan mı kırdın acaba ? çantaya gelırsek ktm duke ıcın uretılmıs özel olarak canta demırı ve 2 yan 1 adette arkaya canta mevcut bunların hepsının toplamı ortalama 2-3 bın tl ye gelıyor. bence hıc gerek yok. sanayıde gıdıp demır taktırır uzerınede kocaman bı canta eklersen o motorun butun guzellıgı kaybolur. bagaj derdin var ise keşke hiç bulaşmasaydın böle bir motora scooter alsaydın. en baştada dedıgım gıbı ktm pahalıdır ama ktm farklıdır... nc750 yi yazmıssın guzel motordur ama sen daha bi 15-20 bın km yap o motoru öle al nc750 öle duke 200 e benzemez gazı actıgın anda kendını yerde motoru gıderken gorursun. birde motoru yardıra yardıra gıdenlerı goruyorum demıssın. valla 690r ıda 200 üde yardıra yardıra gıdıyorum bazen. eğer motordan anlıyor motorun bakımlarını vs herseyını cok ıyı bır sekılde yapıyorsan emın ol ktm yardıra yardıra gıdıcek bı motordur. 11 bın devırlerde kesıcı devreye gırıyor 200 lukte sen demısısn ya 7 bınden yukarı cıkmıyorum cık hıc bırsey olmaz. ama bu arada motorun daha 1000 km ılk rodajdan sonra geç şimdi değilben 200 lugu 7- 10 bın arası kullanıyorum ve emın ol benım her ıkı motorumda haşat olmıcak. umarım cevaplarım açıklayıcı olmuştur... herhangı bır sorun olursada mesaj atarsan dahada yardımcı olurum. ıstanbuldaysanda yuz yuze gelır anlatırım vs vs
27 ocaktaki yazını daha yeni görüyorum
Motor şuanda 650 km de felaket derece alıştım. Fazla binmiyorum ama nerdeyse 250km yağışlı havada bindim. Trafik olunca akşamları motorla çıkıyorum.
Tekerlere alıştım artık. Çokta kötü değilmişler ben patır kütür frene bastığım için kayıyormuş. Yokuş aşağı hariç hiç bir problem yaşamıyorum. Fakat hala daha kaliteli lastik taksam ne kadar fark edecek merak ediyorum 1000 bakımında değiştircem.
Yazını baya geç gördüğüm için ben hala o şekilde yağlamaya devam ettim ve şuanda zincir çöp duruma geldi. Çünkü temizlemek için zinciri sökecekken en dıştaki kabuğu eğip çöpe gönderdim yeni zincir sipariş ettim 3 güne gelir onu artık sağlam kullanırım
Ebay dan manetleri ve ayaklıkları komple değiştirdim turuncu renkte olunca çok daha güzel durdu ve manetler ayarlanabilir olduğu için yenileri çok daha rahat oturdu elime. Şimdi elcikleride değiştircem. Elcik korumada aldım muadil. Toplam burada 400 tl tuttu. Ama güzel oldu
Motoru servise götürdüm düştüğü zaman müşürler çıkmış ben hiç fark etmedim ön fren hiç bir şekilde arka stop u yakmıyormuş ve bu yüzden arada sırada ışıklar problem yaratıyormuş. Kabloları takınca herşey düzeldi. Arada sırada gene yapıyor o kapama olayını ama eskisi kadar çok değil.
Elcik koruma hariç diğer korumaları taktırmayi tekrardan düşününce vazgeçtim. Ama sen diyince taktırıyım dedim madem motoru havaya alacak kadar iyiler.
Yan çanta takıcam şart. Topcase den vazgeçtim kappa çanta vardi denedim motoru çok bozuyor. Yan çanta şık duruyor ama onu alıcam uygun fiyatlı arıyorum bir şeyler. Çünkü hala eşyalarımı yanımda gezdirmekten sıkılıyorum. Aslında icon variant ghost kask aldım hiçte bağlayasım yok motorun yanında
Ben motoru kullanırken hem acemilik gereği hemde etrafta duyduklarım ötürü hala 7bin i geçmiyorum. Arada 10 görüyorum 1-2 viteslerde oluyor fakat 1200km olana kadar hiçte zorlama niyetinde değilim. Motor sağırmı diye arkadaşa denettirdim 137km görmüş demekki sıkıntısı yok
Sanırım benim motosiklet sürmeye alışmam daha uzun sürecek. millet 180 basarken ben 100km hız görünce rüzgardan geriye atınca tırsıyorum. Zaten sakin kullanıyorum. Bir ara cam takıcaktım ama gerçekten bozuyor motorun görünüşü.
Sınıfına göre başkta motorları deneme şansım oldu. Evet ktm bambaşka bir dünya diğer motorlara göre. Tek sevmediğim şu vitesin tıkırdaması hondada bu yok ama her güzelin bir kusuru olsun
Sonuç: Ktm gerçekten güzel bir motormuş. Meğer ben kıymetini bilememişim. Motor a ilk defa binen biri olarak değerini anlıyamadık